Godmorgon alla sköna!
Just nu står jag på jobbet och längtar ihjäl mig efter sommar, för som bekant så fick vi ju knappt någon sommar i år...
Bilden är från min och en kompis backpacker-resa i Thailand och Malaysia! Längtar tillbaka så mycket!!!
Men nu ska jag fortsätta skura golvet haha, ska skriva något lite mer intressant senare!

Ta hand om er!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Denna rubrik kanske skapar kaos i endel människors huvuden.

Psykisk ohälsa... Så många människor upplever det varje år, varje månad, varje vecka, varje dag. Oavsett om det är en definerad diagnos eller ej så kan alla människor någon gång uppleva det. Om det är ångest, depression, borderline eller ptsd spelar ingen roll. För min centrala punkt är att acceptansen kring psykisk ohälsa måste förändras.

Psykisk ohälsa finns överallt och påverkar alla runt omkring den. Oavsett om vi vill det eller inte så måste vi för allas bästa ta till oss av utbudet som idag finns gällande upplysandet av psykisk ohälsa. Vi måste ta del av informationen som finns och ta del av människors berättelser.

Min bästa rekommendation är helt klart att lyssna på Ångestpodden. Jag har lyssnat på varenda avsnitt och den podden har hjälpt mig så enormt mycket! Ida och Sofie är verkligen hjältar för mig och många andra och jag är så tacksam över att dem faktiskt vågade ta steget att börja prata öppet om psykisk ohälsa! Jag tror verkligen på att det gör skillnad.

Min relation till psykiskohälsa??

Jag har minnen av att må dåligt sedan 13 års ålder. Det var då jag gick på högstadiet och en av mina bästavänner fick bulimi och även självskadade genom att skära sig själv. Det var när jag var 13 som jag för första gången fick ta ansvar för en annan människas liv.
Att vara 13 år och ha det ansvaret är i mina ögon idag helt oacceptabelt, men tyvärr fanns det inte hjälp att få, eller så nådde inte ropen på hjälp faktiskt fram. Som tur är så mår personen i fråga bra idag och det är jag enormt tacksam för.
Flertalet vuxna såg och var medvetna om att allt detta skedde. Det tråkigaste för mig idag är just att jag känner sådan ilska gentemot de vuxna som inte såg henne och inte heller såg mig. Men ilskan är befogad, det är bara något att acceptera.

Att känna alla möjliga känslor är okej, man måste låta sig själv känna det man känner, för det är faktiskt riktigt viktigt att inte hålla känslor inne, Så snälla ni, gör inte det!

Just detta avsnitt i mitt liv är något som så enormt många människor upplevt. Det är också ett avsnitt som jag inte önskar någon annan människa på jorden. Men tyvärr, så upplever många det fortfarande, varje dag.

Jag minns att det enda jag önskade var att en vuxen person skulle ta över det ansvaret som vilade på mina axlar.

Nu är jag 21 och ska tydligen räknas som vuxen. Jag kommer aldrig vilja vara en av alla de vuxna som barn och ungdomar är besvikna på, likt så besviken jag själv var på vuxna när jag var yngre. Jag hoppas innerligt att jag är mottaglig för och kan ta ansvar i situationer där unga människor inte ska behöva ta ansvar. Det är iallafall vad jag tror om mig själv.

Snälla ni, oavsett vilken situation ni är i där ni känner eller ser att någon mår dåligt, ta ansvaret från unga människors axlar. För ni vuxna kan hjälpa på ett helt annat sätt.

Säg aldrig att någon ska rycka upp sig eller att det blir bättre när man blir vuxen. Det blir ofta bättre, men inte alltid, så lova aldrig något så stort. Finns för personen där och då och fokusera på att må bra där och då, för hoppet av att må bättre någon gång i livet är inte alltid rätt motivation för alla personer.

Likes

Comments

Heeeej!!!

Jag är helt rookie här och kommer förhoppningsvis kunna skratta åt detta inlägg om ett år.

Men okej, denna blogg kommer innehålla allt möjligt. Som jag skrivit i beskrivningen så har jag precis som alla andra gjort många misstag i livet. ALLA känner garanterat igen sig i det??

Oavsett, detta var bara ett inlägg för att säga välkomna och jag hoppas att ni kommer följa med mig i mina tankar, förhoppningsvis kommer jag få kontakt med människor som tänker liknande saker, eller folk som tänker helt annorlunda! Oavsett vad just du tycker och tänker så vill jag gärna ta del av det,man kan alltid dra lärdomar!

Och SNÄLLA, länka era bloggar så jag kan kika på vad ni skriver om!

Tack och hej leverpastej!


Likes

Comments