TVÅ FAVORITER

VEGETARISK WOK (6 portioner- 35 minuter)

(lakto-ovo)

600g quornbitar
900g frysta wokgrönsaker (Findus classic)
ca 300g majs
800ml Kokosmjölk
500g äggnudlar
Olivolja
Kinesisk soja
Chilipulver

Detta recept är mitt egna.

Stek quornbitarna i olivoljan tills de får en lätt brun yta. Stek grönsakerna + majsen för sig i olivolja. Tillsätt salt och peppar.
Blanda quornbitarna och grönsakerna i en wokpanna (jag använder en stor kastrull i brist på wokpanna).
Rör ned kokosmjölken och rör om under svag värme.
Tillsätt soja och chilipulver efter smak, smaka av med salt och peppar. Låt puttra i 5 minuter under omrörning.
Koka samtidigt upp äggnudlarna enligt anvisning på förpackningen.

Servera varmt.
Tadaa! Världens godaste wok som kan ätas med gott samvete!

MUMS!

PESTOLAX MED POTATISMOS (4 portioner - 45 min)

4 portionsbitar lax
900g potatis
salt och peppar
3/4dl pesto
2dl mjölk (gärna 1,5 %)
2msk smör eller margarin
150g sockerärter


Tina laxen. Sätt ugnen på 225°C.

Skala och skär potatisen i mindre bitar. Koka potatisen i saltat vatten.
Skär en djup ficka i laxen och lägg dem i en smord ugnssäker form. Salta och peppra. Fyll laxen med pesto.
Tillaga laxen mitt i ugnen ca 10 minuter eller tills innertemperaturen är 56°C.
Värm mjölken och matfettet i en stor kastrull. Pressa ner potatisen i kastrullen och rör den slät. Smaksätt med salt och peppar. Koka sockerärtorna i saltat vatten några minuter.
Servera pestolaxen med potatismoset och sockerärtor.

Enligt receptet på ICAs hemsida ska man ha till citron men vi uteslöt den :) Annars: riktigt gott!

Gillar

Kommentarer