Hejsan,

Då var snart denna dag slut, sjukt hur fort det går egentligen!

Insåg idag att det var ett år sedan jag flyttade till min lägenhet jag bor i idag. Då inser man ännu en gång vad tiden bara flyger iväg! Känns som att det var igår som man konkade på lådor upp och ner överallt haha.

Idag har jag faktiskt inte gjort så mycket. Som jag skrev inatt så hade jag väldigt svårt att somna. Tror jag lyckades somna runt 4-tiden, så pigg var jag inte imorse när jag skulle gå upp.

Det har väl egentligen inte hänt något jätteintressant idag, iallafall inget som är värt att nämna här i bloggen haha. Jag kände ändå att jag ville skriva av mig lite, det är verkligen terapi för mig. Och sen är det självklart roligt att gå tillbaka till inläggen senare under året!

Dock vill jag bara berätta att jag blev lycklig för ett tag sedan - min partner ringde och berättade att han möjligtvis kommer till mig en dag tidigare ♥

En bild jag tog idag på min lilla kisse Heddan

Likes

Comments

Hejsan,

Vet väl inte vart man ska börja. Just i denna skrivande stund ligger jag här i min säng och kämpar med att komma till ro så man får sömnen man behöver inför morgondagen.

Mitt namn är Disa, men jag gillar att bli kallad Donkei på sociala medier. Namnet är från början bara Donkey, efter Åsnan i filmen Shrek. Shrek är för övrigt min favoritfilm ifall någon skulle bry sig, haha.

Jag fick egentligen nu jättespontant lust att skriva av mig lite och tänkte att jag skulle skaffa en blogg. Det blir mest bara som en dagbok för mig själv, men är det någon som skulle läsa så vill jag hälsa dig välkommen!


Ja så vem är jag då?

Jo jag heter som sagt Disa och är 23 år. Är bosatt i mitten av landet med mina två katter. Har en partner som heter Mathias, men än är vi inte sambos så man får tyvärr sova själv i veckorna. Och det är väl egentligen lite det som är mitt problem just nu, att jag är ensam. Som du antagligen inte har missat har det vart julafton och nyår. Vilket för mig innebar 10 dagars ledighet, jätteskönt och välbehövligt! Men jag har blivit bortskämd med att spendera tid med Mathias. Eller det kanske inte är rätt ord heller, haha. Jag vill inget annat än att vara med honom, men det blir så himla tomt nu när man ska sova. Och jag är ju en sån person som inte vill ha djur i sängen, så de är inte till så mycket hjälp i detta läge.

Man får ju ångest när man tittar på klockan och inser att tiden man har att sova rinner iväg. Men, det finns knep till att somna! Och det var väl lite det jag tänkte skriva så jag kan påminna mig själv nu, haha!

Knep 1: Tänk inte på vad klockan är! Även om du inte sover så vilar kroppen och hjärnan när du ligger och tar det lugnt.

Knep 2: Om det känns helt omöjligt att komma till ro så läs någonting! Det kanske räcker att läsa i 15 minuter så att tankarna samlar sig lite.

Knep 3: Egentligen är väl detta inget att rekommendera, men det är faktiskt det som fungerar bäst för mig själv. Kolla/lyssna på något du gillar. Till exempel någon podd eller kanske lite musik. Men jag brukar ha väldigt lågt ljud så att man koncentrerar sig på bara ljuden och tankarna lugnar ner sig.


Det var mina tre bästa tips för att komma till ro när tankarna bara flyger överallt. Och nu tänkte jag själv försöka att sova igen, haha. Det är också en sak som fungerar för mig ibland, att skriva av mig lite. Har en blogg sedan länge på ett community på internet, men kände att det var dags att skaffa en ordentlig blogg.


Sov gott där ute!

Likes

Comments