AMSTERDAM

Hej hallå!

Gissa vem som är tillbaka från sin semester?!

Helt rätt, och inte bara tillbaka i Sverige men också tillbaka till bloggen! Jag hoppas att ni har förståelse för att det har ekat tomt härinne under sommaren (förhoppningsvis har ni också haft annat för er och inte märkt det förrän nu).

Jisses vilket fantastiskt väder denna sommar har bjudit på! Det har till och med varit lite för varmt ibland, men vi människor behöver ju ha något att klaga på :)

Min semester har bestått av två delar, en vecka i Polen (som ni kan läsa om HÄR ), och efter några veckors jobb ytterligare tre veckor på lite olika destinationer i Europa! Jag tar en sak i taget så blir det lättare att hänga med (annars hade detta inlägg bestått av 200 bilder) .

AMSTERDAM 18/7-18

Dagen innan min semester började besökte jag min läkare och bad honom att skriva ut lugnande mediciner till mig som skulle hjälpa mig dämpa mitt flygskräck och ångesten som alltid kommer med det.
Jag har aldrig förespråkat lugnande eller antidepressiva men med handen på hjärtat så tror jag inte att jag hade gått på det där flyget utan att ha drogat ned mig själv innan. Det var den lugnaste flygresan som jag någonsin har varit med om, givetvis var jag fortfarande rädd men hade inte alls samma panikångest när jag steg på planet, jag lyckades till och med SOMNA!

Väl i Amsterdam visade det sig att jag och M hade suttit på samma flyg som en kille som vi träffade på Tomorrowland förra året (som förresten bor i Norge?), och plötsligt kändes världen så fruktansvärt liten!
Jag och M hade inte bokat något hotell så vi gick in på första bästa (som inte såg ut som en bordell) och bokade en natt. Vi fick inte checka in direkt så vi tog ett varv på stan medan de gjorde iordning rummet.
HUR fint är inte Amsterdam? Jag blev tokkär i gatorna, husen, människorna, ja allt och lite till.
Vid 15 tiden, efter en god pastalunch, gick vi tillbaks till hotellet och det visade sig att vårt rum hade blivit dubbelbokat.. Skit, tänkte vi tills den underbara receptionisten berättade att de var tvungna att uppgradera vårt rum och att vi hade fått en svit istället.
WOHO! (Bilder på rummet kommer i ett separat inlägg haha.. ni kommer att smälla av, jag hade aldrig sett något liknande).

När vi var klara på rummet tog vi oss ut och utforskade Amsterdams gator.
Vi fick både se de finare gatorna med massa uteserveringar och shoppingställen men hann även med en sväng förbi det så omtalade Red Light Discrict. Prostitution är verkligen ett respekterat yrke där och de verkade ha tagit det till en helt ny nivå. Imponerande och skrämmande på samma gång.
När vi hade turistat klart satte vi oss på en utebar och avnjöt en varsin dryck innan det var dags att röra oss tillbaka till hotellet.
Vi hade mer äventyr som väntade dagen efter så behövde känna oss utvilade!

Fortsättning följer.. :)


Gillar

Kommentarer