Gday!

Sitter nu på Greyhoundbussen påväg till Brisbane efter en hel vecka i Guldkusten, även kallat Surfers Paradise. Vi har bott på ett gör fint hostel med pool, gratis frukost och privata sängar som var riktigt gött då de är första gången sedan vi lämnade svearike vi inte sov i våningssäng.

Mötte upp våra gamla roomates Joel och Filip från Uppsala samt deras vänner även här, en sista utgång i Australien tillsammans vilket var lite tråkigt men vi kommer definitivt ses hemma i Sverige till sommarn.

I Surfers Paradise har vi hängt på hostelet till största delen av tiden, legat i poolen och gottat oss. Vi har haft sol hela veckan så nu har man äntligen fått lite färg, det skall även bli sol hela kommande vecka, så det blir nog skönt i Brisbane också. Tyvärr finns det ingen strand i Brisbane utan de har en slags konstgjord lagun i mitten av staden som heter SouthBank, den skall tydligen ligga nära vårt hostel, så det blir nog en del häng där kan jag tänka mig.

Har inte så mycket mer att skriva, hoppas ni har det bra där hemma trots omständigheterna i stackars Sverige.

Ha de gött!
#prayforsweden 🙏🏻

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Tjaaa allesammans!

Nu har det gått tre veckor ungefär sedan jag skrev sist, och mycket har hänt. Jag har lämnat jobbet på ett riktigt bra sätt och är nöjd med hur det hela slutade. De var väldigt nöjda med mig och jag har en plats på Caféet om jag skulle vilja komma tillbaka någon gång vilket känns grymt. Jag kommer definitivt sakna dem.

Här kommer en bild på mig och några av arbetskamraterna, riktigt gött gäng med alla möjliga nationaliteter. En bangladesh, en thailändare, en indonesier, en italienare och ett par greker/australiensare, perfekt mix.

Nu har vi även lämnat lägenheten i Bondi och det känns faktiskt rätt så skönt, vi är dock extremt glada att vi haft ett så bra boende och hyresvärd som vi haft, kunde inte fått mycket bättre. Men efter 2-3 månader så kände vi att det är dags för nya äventyr.

Vår plan med att köpa bil och göra östkusten gick inte riktigt som vi tänkt oss då det är väldigt dyrt att ha bil och det är inte riktigt några pengar vi besitter i nuläget.
Så istället gick vi till Greyhounds kontor i Bondi och köpte ett "hop on/hop off" busskort som tar oss hela vägen upp till Cairns för cirka 2000kr per skalle (en resa på 350mil). Detta busskort tillåter oss att hoppa av och på hur vi vill vilket är väldigt skönt.

Så efter en 12 timmars bussresa kom vi fram till Byron Bay som blev vårt första stopp på östkust resan. En liten surfstad med 6700 invånare. Staden är mest känd för sin otroligt långa strand, man ser inte slutet på stranden (försökte få med det på bild men det var ganska svårt) och sitt "Lighthouse", de har en aktiv fyr som är rätt häftig på kvällarna, de har även den kust som ligger mest öst i hela Australien.
Vi tillbringade våra första 3 nätter på ett hostel som heter Byron Bay Beach Resort. Ett hostel som ligger ett frisbeekast ifrån stranden och det var ett oerhört chill hostel. Helt nyrenoverat hostel. Vi hade sjukt grymt väder de tre dagarna så det blev väldigt mycket strandhäng.

Uppe på berget så ligger fyren, men den syns inte så bra på bild. Vi skall ta en promenad upp dit någon dag.

Sedan bar det av mot ett annat hostel lite mer centralt, Aquarius Hostel. Raka motsatsen mot föregående hostel då detta är ett känt festhostel. Vi hamnade i samma rum som två tyskar, två welsare, en fransman och en engelskman som är rätt sköna allihopa, vi festade lite igår och lärde känna alla. Jag och Wille träffade sen på kvällen tre svenska tjejer som är från Nyköping och bor på vårt hostel, vi hänge ett tag med dem och gick till stranden sent på kvällen.

