Postad i: Juni 2017

Hej alla glada läsare!

Nu kände jag att det var dags för en uppdatering...mitt senaste inlägg var typ i julas....Men det har varit så mycket i skolan och annat, så har helt enkelt inte haft tid att skriva. Men här kommer en liten uppdatering om vad som händer i livet just nu!

Jag har skrivit mitt gymnasiearbete, som btw blev godkänt! Mitt arbete handlade om idrott och hälsa. Närmare bestämt, ungdomars attityd och syn gentemot fysisk aktivitet. Ohört intressant att forska i detta! Ni som ska skriva gymnasiearbete nästa år, kontakta mig gärna om ni har frågor kring detta! ;)

Jag har också gjort Toughest! Detta är ett s.k OCR-lopp (Obstacle course racing) som är 8 km långt med 40 olika hinder, som bemästrar höjd, uthållighet, rädsla, styrka och skicklighet. Väldigt jobbigt men SÅ roligt! Känslan när man klarade av sina värsta fasor, den är obeskrivlig! Kan starkt rekommendera Toughest!

Jag har även blivit faster för 6:e gången ❤ Thea Friestad och hon är så underbar och vacker på alla sätt! 

Och inte nog med det, så är det snart dags för bal och student! Är väldigt taggad, men väldigt nervös samtidigt.. Känns overkligt att man har gått 13 år i skolan, oavbrutet. Plötsligt står man här vid mållinjen och tar examen. Tiden går fort mina vänner, den gör det. Men jag känner samtidigt en sådan otrolig tacksamhet att jag har haft tillgång till utbildning, redan från när man var 6 år...Det är ingen självklarhet...Tänk bara på dom miljontals barn som lever i utsatta och fattiga länder, dom får ingen utbildning. I de länderna gäller det att överleva dagen så att man har någon chans att kanske överleva nästa. Man får perspektiv på saker och ting, alla de saker som vi tar för givet, är ingen självklarhet i alla länder. Därför är jag fast besluten att någon gång i mitt liv, ska jag resa till någon av dessa länder och hjälpa barn och ungdomar.

Kram på er!
Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Postad i: December 2016

En riktigt God Jul önskar jag er kära vänner!

Just nu kanske många av er sitter och äter en mysig julfrukost med era nära och kära, men ville bara skicka en liten julhälsning till er innan julafton drar igång!

Glöm inte den riktiga anledningen till varför vi firar jul. Vi firar julen för att Jesus föddes och bli påmind vad han har gjort för oss! Han älskar dig för precis den du är! Så låt denna julen bli en fin jul där du och din familj ger kärlek till varandra och vara tacksamma för det ni har!

Så med det sagt, från oss alla till er alla, en riktigt God Jul!❤ 🎄🎅

Likes

Comments

Postad i: November 2016

God kväll alla läsare!

Sorry för den sena uppdateringen, men har varit så mycket i skolan och annat. Men nu lovar jag att jag ska bli mer aktiv här på bloggen ;)

Tänkte tidigare i veckan på hur viktigt där är med vänner. Senast i förrgår såg vi en dokumentär på sociologin, som heter "Swedish theory of Love". Dokumentären handlade om hur vi svenskar är det landet i världen som lever mest i avskildhet och ensamhet. Var femte svensk dör ensam och ingen märker det, inte ens staten.

Jag har verkligen turen att ha många fantastiska vänner, men vet att många i världen inte har den turen. Det är så lätt att ta varandra för givet, men snälla gör inte det! Uppskatta varandra för vem ni är och inte utseendet. Jag är så tacksam för alla mina vänner, har framförallt en speciell vän, som alltid finns där för mig i vårt och torrt. Vi är varandras halvor, systar som delar alla livets stunder. Vi kan verkligen prata om allt, om det så är killar, sorg, senaste modet, kärlek, träning, varför vi älskar godiset bilar, eller livets mening. Man behöver inte vissa upp någon fasad, utan man kan bara vara sig själv, utan några fördomar. Och det är äkta vänskap, när man INTE vissar upp någon snygg fasad, utan ens vänner ser en för där man är och inget annat.

"Only those who care about you, can hear you when you're quiet."

Låter det citatet tala för sig själv. Även i dem stunder när du inte är på topp, ska din vän/vänner se dig och vara där för dig enligt min mening. Detta sätter jag otroligt stort värde på hos mina vänner! Dem finns alltid där för mig, no matter what. Kom speciellt ihåg dem åren när jag drabbades av många sjukdomar, uppskattade jag mina vänner mer än någonsin! Men även idag uppskattar jag dem mer och mer för varje dag.

