Om man gör en annan människa illa.. får man inte dåligt samvete Då?

Jag har kämpat led mitt mående några år nu. Flyttade hem igen för att fokusera på mej själv och ta tillbax mitt liv. Det blev bättre och bättre kände jag. Började hitta mej själv och började känna en livslust jag inte känt på länge.

Men då kom smällen.. en människa i min närhet jag inte valt att vara nära förstör all jävla framgång jag lyckats jobba för. Personen har vänt mitt psyke upp och ner. Och det jävligaste är att jag misstänker att han njuter av det. Att se mej tappa allt medans han egentligen inte förlorat nått trots att det är han som gjort alla jävla fel från början. Jag vet inte vem han är längre.. tror aldrig jag vetat det heller. Men mer ondskefull människa får man leta efter.

Denna så kallade relation kommer aldrig gå att reparera. Jag kommer aldrig förlåta honom för den smärta han har åsakat mej o min familj. Aldrig!

Alla stöttar honom och klappar händerna när han är drogfri.. Det gör mej illamående. NÄR ska han få stå till svars för det han gjort mot andra?? Aldrig tror jag för ribban är så lågt lagd för honom så alla applåderar när han gör minsta lilla som för oss andra är en självklarhet.

Jag trodde på riktigt att en förändring skulle ske denna gång men jag känner att allt bara är en fasad. Känns som att jag blev offras och att det är ok för människor. Sålänge HAN mår bra. Och klart det är viktigt att han mår bra men måste det vara på min bekostnad?

Han vet min historia.. han vet vad jag gått igenom.. därför sårar det djupt när han väljer att håna och nästan försöka framkalla min ångest.

Tror detta kommer sluta dåligt. Tror detta kommer sluta bra för honom men dåligt för mej. För han är ju så duktig som håller sig ren. År av vidrigheter, trakassrier, lånande av pengar som man aldrig kommet få se skynten av, höra hur han beter sig illa mot nån jag älskar, manipulationer, lögner, svek.... DET har glömts bort av alla.. men det kommer JAG aldrig glömma. Så tyvärr... Inga applåder från mej.

Och till dom som tycker att jag bara borde sluta i honom... förlåt men jag vill garva åt den kommentaren. För det kommer alltid från dom som inte blir behandlade som skit av honom.

Sorry.. Jag levde i ett förhållande där jag blev behandlad som smuts och alltid fick be om ursäkt trots jag inte gjort nått.. Jag har redan levt i ett helvete.. vill inte vara i ett nytt med en människa jag en gång trodde jag kände men som jag inser är nån helt annan.


Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Jag har så fint här hemma nu. Har städat och fixat iordning i garderober och tvättat.

Tankarna har surrat i huvudet och på nått vis har jag väl städat även där.

Insikten om att jag till viss mån måste spela teater för att orka med har börjat sätta sig. Måste vänja mej vid det såklart men jag ska fan ge det ett försök. Tänk om det fanns ett piller för att sluta bry sig om folk 😋 men nee.. en sån vill jag inte bli 😉


Livet är roligare när man väljer bort det som inte ger en någon glädje.

Fokusera på det positiva och fuck det negativa ❤

Likes

Comments

Hur gör man när det man måste hålla sig bort ifrån är oundvikligt?

Känner hur jag blir mer och mer tom. Tom på känslor och I dont give a fuck. Förstår att det är för att jag skyddar mig själv och mina känslor för tro mej, om inte jag skyddar mig kommer ingen göra det.

När kan livet bara få flyta på lite? När sist hann jag andas djupt och känna att faan va livet är gött! Det va längesen.

Oron äter upp mej känns det som. Oron för dom jag älskar. Men orken att hålla i handen och bara flyta med finns inte. Jag borde låtsas men orkar inte. Hur jag än gör så kommer jag få skit för det. Men känns som att allt jag gjort med hjärtat på rätt plats är ogjort och jag börjar känna mej dum. INTE för att jag skulle gjort fel för det gjorde jag inte MEN va det värt det? Börjar fundera på om det var värt det eftersom det slutade med att JAG är den skyldiga och alla andra går vidare.. tillomed dom jag skyddade.

Trött på allt.. Jag älskar mina nära men just nu är jag less. Det är inte mitt liv men en ändå är det MITT liv som sätts i gungning och det är MITT psyke som utsätts. Trodde detta va sista gången jag skulle behöva befinna mej här och ville kämpa igenom det men tyvärr tror jag inte det är sista gångend.. så jag orkar inte kämpa mer nu.

