Hejsan allihopa, vill bara meddela att från och med nu så kommer vår blogg att ligga på Weebly. 

Den nya adressen är ​http://dontyoubullymybreed.weebly.com​ och ni får gärna fortsätta följa oss där

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Hejsan alla

Nu när jag och Pappy har varit på vinter lov så har det inte varit några uppdateringar.
Jag ber om ursäkt för det och ska komma igen nu igen.

Under lovet så har Pappy och jag fokuserat på att vila upp oss, men vi har även sett till att hålla igång med rally lydnaden. Det har gått bra och jag känner att vi har gjort framsteg.

I jul så fick han en ny reflex väst och lampa som han blev väldigt glad över och sen fick han även en klo slip som han inte var så glad över. Han tyckte att den var läskig i början men efter någon gång så förstod han att det inte var så farligt.

Nu efter jul så har vi träffat nya vänner via en Facebook hund grupp och Pappy träffade idag Diesel för första gången.

De kom direkt överens med det vanliga amstaff morrningarna och tillsägningarna och lekte i lite över en timme. Jag är jätte glad att han äntligen fått en amstaff kompis som han kan leka med och vi kom fram till att vi ska träffas igen så de får leka flera gånger i framtiden.

Nu är det snart dags att åka tillbaka till skolan igen och vi ser båda fram emot att träffa våra vänner efter nästan en månads uppehåll. 
När vi är tillbaka i skolan så kommer vi dra på hårdhandskarna och kötta på när det kommer till träningen så vi får se hur det går för oss i tävlingen. 

Det var allt för idag, så tills nästa gång

Likes

Comments

Hejsan alla

Den här veckan har varit väldigt bra. I måndags så fick Pappy köra vibben för första gången och han var väldigt duktig. Vi bestämde då att han skulle börja med det två gånger i veckan och jag tror det kommer att vara bra för honom. 
För er som inte vet vad en vibb är så är det en platta som vibrerar. Man kan justerar vibrationerna beroende på om man använder dem till rehab eller träning av muskler som är det vi gör med Pappy. 
Inget särskilt hände under tisdag, onsdag, torsdag. Men vi hade en väldigt händelsefull dag under fredagen. Det började med att vi hade hund lektion och jag hade hand om en dagis hund, en pomeranian som heter Kiara. Efter lite träning och promenad men henne så gick vi ut på en kisse runda jag och Pappy, och efter det gick vi in för att träna vi två. Vi tränade på att han skulle kunna gå från sittande till stående och vi lyckades komma ganska så bra på vägen. När träningen var avklarad så skulle vi ta en promenad till innan lunchen, en promenad som skulle ta ca en halv timme. 
Vi gick vilse och det tog 90 minuter...
Jag kan säga att vi var ganska så trötta och kalla efter det, men Pappy hade haft kul. 
Jag hade planerat att vi skulle ta det försiktigt nu i helgen och vila, men det blev inte så heller. Igår (lördag) så var vi ute på långpromenad i lite över en timme, och vi tränade även. 
Då tänkte jag att idag skulle spenderas på att vila istället, men det gick inte heller. 
Vi skulle gå ut på promenad tillsammans med en av mina kompisar, och det gjorde vi. Vi var dock ute längre än planerat, vi hade tänkt ca 1 timme, men det blev 4 timmar istället. 
Att promenera i 4 timmar + lek med en annan hund gjorde honom ganska så trött, så nu ligger han däckad i sängen. 

Det var allt för idag, så tills nästa gång. 

