PRIDE 2019 - Var är respekten?

Debatt

Hela veckan lång har det pågått en massa pride-evenemang!
Det känns dock som jag helt missat det, men paraden missade jag inte.
Det är andra året jag går prideparaden, även Schnappi fick delta och jag är så mäkta stolt över honom som orkar hänga med! Riktigt mysigt, härlig stämning och många vänner och bekanta.

Det tråkiga med pride är att alla skällsord och nedvärderingar hörs allt högre när prideflaggorna pryder stadens gator och skyltfönster...
Innan paraden drog igång startade en vild diskussion på Facebook angående detta. Någon kallade paraden för "Kuk i arslet-paraden" och sedan eskalerade det. Jag kunde givetvis inte hålla mig, jag blev en av hittills 211 kommentarer och fick en hel del respons genom gilla-markeringar.

Jag kunde helt enkelt inte bara scrolla förbi det där inlägget.

Det som gör mig mest förundrad är nog hur vi, år 2019, fortfarande har så dålig koll på fullständigt vardagliga saker. Och hur det kan gå så fruktansvärt snett i uppfostran?!
Personen som skrivit inlägget är inte ens 18 år. Då blir min första fråga:
- Var är föräldrarna i denna situation?

Hur förväntas barn och unga att använda sig av vett och etikett när föräldrarna inte ens verkar närvarande? När föräldrarna inte ser ut att ta något ansvar över huvud taget?
Låter man verkligen sitt omyndiga barn uttrycka sig i en av samhällets största Facebook-grupper med "Är det idag kuk i arslet-paraden är?"? Det är ju inte konstigt att samhället blir som det blir om föräldrarna bara släpper ansvaret på barnen och låter de bete sig hur som helst istället för att ifrågasätta barnet och konstatera att det inte är okej?
Det som skrivs på internet, på alla sociala medier, det finns där för alltid! Och det kan bli stora konsekvenser om man skriver fel sak, vid fel tidpunkt. En annan viktig sak att tänka på när man hänger på sociala medier - vågar jag skriva detta bakom en skärm, då ska jag även våga stå för mina åsikter öga mot öga.

Min nästa fråga är:
- Varför är det så svårt att acceptera olikheterna mellan varje levande individ?

Pride finns bl.a. för allas lika rätt i samhället, ändå är det så många som inte kan respektera lika rättigheter.
Pride står inte bara för att tjej ska få ligga med och gifta sig med tjej, eller kille med kille.
Pride står inte bara för att kille född med penis, men känner sig som tjej, har rätt att genomgå en operation och äta kvinnliga hormoner för att bli tjej.
Pride är inte bara flaggor och regnbågar.
Pride är så mycket mer.
PRIDE ÄR ALLAS LIKA RÄTT I SAMHÄLLET!

Och med allas lika rätt i samhället ingår även lika lön till man och kvinna med samma yrke och arbetsuppgifter. Kvinnor är inte skapade för att stå hemma i köket, föda barn och tvätta kläder hela dagarna, INTE 2019. Kvinnor har rätt att säga nej och yttra sin åsikt!


Med denna röriga text vill jag för att avrunda det hela säga:

- Tänk på vad du skriver på internet.
- Kärlek har inget kön, ingen ålder, ingen hudfärg. Kärlek är en känsla.
- Du är bra som du är! Alla är vi lika olika, tack och lov!

Och ja, jag har rätt att uttrycka mig såhär TROTS ATT JAG INTE HAR EGNA BARN! Häftigt va? Så alla föräldrar som känner sig kränkta av detta, tänk en gång till, blir du kränkt så känner du antagligen igen dig. Kanske det är dags för förändring?

Däremot vill jag förtydliga mig om att jag inte menar att dra alla föräldrar över samma kam!


Ha en fortsatt trevlig kväll allihopa!

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229