Men åter igen.. HUR ska jag kunna hålla mej borta ifrån dom jag älskar och det jag lever mitt i?

Likes

Comments

Ibland blir jag så trött på att finnas för människor och bara vilja deras bästa. Iallafall människor som bara vill att man hjälper till och stöttar på det sättet DOM VILL oavsett om det är moraliskt fel eller inte. Dessa dagar som varit har jag blivit totalt pissad på av en person som ej är släkt men som jag alltid kallat familj. Denna person har jag ibland många människor funnits där för genom många år av svårigheter med missbruk. Nu blev jag tvungen att ta i med hårdhandskarna då han gjorde fel mot mej och flera andra. Det var för hans bästa. Det här gått för långt och jag kan inte finnas där mer om ingen förändring sker. Polis blev involverad pga av hans egna agerande och val HAN gjort. Men på något lustigt sätt så är ALLT mitt fel. Denna kille hatar mej nu för "Jag fick honom att förlora omoraliska pengar". Det lustiga i detta är att alla andra har han förlåtit men har nu riktat in sig på mej och smutskastar och ljuger om mej. Saker totalt taget ur hans, tyvärr, sjuka huvud. Många säger till Mej, bry dej inte.. Han har ett missbruksproblem. Wtf... ÄR det en ursäkt för dåligt beteende??

Hur många fel och dåliga val har han tagit under alla år som skadat oss i hans omgivning?? Sjjjuuuukt många!!! Och jag min idiot har förlåtit varje gång (medmissbruk).. Jag har hjälpt till på så många sätt jag bittert ångrar idag. Inte har jag någonsin känt att han uppskattat det. NU har jag förstått varför. Han har använt min godhet och kärlek till honom som en bror och utnyttjat det till sin fördel. HATAR KNARK!!! Det har förstört den person jag kände förut. Knarket har gjort en person till en expert på att manipulera, skylla från sig och skada både honom själv och andra. Problemet är att människor runt omkring en person med missbruk far jävligt illa. Men allt fokus är på personen med missbruket. Men kärleken till en narkoman måste stängas av för narkomanen är INTE den du tror det är.. den personen du älskar finns kvar men blir mindre o mindre ju mer man tillåter missbrukaren att komma undan med skit och möjliggör ett fortsatt knarkande.

Hur sårad jag än må vara över att vara offerlammet och den han skyller allt på så VET jag att jag gjort rätt.. det tror jag han vet oxå därför är missbrukspersonen i honom jävligt förbannad.

Skulle jag göra om allt igen? ABSOLUT om det kan försvåra för missbrukspersonen att fortsätta sitt missbruk.


Likes

Comments

Mitt livs bästa roll i livet är att vara moster till min systers lilla pojke. Han kom den perfekta tidpunkten när jag behövde nått att glädjas åt. Efter 4 år i ett dåligt förhållande som gjort att min livsglädje var lika med noll så var han som sänd från ovan. Tror han räddade mej på många sätt ❤ I natt sov han här hos mej och dagen kunde inte annat ön att börja bra när han väckte mej. Han hade dock gärna fått väckt mej senare men men 😃 Ikväll får det bli tacos för det finns en chans att jag och hans mamma har något att fira... håller tummarna ❤

Likes

Comments

Ibland tror vi att vi känner någon som sedan visar sig vara nån helt annan. Det är nog ganska vanligt. Mitt ex var en sådan person men honom vill jag inte lägga energi på nu.

Jag beslutade för en tid sedan att sluta ursäkta människors dåliga beteenden. Har haft både psykisk ohälsa och personer med drog problem i min närhet och har alltid tagit emot deras tomma ursäkter för att sedan få mattan sliten under mina fötter gång på gång. När jag blev fri från mitt förra förhållande som hade som ingrediens manipulativa inslag och konstant besvikelse så bestämde jag mej för att aldrig ta oförtjänt skit och heller inte finnas där för folk som bara har mej runt sig när det passar deras agenda.
Jag vägrar bli utnyttjad mer. Och vägrar vara någons falska offerkofta. Skyll inte dina dåliga beslut och problem på mej för dom har du skapat helt själv.

Mitt liv är idag bättre än på många år och jag har varit igenom tillräckligt med skit så nu är det jag som vänder negativa energier ryggen. Dom får leva sina liv själva! Men önskar dom alla lycka till!

No more drama in my life 💖

Likes

Comments