Så med detta sagt önskar jag er en fortsatt trevlig fredagskväll och ha det gött i helgen!

Stor kram på er!

Likes

Comments

Postad i: September 2016

God kväll kära läsare! 

Hoppas att ni har en bra vecka och att ni inte stressar ihjäl er, vilket typ jag gör lite nu. Men det är så lätt att man bara kör på vardagen som man brukar och aldrig stannar upp och andas. Så ville bara dela med mig av en liten sång som har betytt mycket för mig, som har hjälpt mig att hitta styrkan igen och hjälpt mig att varva ner. Let the words speak in this song! 

Enjoy! Kramis! ❤

Likes

Comments

Postad i: September 2016

Tjena allesammans!

Läget med er i den stressiga vardagen?🕑 men hoppas att ni ändå njuter av den härliga sommarvärmen i september (när hände det senast???)

Sorry för den sena uppdateringen, har varit lite mycket på den senaste! Mycket plugg, träffat kompisar, tränat och ja det vanliga! 😃 men det som inte är vanligt längre, är att jag den 2/9 tog körkort!!!!! Så sjukt stor lättnad! Nu slipper man äntligen att be om skjuts till olika ställen av päronen och hålla speciella tider, nu kan man bara ta bilen och köra iväg vart man vill!

Ett litet tips till er som ska ta körkort, plugga på sommarlovet eller andra lov som ni har, för jag är så tacksam att jag avsatte min tid nu i somras att bara köra, både privat och på körskola och göra massa tester på internet. För det blir på ett helt annat sätt när man endast fokuserar på körkortet och inte andra läxor och prov som ligger i vägen för dig. Sedan är det så skönt att ha gjort det sen och fokusera på andra studier, som gärna sätter igång med dunder och brak redan andra veckan i skolan. Så ett tips från cochen: kör på loven, plugga stenhårt, vila och ät bra, så kommer det gå galant ;)

Den konstigaste känslan ever var när man för första gången satte sig i bilen helt själv, utan någon bredvid sig! (Blivande bilister, ni kommer få också uppleva detta). Helt sjukt konstigt kändes det! Jag kommer alltid minnas det i resten av livet och alla säger som har haft körkort ett tag, att dem fortfarande kommer ihåg känslan när dom satte sig själv i bilen.

Den 2/9 var det mycket som hände i våran familj, inte nog med att jag tog körkort, utan min kära far gick i pension (ish) Han ska fortfarande jobba en gång i veckan, men han avgick som CEO- Chief Executive Officer, efter 40 år inom företaget, och sitter nu bara som styrelseordförande. Så två stycken milstolpar nåddes den 2 september. Så det var en glädjens dag, då det firades med dunder och brak på Markus Vinkällare i Malmö, väldigt god matt btw!👌

So here I'm with the future before me! Haha skämt å sido, en mycket bra dag var det i alla fall! Önskar er en fortsatt trevlig dag! Nu måste jag återgå till mina andra studier! Ps: Ni glömmer väl inte att följa mig på instagram? :) Friestadaren heter jag där!

Tja då!​Kändes sjukt nice att klippa sönder ÖVNINGSKÖR-skylten :D 

Likes

Comments

Under 3 år drabbades jag av 6 st sjukdomar på löpande band. 

Sommaren 2013 drabbades jag av blindtarmsinflammation. Året därpå blev jag biten av en fästing och fick av det borelia och hjärnhinneinflammation, vilket medförde minne-och koncentrations svårigheter. Början av året 2015 fick jag en kraftig influensa, hösten fick jag magkatarr och b12 brist. Detta var en mycket tuff tid i mitt liv. Jag fick konstant sjukdom på sjukdom och kroppen fick aldrig någon återhämtning. När jag skulle börja gymnasiet 2014 hade jag fortfarande bestående men efter hjärnhinneinflammationen, vilket inte var den perfekta starten jag hade tänkt mig. I och med mina svårigheter med minnet och koncentrationen, hade jag bara en tanke i huvudet: "Hur ska jag klara av det här?"