Likes

Comments

Hejsan alla

D​en här veckan har varit väldigt bra.
Det visade sig att det inte var någon fara med Pappys rygg som tur är..
Nu under veckan så har vi fokuserat på rally lydnaden och att han ska kunna gå från sittande fot till stående utan att ta några extra steg.
Det har visat sig vara väldigt knepigt men vi gör framsteg varje dag och jag är jätte stolt över honom. Vi har även fokuserat mycket på följsamhet och bakdels kontroll som han börjar blir riktigt grym på. Överlag så har han gjort stora framsteg och jag känner att vi är på god väg även då vi fortfarande har saker att jobba på.
Jag har tänkt att vi ska börja med vilt spår då han tyckte att det var grymt roligt sist och han var väldigt duktig på det. Han körde på bra och släppte inte spåret även då det var mycket andra hundar och människor omkring. Det enda som jag reagerade på var att han hade /lite/ svårt att släppa det efteråt.... Men det är bara att jobba på och jag tror att om vi börjar med det ungefär en gång i veckan så kan han lära sig att tagga ner.
Vi har inte varit så aktiva nu de sista dagarna under veckan då min kropp bestämde sig för att dra på sig någonting riktigt nasty som resulterat i illamående och huvudvärk. Det är därför vi har vilat i två dagar nu, men idag så började vi så smått att försöka komma igång igen.
Idag så tog vi ett träningspass där vi tränade på att gå från sittande till stående, att stå fint och att han skulle kunna springa till min kompis på kommando och sen komma tillbaka till mig igen. Det har gått bra, det ända som inte riktigt gick som planerat var när vi lekte och han missade det han jagade med några centimeter och istället fick tag på min hand.
Som tur är vet han att vara försiktigt och det blev bara ett pytte sår och ett rivmärke, men sved till gjorde det. Men att han även när vi var under full lek visste att han inte skulle gripa med full kraft visar att amstaff inte är en farlig ras om man uppfostrar dem rätt.

Det var allt jag hade att ta upp den här veckan, så till nästa gång.

Likes

Comments

​Hejsan alla

​Den här veckan har varit ganska så lugn, men även hektisk på sina tillfällen. 
Måndagen spenderade vi hemma då jag var sjuk med huvudvärk men det hanterade Pappy bra. Tisdagen var vi lediga så vi använde den till att plugga, träna lite rally lydnad och var ute i skogen. Det var en mysig dag. Onsdagen var som vanligt, inget särskilt hände. och samma sak med torsdagen. 
Under Fredagen där emot så gick vi en lång promenad och han fick gå löst ett tag. men han blev lite för taggad och fick sina berömda terrier ryck... Så det var bara att koppla honom igen och gå i koppel i resten av promenaden. 
Under Fredag kväll så var jag på föreläsning i skolan, så Pappy fick vänta i stallet så länge. Den varade i 3 timmar så det var bara att ta en promenad efter. 

Lördagen var det dags för öppet hus så vi gick en ordentlig promenad på morgon kvisten, men jag märkte att Pappy gick konstigt... Jag tänkte inte så mycket på det då han går lite galet i bland och jag tänkte att det nog skulle gå över till senare. 
Jag satte honom i stället och gick sen in till nästa set med föreläsningar, de varade i 3 och en halv timme.
När vi hade vår lunch så tog jag ut honom igen, och såg att han fortfarande gick konstigt. Så jag bad min lärare att känna igenom honom. Det var inget fel på hans ben men när hon kände igenom hans rygg så reagerade han vid ländryggen. Vi tror att han kan a sträckt något när han sprang i skogen dagen innan, men hon ska känna igenom honom mer ordentligt imorgon för att se. Som tur är verkar han inte ha hon och han gick mycket bättre idag.
Efter att det var avklarat så var det öppet hus och jag höll ett föredrag om "farliga" raser som gick väldigt bra. 

Resten av dagen gick bra och väl tillbaka i stugan när allt var avklarat så tog vi det lugn och vi kör på samma nu idag med. 

Tills nästa gång 

Likes

Comments

Hejsan alla

Ledsen för det ganska så sena inlägget.
Är inte så jätte bra på det här med att hålla bloggen uppdaterad.
Sen jag skrev sist har det hänt lite saker.
Pappy har gjort viltspår för första gången och han var jätte duktig. Vi har även börjat träna på att han ska kunna stå snyggt på komando. Vi fortsätter för fult med rally lydnads träningen och det går framåt.
Den här veckan har vi tagit det ganska så lugnt men nu tar vi nya kraft tag och kör igång igen.

Vi har även tagit nya bilder sen sist. 
de två till höger är tagna utav Rebecca Fletcher och den under är tagen av Lina Nilsson

Likes

Comments

Hej alla!