Nu ska vi bo här tills på Söndag och därefter vet vi i nuläget inte vart vi skall ta vägen, det återstår att se.

Ha de gött!

Likes

Comments

Gdaaay!

Nu har det gått ytterligare tre veckor på jobbet och jag har nu jobbat en månad. Jag trivs som fisken i vattnet och tyvärr trivs jag lite för bra. Tiden har kommit då det är dags för vårt Bondi liv att gå mot sitt slut och vi sätter segel mot nya äventyr här i Down Under. Så imorgon är det dags för mig att säga upp mig på jobbet och det kommer inte bli ett enkelt samtal pågrund av olika anledningar. Till största delen att jag fått såpass mycket lovord av min chef och han berättade senast i fredags hur mycket han uppskattar mig och berömde mig för mina prestationer (vilket är fantastiskt kul att höra men samtidigt lite jobbigt då jag måste lämna dem nu). När jag började här så frågade de mig hur länge jag tänkt stanna och jag sa att jag kommer stanna minst tre månader då det var de de krävde. Men redan nu efter en månad har jag tjänat ihop tillräckligt med pengar och vädret har förändrats såpass mycket här i Sydney att det är daga för oss att ge oss av. Så imorgon biter jag i det sura äpplet och berättar som det är för chefen, förhoppningsvis förstår han min sits.

Såhär ser min arbetsplats ut, inga kanonbilder men det kanske ger er en liten inblick hur det ser ut.

Förutom det så flyter livet på, jag jobbar 50-55timmar i veckan mån-fre och har inte så mycket tid över förutom att laga mat och träna. Det har regnat de senaste 2-3 veckorna och nu äntligen denna helgen har det vart kanon väder. Idag så har vi tagit färjan till Manly som ligger i Northern Beaches och är ett ganska mysigt område men överskattad strand.

Vad är våra planer då härnäst? Jo, vi letar just nu efter en bil att köpa och tänker sätta kurs mot östkusten, och första stora stoppet är Byron Bay, som ligger ungefär 9 timmar bort. Det är det enda vi har planerat egentligen, vi har tänkt att ta var dag som den är och planera utefter vad vi känner för stunden. Det ska bli riktigt skönt med en förändring i vardagen och lite äventyr för en gångs skull, är riktigt taggad.

Min utsikt påväg till jobbet varje morgon.

De hade riggat upp 1000+ bord/stolar för ett evenemang på stranden. Alla var klädda i ljusblått/vitt och käkade mat på stranden, såg riktigt mysigt ut.

Likes

Comments

Gdaaayy!

Nu var det ett tag sedan jag skrev på bloggen av lite olika anledningar, dels har jag inte haft så mycket att skriva om då dagarna bara flyter på och ser ungefär likadana ut men också pågrund av lathet i dess renaste form. Men med lite väl mycket tjat från morsan så får jag väl ta tag i det och skriva ett inlägg och visa att jag lever, eller nåt.

Sedan jag skrev sist så har jag äntligen hittat ett jobb, och denna gången ett bra jobb som jag trivs med och inte ett slavjobb som mina tidigare två har varit. Efter cirka en vecka med konstant jobbletande på diverse hemsidor m.m så hittade jag äntligen rätt. Detta jobbet är på ett café som ligger i Randwick - cirka 40-50 minuter ifrån Bondi Beach - inne på ett studentområde. Det är ett takeawaycafé där vi serverar främst kaffe, mackor och sallader. Jag står bakom kassan och tar emot ordrar och skickar antingen vidare till baristan eller till personen som står vid toastmaskinerna. Jag får även göra mackor ibland och vid lunchtid när vi ställer fram maten så hjälper jag kunderna att plocka ihop det dem vill ha och värma den åt dem. Ett jobb med mycket fart och extremt mycket kundkontakt som jag älskar. Kul att äntligen få börja snacka mycket engelska som jag knappt gjort någonting sedan vi kom till Australien.
Jag har nu jobbat en vecka och imorgon börjar en ny arbetsvecka.
Det är riktigt skönt att få en inkomst nu igen då mitt konto börjat tömmas allt mer och det blev lite väl stressigt för mig att få en inkomst för att slippa återvända till Sverige. Det blev en period där jag blev väldigt stressad själv och mådde lite dåligt när vi var nere och badade eller gjorde saker då jag fick ångest över jobb och pengar. Men nu är det löst och det känns som att en stor tyngd släppt på mina axlar.