Innan jag blev sjuk tvivlade jag mycket på min tro och tänkte att Gud inte skulle hjälpa mig nu heller. Jag ifrågasatte honom och var så arg på honom och frågade honom ständigt: "Varför har du övergivit mig och varför låter du mig drabbas av alla dessa sjukdomar?". Han övergav mig inte, för på något sätt gav han mig styrka och mod till att kämpa vidare. Lärarna och rektorn var på mig att jag var tvungen att sjukskiva mig, för en person som har magkatarr eller liknande blir ju sjukskrivna i månader och här kommer jag med 6 st. Dem hade aldrig varit med om en person som drabbats av så många sjukdomar och tyckte det var bäst att jag gjorde det, så jag inte skulle hamna efter med skolarbetet. Trots alla deras påtryckningar var svaret nej och sa att jag ville fortsätta. Deras ansiktssutryck när jag svarade dem, var helt amazed, det var ju inte det svaret direkt dom hade väntat sig. Men jag hade bestämt mig jag skulle klara det på något sätt om det så gällde blod, svett och tårar. Och det blev det, massor kan jag tala om. Dem första åren var det trötthet och orkeslöshet som genomsyrade mig, vilket försvårade mina skolarbeten. Ibland kunde jag bara sitta framför datorn och gråta och säga: "Jag kommer aldrig klara av det här, det kommer aldrig gå". Men många vänner, min församling och min familj bad för mig väldigt mycket och det är jag så tacksam för! Ärligt talat utan deras stöd och uppmuntrande ord hade jag inte stått här idag. 

Månaderna gick och mina arbeten blev godkända efter godkända och fick t.o.m väldigt bra betyg i många ämnen, där jag minst anade det.  Jag började må bättre, styrkan, orken och energin började komma tillbaka.  En del bakslag möte mig, men jag tog mig ur det också, tack vare Jesus. Han är min soldat och även din, han är med oss i alla strider. När ingen tror på dig, gör han det. När ingen är där för dig, är han det. När du inte känner dig älskad, gör han det och det bästa av allt att han älskar dig hela tiden, lika mycket. 

Här är jag nu och har varit frisk nu 8 månader! Utan Guds hjälp skulle jag aldrig vara där jag är nu, inte hamnat efter i någonting, klarat alla kurser och kommer ta studenten som planerat!

 Nu i efterhand förstår man Guds tankar lite bättre. När man står där mitt i stormen, ser man ingen mening med det alls och vill bara ge upp. Gud testade mig, han ville se hur långt jag var bered att gå och hur stark min tro är till honom. Sen tror jag inte att han gav mig alla sjukdomarna, utan vi drabbas av sjukdomar här i världen ibland. Vi får genomgå många prövningar i våra liv, men ur dem kommer det allting något gott. Jag hat växt så mycket i min tro genom dessa prövningar och inser att jag vill ha mer och mer av Gud varje dag som går. Jag har nu insett hur stor Gud är och hans kärlek mot en. Och att hur hopplöst allting verkar, så finns han alltid där för dig, bered att strida för din skull! 

Likes

Comments

Postad i: Augusti 2016

Hejsan! 

 Hoppas att ni hade en bra fredag igår och taggar helgen! Så igår började man sitt sista år på gymnasiet! Känns helt sjukt?! Kan inte riktigt fatta att man nu är äldst på skolan och att man plötsligt ska skriva gymnasiearbete. Kändes som att man nyss våndades över vilket program man skulle välja och vilken skola osv, så står man plötsligt 3 år senare och inser att man snart är färdig. Man tänkte "Åh men gymnasiet, det är lånnggg tid". Nehe du, det går så fort så du knappt hinner blinka. Men trots all denna förvåning och rädsla så är jag otroligt taggad inför det här året och vad Gud har planerat för mig. Har en känsla av att 3:an kommer vara det roligaste året någonsin! 


Over and out!

Likes

Comments

Hej alla!

Hoppas att ni hade en trevlig lördag igår! Själv var man på Svaneholms slott och firade våran underbara mamma som fyllde 60! Det var så trevligt och mysigt alltsammans! Att hela familjen var samlad igår var jätte kul, vilket inte händer ofta. Jätte god mat serverades, otroligt fina tal hölls till mamma, inkluderat att jag höll mitt första tal någonsin. Det blev så lyckat och jag är SÅ tacksam för världens bästa mamma! Här nedan är ett litet utdrag från mitt tal:

"Du har alltid en stund över för den som vill prata med dig och du ger så kloka och visa råd. Du har så mycket kärlek inom dig, så varje person du möter össar du den med otroligt mycket kärlek och vi har haft förmånen att få den kärleken varje dag.

Jag skulle kunna fortsätta med att överösa dig med fina ord hela kvällen men, jag kommer fortsätta överösa dig med fina ord resten av ditt liv istället.

Jag hoppas att du ser dig omkring, ser hur älskad och uppskattad du är av så många människor, din familj och dina vänner. "

Tänkte på det igår, att hur otroligt lyckligt lottad jag är som har föds i den här familjen och få vara en del i våran familj. Vet inte hur ens man hade klarat sig igenom livet utan en familj och deras kärlek till en, och bara tanken på att det finns personer som inte har det, gör att man uppskattar sin familj ännu mera. Så var tacksam för din familj och ge en kram och några kärleksfulla kommentarer till din familj!