Ledsen för den väldigt försenade uppdateringen, men vi har haft mycket att göra på sistone. 
Det har inte hänt väldigt mycket, vi har prövat på kickbike och Pappy var jätte duktig! Han förstod dock inte att man inte skulle stanna plötsligt framför kickbiken... Men det gick bra och han klarade sig utan några skador, vilket är mer än vad man kan säga om mig. Men vi är okej nu, så livet går vidare. 
Jag var även på utställning i Eslöv för någon vecka sen och jag lyckades se en massa fina hundar, så som amstaff, irländsk varghund och Akita. Jag träffade även en massa andra trevliga hundar och människor. Även då jag inte hade med Pappy (Tyckte inte att jag ville utsätta honom för den situationen än) så fick jag pröva Rally lydnad för första gången. Jag fick låna min lärares Briard Vimsa och för att vara första gången så är jag väldigt nöjd med resultatet. Så nu är vi mer bestämda än någonsin att vara med i skol-SM nästa år. 

Vi har även fortsatt våran K9 träning, Rally lydnaden och vi har tränat mer på att han ska kunna gå lös ute i skogen. Han är jätte duktig och har gjort stora framsteg. 

det var nog allt för idag, ska försöka skriva oftare nu. 


Likes

Comments

Hejsan

Idag är det som ni vet tisdag vilket betyder att vi har varit i skolan i två dagar. 
Igår i hund klassen så tränade vi på olika bakdels kontroll övning, t.ex. att vara uppe på en yoga boll som Pappy hanterade jätte bra. Han kunde sitta, stå, göra tass och sitta fint redan första gången. Märktes dock efter att han inte var van vid att använda de musklerna. 
Efter skolan var slut så vilade vi i någon timme innan vi gick ut och han fick springa fritt på fotbolls planen som han verkade gilla, men det visste vi ju redan :)
Idag så hade vi hund lektion direkt på morgonen men det var inte så mycket praktiskt för honom idag då vi håller på att planera mentalitets test för ettornas hundar. Han fick dock agera prov hund på oräddhets momentet. Med, dåligt resultat? Han var inte rädd eller reagerade dåligt. Men han var tydligen mer intressera utav att utföra sina behov mitt på plan... Min lilla skit hund ;')

Sen i eftermiddag så var det meningen att han skulle få simma, men av någon anledning stressade han upp sig något extremt. Han har aldrig gjort det förut. Han gillade inte att simma förra terminen man har aldrig reagerat så innan. 
Pratade med min lärare och vi kom fram till att han mest troligen blev så taggad att han inte visste vart han skulle ta vägen. Han har lärt sig att simma e kul nu över sommaren så det kan ha varit en faktor. 
För att få han att ta det lugnt igen så tog vi en promenad blandad med godis sök i skogen och springa löst vilket gick jätte bra.
När vi sedan skulle tillbaka så träffade vi på någon som fotograferade och Pappy skulle ju så klart vara med.

Nu ligger vi här och myser till musik, men snart är det ut och springa igen och träna lite. Ska se hur det går :)

(Om allt går som det ska senare i kväll så ska ni även få lite fina bilder som min kompis (Lina Nilsson) tog igår när vi var ute)

Likes

Comments

Hej!

Tack för att du har stannat upp och valt att läsa just min blogg. 
Den här bloggen handlar om min underbara hund Pappy och hans liv.

Pappy är en 2 år gammal renrasig amstaff (Amerikansk staffords terrier) som älskar mat och lek. Han är alltid ivrig att göra nya saker och träffa nya människor och djur.
Han har en väldigt snäll personlighet och vill alla väl, även då han kan bli lite väl mycket ibland. Han har dock börjat mogna nu till min förvåning och lycka. 
Vi tränar mycket under veckorna och framöver så kommer vi att fokusera mycket på nybörjarnivå i rally lydnad och att vara utan koppel. Men vi tränar även annat smått och gott som jag ska försöka lägga upp bilder på. 
Vi går andra året på naturbruk, hund på Örkelljunga utbildningscentrum i Örkelljunga där vi alltid har mycket att göra och lära. Där har vi även våra vänner som Pappy gillar att leka med på sin fritid. Han har även storebror Ikaroz där hemma som han gillar att mysa med. 

Jag som är ägare heter Sora och är 17. Pappy är den andra hunden men min första egna. 
Min fritid består av hunden, musik och att hålla på med olika serier. 

Eftersom att det är första inlägget vilket jag vill ska vara en introduktion så tänkte jag lägga upp lite bilder och en länk till en video med bilderLikes

Comments