I helgen har det varit en skateboard turnering här i Bondi och självaste Tony Hawk (världens mest kända skateboardåkare genom tiderna) var där och visade upp sig. Vi spenderade lite av dagen att sitta och kolla på turneringen och utöver det har vi tränat och tagit de lugnt i helgen.

Skall försöka skriva lite oftare, det är faktiskt roligt att skriva när man väl sätter igång. Nåväl, ha de gött sålänge!

De hade riggat upp en massiv TV som inte syns på bilden som vi satt och kollade på. Det kostade tyvärr ganska mycket att få sitta på läktaren, så vi nöjde oss med gratis platserna.

Ett bra citat riktat mot idioten Donald Trump.

William står på händer.

Jag står på händer.

Likes

Comments

Gday!

Igår var det Australiens nationaldag och det var folkfest i hela stan. Jag och William stack in till stan för att kolla på lite livemusik och dylikt som skulle äga rum vid opera huset. De hade riggat upp en stor scen precis bredvid opera huset och sände live på tvn inför hela Australiens befolkning. Ett evenemang där massa kända artister som Guy Sebastian och Dami Im som båda vart med i Melodifestivalen och är allmänt stora här i Down Under.

Senare efter konserten var slut och fyrverkerierna tagit slut begav vi oss till Shark Hotel där vi mötte upp Hilda, William Lindström och Felix för lite biljard innan det var dags att åka hem.

Imorgon (lördag) skall jag äntligen börja jobba. Denna gång blir det på en biltvätt bara fem minuter ifrån där vi bor. Så förhoppningsvis är det bra lön och ett arbete jag kan fortsätta med, har dock hört att lönen är rätt så kass tyvärr, men det får jag veta imorgon.

Ha de gött!

Likes

Comments

Gday!

I helgen har vi äntligen tagit vårt dykarcertifikat i Open Water Dive kursen, som innebär att vi nu på egen hand vår dyka ner till 18m djup. Kursen pågick från Fredag kväll till Söndags kväll.

På fredagen var de teorikurs och vi gick igenom allt som man behöver veta om utrustning, fysik och dylikt. Det tillkom även ett prov på det vi lärt oss som vi inte riktigt var beredda på men det klarade vi av ändå.

På lördagsmorgon var det äntligen dags för att börja dyka. Vi började att lära oss alla grunder i en pool som ligger inne i stan, Victoria Park Pool. Där fick vi lära oss alla möjliga manövrar man kan behöva kunna ifall något skulle hända under vattnet när man dyker på riktigt. Hur man hjälper någon som fått kramp - vilket var tur det för att jag fick kramp två gånger när vi sedan dök på riktigt på Söndagen i havet -, att tryckutjämna, att rengöra en immig mask under vatten osv. Vi var i poolen i ca 4-5 timmar och sedan bar det av till Camp Cove då det var dags att sätta allt i praktiken och pröva på att dyka på riktigt. Ett ganska enkelt dyk där vi dök som djupast ca 6M och var under vatten i hela 35 minuter.

På Söndag var det dags för de tre sista dyken och idag med lite mer utmaningar. Det var på samma ställe denna gång men med lite annorlunda routes. Det andra dyket vi gjorde för dagen så åkte vi ner till 10m djup och spenderade ca 15 minuter där nere. Hela dyket var på ca 35 minuter. Sista dyket så fick vi en liten utmaning av vår instruktör, vi skulle tillsammans med vår dykkamrat - man får inte dyka själv, man måste dyka tillsammans med någon annan - navigera med kompass till ett ställe och sedan hitta tillbaka till gruppen. Instruktören gjorde en siffra på teckenspråk och sedan höll den ena av oss kompassen och visa vägen medans den iandra såg till att vi inte flöt upp på ytan eller ner på botten. Ganska spännande, och vi lyckades hitta tillbaka väldigt bra.

