Postad i: 30 Day BJD Meme

Jag har varit på en hel del dockmöten faktiskt och alltid tyckt väldigt mycket om det. Det är roligt att kunna prata docka med någon som också är intresserad och inte tror att man är dum i huvudet haha. Skulle väldigt gärna gå på ett dockmöte nu också för tyvärr känner man sig lite ensam ibland :)


Tjoho det här är första gången jag avslutar en sådan här lista ^^

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Postad i: 30 Day BJD Meme

Haha nu har jag bara två dockor, och två på väg, men det kommer nog alltid att vara Quinnie tror jag :) Hennes karaktär är baserad på en riktigt gammal karaktär ifrån en utav min första bok jag skrev. Visserligen svagt baserad men ändå, så det kommer alltid vara en speciell karaktär och docka :)

Likes

Comments

Postad i: Väntar på...

Nathan är  beställd :D Får nu bara se hur lång tid det tar innan han är hemma, för vissa verkar det bara ta några veckor när de beställer ifrån IH medan för andra tar det flera månader. 

Men rolig fakta, det är ganska exakt 6 år sedan jag beställde förra Nathan. Då tog det en 1 vecka från beställning. Nu är han däremot köpt med face-up och lite olika tillbehör så det blir nog garanterat längre tid än en vecka ^^

Likes

Comments

Postad i: 30 Day BJD Meme

Återigen så slår jag ihop två stycken punkter för det enkla svaret är "Nej". Jag har aldrig gjort någon face-up eller modifierat något docka. Jag lär inte heller göra det jag är lite för rädd för att göra sådana saker själv för dels så kan jag inte, och dels så känner jag mig själv så jag kommer säkert ha sönder dockan om jag gör det själv, haha.

Likes

Comments

Postad i: 30 Day BJD Meme

Det finns så himla mycket som är bra i hobbyn, en stor del tycker jag är alla människor som jag har träffat och pratat med.

Jag tror att min favorit med hobbyn är hur personligt allt är, det finns inget självklart med hobbyn, vissa vill bara ha en enda docka medan andra vill ha så många som möjligt. Vissa gör precis allt till sina dockor; peruk, ögon, kläder, face-up och så liknande medan andra bara vill köpa alla tillbehör. Några gör karaktärer till sina dockor och några samlar bara på dockorna utan att ge de namn eller så.

Också hur olika två dockor i samma sculpt kan se helt olika ut bara genom att byta ut ögon eller peruk. Det går att få sina dockor att se hur precis hur man vill. Så dockorna kan verkligen bli personliga och unika.


Likes

Comments

Postad i: 30 Day BJD Meme

Hade jag fått frågan för fem år sedan så hade jag troligtvis sagt allt hat, men just nu upplever jag inget hat eller så med dessa dockor så jag kan nog inte säga det längre haha. Så jag tänker istället säga att allt är så dyrt i denna hobby, Och då menar jag inte dockorna utan allt omkring. Kläderna är lika dyra, eller dyrare, än människokläder. Skor ska vi inte tala om hur dyrt det är. Mina dockor har garanterat kläder som varit dyrare än mina egna. Men inte bara det utan också att alla företag och personer alltid bor så himla långt bort ifrån Sverige att om jag ska köpa kläder så blir frakten så himla dyr att det inte går att bara beställa en eller två grejer för det är inte värt det. Utan jag måste köpa ett helt lass med grejer och då blir det dyrt också.

En annan sak jag verkligen inte tycker om, fast det har kanske inte med hobbyn att göra egentligen. Men det är också som jag skrev tidigare att alla företag jag vill köpa dockor ifrån ligger utanför Europa och då är det ofta tull på grejerna. Och när man får en tull som är nästan lika mycket som en docka (eller i alla fall en halv docka) är det knappt kul längre.

Likes

Comments

Postad i: 30 Day BJD Meme

Jag har tyvärr ingenting längre och har egentligen inte haft något. Det enda jag har som är i helt fel skala är gunghästen på bilden. Men jag älskar möbler och detaljer som är i skala för det händer verkligen någonting i bilderna om man använder dessa och ja, än så länge har jag faktiskt kunnat hålla emot om jag sett något då jag har lite begränsat med plats. Men jag misstänker tyvärr den dagen jag flyttar att jag kommer ha fullt med krimskrams som passar dockorna haha.


Likes

Comments

Postad i: 30 Day BJD Meme

Dollmores trinity doll som är 105cm lång. Spelar ingen roll vilken men det är min drömdocka och är även en docka som troligtvis aldrig kommer att köpa då de är lite för dyra för mig. Men den dagen jag blir miljonär ;)

Då det för mig är samma docka på både dag 20 och 21 så slog jag ihop dessa punkter :)Likes

Comments