Akut veterinärbesök...

Djur

Igårkväll när jag och Schnappi kom hem stannade vi ute på gården och lekte lite. Schnappi hittade en innebandyboll som han kastade runt och tuggade på. Plötsligt ser jag att det bara rinner blod ur munnen på honom och på håll ser det ut som han tappat en tand.
Jag kollar närmare och det ser ut som något fastnat, typ en träbit, men han tuggar aldrig på pinnar så jag fattade inte var det skulle kommit ifrån. Försökte skrapa lite med en nagel men det blev bara ett hål in i tandköttet och det jag skrapade var svart och äckligt, men det lossade inte helt.
Emma kom senare och hjälpte mig kolla i munnen på honom och vi båda tyckte det såg ut som tanden gått sönder. Men eftersom klockan var så mycket och det inte verkade som akut läge för Schnappi avvaktade vi över natten. Dock var han lite ängslig och extra mammig, så han måste haft ont...

Det första jag gjorde imorse var att ringa veterinären som sa att vi måste komma in på akuttid. Sagt och gjort gjorde vi oss klara och åkte in. Det hela gick riktigt snabbt och smidigt och Schnappi är såå snäll i all hantering!!
Det var inte så akut som jag trodde och tanden var inte trasig, däremot verkar tandköttet runt tanden ha ruttnat, en tand längre bak blödde och var infekterad och han har en hel del tandsten. Känner mig som världens sämsta matte som slarvat med hans tandvård, men from nu blir det ändring på det och den 10de oktober ska han sövas för att ordna upp allt, eventuellt ryker några tänder också... Veterinären berättade att han har för stora tänder för sin kropp/mun, det hade jag ingen aning om! Men det kan tydligen vara en bidragande faktor till att det blir infektion så lätt.
Min lille krigare, det är verkligen inte hans år i år..

Hängde med Nasse ikväll och gick en sväng i skogen. Han är så cool i alla lägen, även om lite spänd. Men allt nytt och skrämmande är som en fis i rymden efter bara några sekunder!

  • Djur

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229