Nu kan vi de flesta tecken man behöver kunna under vatten, de flesta olika manövrar, navigera lite med kompass och mycket mer. Nu känner vi oss ganska säkra inför vårt nästa dyk som kommer vara i det stora barriärrevet i Cairns ​där vi kommer att dyka med hajar och dylikt. Men när det dyk äger rum är ännu oklart men det blir någon gång när vi reser östkusten.

Nedan visar jag lite av djuren vi stötte på, dock inte mina egna bilder tyvärr.

Seargent baker - Såg någon enstaka, de håller sig till bergskanterna och sitter bara där med sitt huvud upp i luften som att de väntar på kommando eller liknande, därav namnet.

Stingrays - Dessa såg vi ett dussin utav (dock inte lika stora som på bilden), de är inte farliga såvida man inte gör något som hetsar upp dem. Jag var cirka 1 meter ifrån en med mitt huvud och vi kollade bara på varandra och sen simmade den iväg, sjukt coola djur.

Cuttlefish - Såg bara en Cuttlefish, men den var riktigt cool! De är släkt med bläckfiskarna och är helt ofarliga. Man kan leka med dem genom att sträcka fram sin hand och vifta lite med fingrarna så de liknar tentakler, då tror djuret att du vill para dig så kommer den fram och försöker para sig med din hand. Jag försökte få den att komma närmre men min hand var nog inget för denna Cuttlefish.

Stonefish - Såg någon enstaka stonefish på botten av havet.

Cockatoo fish - Såg ett par fiskar utav denna art, riktigt coola!

Likes

Comments

Som rubriken lyder har vi vart iväg på en liten roadtrip från Torsdagsmorgon till Fredagkväll. Vi hyrde en bil på en biluthyrningsfirma i Kings Cross och begav oss norr i landet till Newcastle och därefter Nelson Bay.

Med en laddad Felix som skall agera chaufför och en extremt bakfull William och en Lukas någonstans mittemellan lämnade vi Sydney med glatt humör.

De är 160km upp till Newcastle och därefter ytterligare en timmes körning upp till Nelson Bay.
Vi hade bokat ett hostel som heter YHA Newcastle Beach och ett par aktiviteter i förväg så vi hade ett par givna stopp under resans gång, och andra lite mer spontana stopp skedde också, en del lyckade och en del miserabla stopp.

Vårt första riktiga stopp var på ett bryggeri och vingård som vi passerade på vägen upp till Nelson Bay - där vi bokat in en golfrunda - ifrån Newcastle. Det låg i Port Stephens och hette Murrays. Ett spontant med väldigt grymt stopp. På gården hade de stora tält där de hade allmänna grillplatser, en butik som sålde en del av vad de producerar och en bar. (Vart tror ni vi gick? Baren såklart!)
Nej, men vi blev faktiskt väldigt gott bemötta av en kille som jobbade på platsen och han gav oss en gratis(!) ölprovning i baren som egentligen kostade 24$ vardera.
Vi prövade ungefär 15-20 ölsorter utan överdrift och det var allt ifrån vanlig lager, till ale, till mörk öl, till öl med blåbär/mango smak och allt där emellan. En väldigt intressant upplevelse med ett par vedervärdiga ölsmaker och andra som föll mig i smaken bättre. William kämpade på med bakfyllan och gav upp efter 10e ölprovningen då de var dags för de mörka ölsorterna. Jag var givetvis också väldigt bakfull efter gårdagens bravader men lyckades kriga i mig alla ölsorterna, magen sa nej men huvudet sa ja.

Sammanfattat ett grymt ställe med sjukt trevlig atmosfär och personal, rekommenderas starkt om man skulle ha vägarna förbi.

Sedan åkte vi till en golfbana som låg i Anna Bay och spelade en runda på en korthålsbana som var sisådär. Men för det lilla vi betalade var det helt klart värt det. Plus i kanten var ju även att jag spelade upp William och Felix på läktaren och vann ganska så överlägset.