Min underbara mamma!

Älskar min familj över allt annat!

Från vänster: Jimmy, jag, pappa, mamma, Tommy och Patrick.

My brothers and I. Love them so much!

Hela familjen var samlad och det var så trevligt!

Man kan inte få bättre svägerskor än dessa underbara tre!

Vackrare platser får man leta efter!

Till förrätt serverades det hummersoppa med skaldjur!

Och till efterrätt var det vit chokladmousse med jordgubbar!

Likes

Comments


Halli Hallå!

Hoppas att ni har haft en skön tisdag och att ni inte har besvärats av dagens väder. (sol/regn/blåst?????) I alla fall idag var en mycket spännande och händelserik dag! För idag gjorde jag halkan på Sturup Raceway med fyra andra, vilket ni ser på bilden :). Det gick jätte bra och super roligt var det + att man blev godkänd ;). Så man körde runt där på den här gigantiska banan och plötsligt skrek läraren: "STOPP!" och då var det bara i med bromsen och kopplingen ner till mattan. Vi körde en s.k skidcar, vilket innebär att bilen är monterad med en ställning med fyra hjul runt sig. De gjorde att läraren kunde höja eller sänka bilen, vilket gjorde att bilens riktiga hjul fick sämre fäste och han kunde på det sättet simulera en halkning. Smart va?

Självklart var läraren en gammal gubbe på 50 bast med bred skånska, som hete Kenneth och rökte cigarett i minut och parti😉 trots det var han en super härlig person som skämtade och skrattade hela tiden, vilket verkligen underlättade för en då man blev mindre nervös. Kommer aldrig glömma den kommentaren han sa till mig idag. När jag skulle upp i 70 km/h och tvärnita på hans signal, när han skrek stopp och jag bromsade allt vad jag kunde och fick stopp på bilen väldigt snabbt, då la han handen på min axel och sa: "Här har vi en redig tös med bra reaktionsförmåga"😂. Detta var så hilarious och jag blev så glad när jag fick höra det!

Sedan när vi alla trodde att vi var klara, var vi såklart inte det, utan vi följde med till verkstaden och min syn bara njöt när jag kom in där!! För där inne stod massor av Porshe i olika modeller och färger😍 Men det var inte därför vi gick in där, utan längst inne i hörnan stod en ramp med en bilstol ovanpå och ni kan ju bara gissa ens reaktions när man förstod vad man skulle utsätts för. Jajamen vi skulle känna på hur det var att krocka. Så upp på stolen satte jag mig och var ganska så skakis när man satt där och väntade att han skulle släppa spaken.. När man var som minst oförberedd åkte man fram och "DUNS", så ryckte det bilbältet och man åkte fram och tillbaka till startpositionen. Det var både häftigt och läskigt samtidigt och det var chockande å höra sen vilken hastigt det var. Endast 7 km/h var det och det kändes som 100, det blev verkligen ett "WOW" där kan jag säga.

Så en spännande och lite läskig dag. men mest kul 😉🏁 Så om några veckor har man uppkörning, då gäller det!

Likes

Comments

Postad i: Augusti 2016

​Hejsan alla glada! 

Idag är det premiär för min nya blogg!!!! Hur häftigt är inte det?! Första gången faktiskt som jag skaffar en blogg. 

 Som ni ser i min beskrivning kommer den här bloggen innehålla lite olika saker. Jag kommer att dela med mig av min vardag, mitt studieliv, vänner och familj, min kristna tro, träning (vad vore en blogg av Camilla utan träning)😝 och annat dylikt. Den här bloggen har ju fått namnet DON'T GIVE UP och är främst tänkt för att inspirera och uppmuntra alla er som besöker min blogg. Ingenting är omöjligt bara man har bestämt sig för det och​ även om det känns helt hopplöst just då, ska man aldrig ge upp! Jag har gått igenom många tuffa fighter i mitt liv och trott är allting är kört, och ärligt talat tror jag att jag inte är den enda som har känt så. Därför vill jag dela mig av mina livserfarenheter och situationer som har påverkat mig och berätta hur Gud, min familj och mina vänner har varit där och hjälpt mig. Så för att summera, hoppas verkligen att ni kommer tycka om den här bloggen och få uppmuntrande ord i era liv. 

Nu måste jag tyvärr krypa till kojs för imorgon ska jag göra halkkörning, lite sådär lagom taggad för det nu:) 

Stor kram

Likes

Comments