Våga lyssna på sig själv

Jag har länge funderat på en sak. Något jag innerst inne inte vill, samtidigt vet jag att det är det jag behöver, just nu.

Jag beslutade att ta en paus från hästarna, de som varit min vardag i snart ett år! Och före det har jag hållit på i 13 år med hästar.
Men just nu måste jag prioritera då jag känner att jag inte riktigt orkar med. Jag har ingen rutin i mitt liv för tillfället och att varje dag blir lite huller om buller stör mig, massor. Jag är en stressad person, hela tiden går jag runt med en inre stress och jag misstänker vad det beror på. En del av sakerna kan jag själv påverka, andra saker kan jag inte göra något åt.

Jag är ändå stolt över mig själv att jag vågar lyssna på mig själv, vågar sätta en gräns innan det går för långt. Jag måste prioritera saker som ger mig något just nu och tyvärr har jag den senaste tiden inte känt att jag fått ut något av hästarna. Det har känts som ett måste även fast ingen tvingat mig att vara där, ingen utom jag själv! Jag har känt mig så osäker kring hästarna och känner inte heller att de får ut något av mig. Jag har helt enkelt gått och blivit rädd för hästar, igen... Det har jag nog egentligen alltid varit. Jag har aldrig velat hålla på med hästar, det har bara blivit så.

Så därför tar jag nu en paus, får hänga med på avstånd ett tag och med tiden kanske jag inser att jag vill tillbaka, jag är glad att den möjligheten finns om så fallet skulle vara!

Det jag vill säga med det här inlägget är att man måste våga lyssna på sig själv! Ingen annan kan veta vad som pågår inom dig, vad du tänker eller vad du känner. Var och en har ansvar över sitt eget liv, och en av nycklarna till ett liv som man trivs med är att våga lyssna på sig själv: Vad vill JAG?

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229