Efter golfen åkte vi vidare till någon strand som jag inte minns namnet på, men den var över en mil lång vilket var ganska häftigt.

Efter stranden så begav vi oss till hostellet vi skulle bo på och gick å la oss relativt tidigt då vi hade tänkt ta vara på dagen därpå så mycket som möjligt då vår bil skulle vara tillbaka i Sydney vid 18.00.

Fredag den 13e var ett faktum, det började med att vi försov oss och vaknade två timmar efter vi tänkt gå upp. Vi vaknade 09.50 och utcheckningen var vid 10. I samma veva så kom vi på att parkeringen vi ställt bilen på gällde enbart till 09.00 och givetvis fick vi en parkeringsböter på 108$. Med lite tur slipper vi att betala den då det inte var en polisböter utan en "council-böter" vilket tydligen inte följs upp så ofta av polisen, så förhoppningsvis gör dem inte det med vår böter.

Sedan bar det av till ett stopp vi planerat innan vi lämnade Sydney, nämligen att hyra SUP-boards (Standuppaddleboards) och åka runt på en timme i Newcastles hamn. En riktigt grym upplevelse och det är någonting vi definitivt kommer göra fler gånger runt om i Australien.

Efter det så var det snart dags att åka hem till Sydney och förhoppningsvis hinna dit innan klockan 18.00.
På vägen hem hade vi räknat ut att vi hann göra ett stopp, och vi tog bara någon slumpmässig strand på vägen som verkade intressant och vi drog tyvärr en nitlott. Vi kom till något ställe där vi inte kunde bada, utan det var bara massa pelikaner överallt som man tydligen inte fick skrämma iväg. Så det blev ett stopp på ca fem minuter och sedan var det dags att bege sig ut på vägen igen.

GPSen sa att vi skulle vara hemma 17.56 vilket skulle bli fruktansvärt stressigt så Felix fick agera racerförare och vi lyckades köra ikapp ett par minuter så vi hade god marginal att hinna till klockan 18. Men när vi väl kom till Sydney så spelar dagen till ära oss ytterligare ett spratt då det är stopp i tunneln vi skall igenom och vi får det plötsligt sjukt stressigt igen. När klockan var 17.58 så var vi nästan utanför bilfirman och Felix lyckas svänga ner på fel väg vilket tog oss tillbaka in i tunneln och blev 30 minuter sena och fick betala en liten förseningsavgift.

Men det blev ändå en lyckad roadtrip tycker jag.

Likes

Comments

Gday!

Dagarna som vart har det inte hänt särskilt mycket spännande vilket är anledningen till att det inte blivit någon uppdatering här. Morsan tjötar hål i skallen på mig så jag tänkte göra henne glad genom ett litet inlägg.

Igår flyttade vår nya rumskamrat in, Sofie ifrån Halmstad tror jag det var. Vi bjöd över hennes kompisar som också är från Halmstad på grillkväll hos oss. Vi har en gemensam grill för alla i byggnaden, en ganska bra grill faktiskt. Vi grillade något färdigmarinerat kött och gjorde klyftpotatis till det. Sedan när solen gått ner och kackerlackorna börjar smyga sig fram så bar det av upp till lägenheten och där festade vi tills två på natten då de var dags för tjejerna att åka hem.

Idag så bestämde vi oss för att åka till Camp Cove vilket tydligen är den 16e finaste/bästa stranden i hela Australien. Ligger ca 15 minuter med buss ifrån Bondi Beach i ett område som heter Watson Bay. Ett av de finare områderna här i Eastern Suburbs.

Likes

Comments

Gott nytt år på er allihopa! Hoppas ni hade ett bra nyårsfirande, det hade vi iallafall.

Nu är de 2017 och imorgon är de exakt en månad sedan vi tog vårt pick och pack å stack iväg på äventyr tvärs över jordklotet. Känns som att vi vart här längre än så måste jag säga, man har ju anpassat sin livsstil så att man känner sig ganska hemma. Dagarna seglar förbi och allt flyter på, man börjar få in sina nya rutiner. Dock blir jag ganska rastlös nu när jag inte jobbar någonting överhuvudtaget, vi tar dagen bara som den kommer utan några planer som helst, en dag i taget. Det är ju ganska skönt på samma gång, inga tider att passa, man gör precis som man vill. Men snart skall vi börja leta jobb är tanken.

