Idag tänkte jsg berätta om en bok jag har läst. Men se till att läsa hela, det är verkligen intressant. Jag har läst boken ”Cermonin” som är den första boken av fem i en bokserie som heter ” The Selection” av författaren Kiera Cass. Alla de fem böckerna är skrivna på engelska men fyra av de finns på svenska. I maj kommer den sista delen som heter ”Drottnigen” på svenska att släppas ut. Längtar redan till dess. Böckerna finns att köpas på Bokus, https://www.bokus.com/bok/9789132168826/ceremonin/

Om ni trycker på länken ovan kommer ni direkt till sidan där boken finns annars kan man låna boken i biblioteken. I allafall låt mig berätta om boken men först läs baksidan av boken som jag har skrivit här nedan. Början markeras med ” och slutet med ”.

Förställ dig att du fick en chans att vinna våda kärlek och ett bättre liv. Skulle du ta den även om det innebar att du var tvungen att ompröva allt du trott på.

För trettiofem tjejer är Urvalet deras livs chans. En möjlighet att fly till den kast de fötts i, slippa den enkla liv som starkast ut för dem och istället leva i lyx och överflöd. De ska få bo i det kungliga slottet, tävla om att vinna prins amazons hjärta och om att bli Illéas nästa drottning.

America Singer har aldrig dömt om den typen av liv och hon vill absolut inte vara en del av kungafamljen som förtrycker sina undersåtar. Men kanske är saker inte riktigt var de ser ut att var kanske har Amerika och prins Maxon mer gemensamt än någon av dem kunnat ana.”

Så nu har du läst klart baksidan. Vad tycker du hittills om boken. Vist verkar den spännande. Kolla bara på bokens framsida, vad tänker du då. Själv älskar jag boken. Har läst alla fyra böcker som är översätta på svenska. De tre första har jag läst flera gånger och älskar de så mycket.

Okej, nu börjar jag berätta om boken. Boken handlar om en tjej som heter America. Innan jag berättar om henne och hur hon hamnade i Urvalet borde ni veta lita om kastsystemet. Kastsystemet är ett system som är uppbyggd av flera kaster. Det kommer att berättas mer om den i boken iallafall i kast ett lever de rikaste som är kungafamiljen. Kast två är de rika som lever i lyx och jobbar oftast som modeller. Tre lever också i lyx medan fyrorna har det lite svårare och arbetar ofta i fabriker. De som deltar i urvalet blir automatisk treor om de inte redan är i de högre kastarna. Hon som vinner blir drottnig och attomatisk en etta eftersom hon kommer att räknas som en av kungafamiljen. Femmorna har ofta talang och de lägre än femmorn är de allra fattigaste. Sexorna har det svårt men har iallafall ett tak över huvudet som sjuarna inte har. De olika kasterna är liksom beroende av varandra. De lägre kast man är desto lägre lön man får. Man kan kan köpa sig fram i kasterna men det är svårt och kostar mycket.

America huvudpersonen i boken är en femma. Hon är framgångsrik som har en vacker röst och spelar några instrument bland annat fiol. Hon lever med sin familj som består av fem personer: hon själv, hennes mamma, pappa, lillasyster May och hennes lillebror Gerad. Hennes äldsta syster är gift och hennes store bror har flyttat hemifrån och köpt sig uppåt i systemet. Mer om hennes familj får ni läsa om i boken.

Maxon är en prins som vill finna kärleken i Urvalet som hans# föräldrar fann varandra. Han lever i lyx och ensam son till hans föräldrar. Mycke mer om de får ni läsa i boken.

Jag vill verkligen berätta mer om boken och hur America hamnade i Urvalet men jag tycker att jag då har berättat för mycket.

Ni som har läst hela mitt inlägg hit tack så mycket det är ett långt inlägg. Tipsar dig verkligen att läsa den här boken. Den är väldigt bra. Finns att låna i vilket bibliotek här i Sverige och finns att köpas Bokus som jag tidigare har skrivit. Personligen ger jag boken 10/10. I nästa inlägg hoppas jag berätta om en annan bok, kanske fortsättningen på Cermonin eller en annan.

Jag hoppas ni gillar det här inlägget. Vill du så följ mig gärna och läs mitt tidigare inlägg som handlar lite mer om mig själv. Gilla gärna inlägget. Ses i nästa inlägg.

//Dodo


Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Tänkte börja bloggen med lite fakta om mig själv. Jag är en tjej som gillar att skriva och läsa böcker. Här i bloggen kommer ni kunna få läsa om typ vad som helst. Kanske kommer jag att berättar om hur min dag har varit, en bok som jag har läst och vad jag tycker om den. Men ett inlägg varje vecka hoppas jag kunna fungera. Eftersom jag fortfarande går i skolan får jag inte glömma proven. Men de här kommande två veckorna har jag som tur inga prov. Så vi får se hur många inlägg det blir.

Om ni gillade den här inlägget så kan ni väll gilla den. Har ni några tips på böcker som är bra skriv ner de i kommentarsfältet så kanske jag skriver om de. Om ni vill följ gärna mig, ni förlorar liksom inget på det eller gör ni det?

//Dodo

Likes

Comments