Roger åkte direkt från jobbet till huset, målaren ville ha dit dörrfoder och golvlister inför målningen. Under tiden satt Bella och jag på restaurang och njöt av varsin plankstek, Roger tog MC Donalds på vägen. Tanken var faktiskt att han skulle ätit med oss. 

Nu har han verkligen att göra... Åh att det kan vara så roligt att se en dörr på plats, fniss.

Nedan syns vår skafferi dörr och läckerbiten till plankstek såklart!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Det är ju mycket att tänka på när man bygger nyproduktion och något väldigt viktigt är ju uppvärmningen- alltså val av värmepump
Och givetvis finns det en del även där att välja på.... såsom frånluftsvärmepump, vattenvärmepump, luft-vattenvärmepump, luftvärmepump och bergvärme.

Fiskarhedenvillan (vår husleverantör) har som standardval en frånluftsvärmepump till huset och det tyckte vi lät bra för vår del. Och det är en Niebe 700, vi valde att byta till en större alltså en Niebe 750 för att det var mer ekonomiskt i längden. Kommer att bli så skönt med golvvärmen! 

Men garaget bygger vi inte med leverantör, det är egenritat och även det med lösvirke. Där kommer vi att ha en luft-vattenvärmepump som även är kopplat till att värma upp vårat uterum också, vilket kommer att som blir mest ekonomiskt för våra del. Och även i dessa har vi valt att ha golvvärme.

Likes

Comments

Jag har fortsatt packa och rensa hemma medan mannen är i huset. Ett par kompisar ville komma ut och titta på slottet som Roger säger. Så jag packade fikakorgen som består av en papperspåse för det mesta!

Roger skulle göra klart golvet och sista duttningarna på fönsterfodren så målarna kan fortsätta i morgon.

Just det! På förmiddagen köpte Roger mer virke och täckpapp till golvet sen möttes vi på Ikea för att köpa Hemnes byrån som vi ska ha i sovrummet.


Likes

Comments

Efter min powernap och för att slippa packa mer åkte jag till huset. När jag kom dit var svärmor, min svägerska och Morbror Anders där och vi pratade färger mm.

Snart är hela golvet lagt, en del kvar i hall och vardagsrum. Bli så fint!

Likes

Comments

Målaren ville ha en färgkod till väggarna, vi ska ha samma vita överallt. Bara fondvägg med tapet i sov- och vardagsrum.
MEN!!! Den färgen som såg ut och lät kanon skulle göra så att våra dörrar och snickerier såg gultonade ut! Jag fick panik! Men efter att Bella och jag varit och pratat med målarna så tror jag att det blir kanon.
Idag har de målat taken och grundat väggarna klart, förresten så var visst badrumsskåp kvar...

I morgon ska Roger lägga det sista av golvet, sen är det dags för dörrkarmar, dörr- golvlister och därefter ska äntligen köket in!

Likes

Comments

Idag blev det inget husbygge, Rogers morbrors fru fyller 60 år idag så vi var på god middag och trevligt sällskap.

Kvällen slutade med en sväng ut i stallet och kela lite med dessa 3 godingar, blev lite småkär i killen som stod helt själv...

  • 478 Readers

Likes

Comments

Igår sattes det taklister i nästan halva huset och fortsättning idag. Det som återstår innan målaren ska göra sitt är att dutta i hålen.
Blir fint!

Likes

Comments

Mosaiken i lilla toaletten är på plats och när Roger satt dit tröskeln kommer de stora på plats också.


Tvättstugan är påbörjad, ser ju större ut när golvet lagts.

Pga all fukt som blir av spackel mm så hämtade Roger en avfuktare idag och kan lova att den gör nytta!
Hmm... Vilken konstigt dålig bild han tog på den!

Likes

Comments

Målarna jobbar för fullt, det spacklas ett par gånger överallt. Så inga bilder har vi tagit, Roger ska sätta taklister i helgen så får blir några då...

Var ju på Plantagen förra veckan och hittade en stor kruka som jag blev fäst vid, tänkte ha den på golvet tror jag. Men de hade inte den största på nätet såg jag och tyckte den inte gjorde sig lika bra på bild.

Likes

Comments

Idag kom värmepumpen, den stod utanför huset och får inte lutas mer än en viss grad och givetvis vägde den 280 kg. Som tur är kunde Roger ringa vår kompis Stefan på Steffes kyl & värmepumpar AB som kom med trappklättraren så att vi fick in den i huset.
Verkligen guld värt för den hjälpen!

Efter jobbet åkte jag till Fredrik på Färgservice och hämtade våra tapeter till fondväggen i vardags- och sovrum. Snacka om bra service, fick det utburet till bilen 👌.

Likes

Comments