Om två veckor ungefär har vi bokat en dykarkurs i Coogee Beach som är en hel helg. Efter den kursen kommer vi då få ett dykarcertifikat som tillåter oss att dyka på öppet vatten ner till 18m djup. Vilket blir väl användbart när vi senare på året beger oss på vår östkust resa och besöker barriärrevet i Cairns.

Vi skall även skaffa White card är tanken, ett certifikat som tillåter oss att arbeta på byggen, vilket är en bransch med fruktansvärt stort utbud på jobb för tillfället då Sydney expanderar i såpass stor grad som den gör.

Förutom detta så har vi inte några som helst planer.

Ha de gött!

Nyårsfirandet för vår del ägde rum vid The Rocks precis under Harbour Bridge vilket gav oss en riktigt bra upplevelse.

Första soluppgången 2017.

En Kookaburra utanför vårt köksfönster.

Likes

Comments

Gday!

Hoppas allt är fint med er där hemma och haft det bra i mellandagarna, det har jag iallafall. Har inte orkat uppdatera här pågrund av olika anledningar men känner att det är väl dags nu, för nu har jag lite spännande saker att berätta om.

På julafton var vi ju i Svenska Kyrkan och åt julmat samt kollade på Kalle Anka, lärde känna goa göteborgare - äntligen, då de i princip bara är stockholmare överallt - som vi har spenderat en del tid med. Karl och Max heter dem och vi har en del gemensamma kompisar, så de är skoj. Efter Kalle Anka drog vi till baren vägg i vägg, den var riktigt jäkla usel rent ut sagt. Det var vi fyra och typ tio pensionärer som satt och kollade på Ensam hemma på tvn, så de blev naturligtvis ingen lång vistelse där. Istället drog vi hem till oss och styrde upp en förfest innan det blev dags för Bondi Hotel, en bar/klubb här i Bondi. Allmänt skön julafton, inte riktigt en julafton man är van vid, men jag skall inte klaga

Inte lika god julmat som min familj gör, men den va la helt okej må jag ändå säga.

Tänkte jag kan berätta lite om vad vi gör på dagarna och hur livet är här i Bondi.

Vi brukar väl vakna såhär runt 11-12 tiden och käka frukost som består av vitt billigt rostbröd och havregrynsgröt med äpplemos, kanel och socker. Sedan om vi orkar drar vi ner en stund till stranden och drar upp när solen skrämmer iväg oss, då den är fruktansvärt stark så kan man inte vara i solen allt för länge.
De senaste dagarna har vi spenderat en jäkla massa tid åt kortspelet Plump med vår flatmate Felix, vilket är riktigt skoj faktiskt.
Sedan när magarna börjar kurra så blir det dags att laga mat. De första två veckorna i Australien åt vi i princip bara en å samma maträtt varje dag, pasta och kycklingburgare. Men nu har vi tagit fram de inre mästerkockarna inom oss och börjat laga riktigt mat, köttfärssås och pasta är storfavoriten och kycklingcurrygryta med ris görs en hel del. De blir godare och godare för varje gång.
De har ju tyvärr inte bearnaisesås här på andra sidan jordklotet, så våra maträtter blir ganska begränsade. Men vi skall försöka göra en egen bearnaisesås snart, ska bli spännande.

Sedan när matkoman har anlänt så blir de en del filmtittande, kortspel eller powernaps.
Fram mot kvällen så blir det antingen träning på utegymmet nere vid stranden eller träffar några kompisar och festar.

Vid vårt köksfönster så har vi fått stamkunder i form av Australienska papegojor. De kommer och tigger efter mat, vi brukar mata dem lite bröd och vatten. De är extremt tama, man kan mata dem och de äter och dricker från din hand.

Får väl avsluta detta inlägg med en bild på mig.

Ha de gött!

Likes

Comments