SNØHVIT I FARE FOR FØFLEKKREFT

Det var en gang en jente som het Snøhvit. Opprinnelig bodde Snøhvit sammen med syv dverger, men grunnet elendig oppdragelse av disse søte og små vesenene, gjorde de som på Tine Norvegia sin reklame, rømte hjemmefra og sa «Jeg kommer aldri tilbake». Igjen satt Snøhvit heldigvis ikke ensom og alene, hun hadde to samboere, en firbeint pels-dverg og en drømmeprins. For noen dager siden oppdaget drømmeprinsen at Snøhvits t-skjorte hadde fått blod på seg. Snøhvits umiddelbare tanke var at hun hadde tatt seg en Tornerose og stukket seg på en nål, men huden hennes var blitt både rød, brun og sort. Det lignet ikke på noe nålestikk. Snøhvit hadde fått en føflekk som skulle vise seg være «styggen på ryggen».I Norge soler jeg meg sjeldent og aldri, men jeg er som regel årlig i syden. Jeg elsker sol og varme, men jeg har til gode å ligge i solsteken over tid. Selv om «Kiwi Tina» stadig prøver å påvirke meg gjennom reklamen om at ALT kan grilles, er det bare vegetarpølser som grilles her i gården, ikke kroppen. Mens Varulvene våkner til livet under fullmånen, forvandles jeg til en Karatekid med svart belte i shopping når solen skinner som sterkest. Du finner meg altså på nærmeste kjøpesenter. For å være helt ærlig er det større sjanse for at jeg drukner under alle klærne i prøverommet, enn på stranden eller i bassenget. Når solen er hakket mindre innpåsliten, finner du meg på en solstol, godt plantet under en parasoll. Det er ikke noe hemmelighet at paraplydrink smaker best under en paraply, det sier seg selv. Jeg spiser solkrem til alle dagens måltider og huden blir dekket i hvit sparkel med faktor 30 og 50. Flere har latt seg imponere over min lakenfargede hud og jeg har fått tilbud om å stille som spøkelset Casper på barneunderholdningen om kvelden. Jeg har takket pent nei, jeg er tross alt redd for spøkelser.


Det meste her i livet kan vi ikke gjøre noe med, men akkurat føflekkreft kan vi være med på å forhindre. Dersom vi er oppmerksom på føflekker og oppdager forandringer på ett tidlig stadig, kan man unngå at disse flekkene utvikler seg og skaper problematikk. Det prates alt for lite om føflekkreft og de få gangene det er et tema, er det som regel i forbindelse med overdreven soling og solarium. Selv om du har bodd under en stein i skyggen hele livet, er du ikke garantert at det aldri kan utvikles kreft i en føflekk.Jeg hadde aldri i min villeste fantasi trodd at jeg, Snøhvit, skulle få en mistenkelig føflekk som oppfylte kriteriene for å potensielt kunne være føflekkreft. Det høres like overdramatisk ut som TV-programmet Ex on the beach. Når det er sagt, trengte jeg ikke å være Einstein for å se at føflekken lyste av mistenkelighet. To dager senere fikk jeg fjernet styggen på ryggen kirurgisk, føflekken ble sendt til analyse og jeg ble pyntet med fem sting. Nå er det bare ballkjolen som mangler og jeg er jeg klar for slottsball! Jeg vet enda ikke om det var kreft i føflekken, men jeg vet at den var i faresonen for enten å kunne være det, eller utvikle seg til å bli det. Jeg både håper og tror at dette eventyret får en lykkelig slutt og at føflekken var godartet. Ikke minst håper jeg at du løper ut på badet og stiller spørsmålet «Speil speil på veggen der, har jeg noen mistenkelige føflekker her?» I så fall har jeg oppnådd det jeg ville med dette eventyret.Snipp snapp snute, dette eventyret er enda ikke helt ute..

Liker

Kommentarer

happyM
happyM,
Du skriver sååå otroligt bra ❤️❤️❤️ Kram
nouw.com/happym
dks
dks,
Tusen takk snälla ❤️ Kram ❤️
nouw.com/dks
Emmaengstrom
Emmaengstrom,
Men åh vilket spännande inlägg, så fint skrivet! KRAM <3
nouw.com/emmaengstrom
dks
dks,
Tusen takk ❤️ Kram
nouw.com/dks
enna,
dks
dks,
Tusen takk 😊
nouw.com/dks
mariasinverden
mariasinverden,
Kjempeflott skrevet! Og så utrulig viktig! Det er så lett å glemme å skjekke seg. Eg krysser fingrane for at det tester negativt og at det ikkje er noko å bekymre seg for! <3
nouw.com/mariasinverden
dks
dks,
Tusen, tusen takk <3
nouw.com/dks
ArielC
ArielC,
Så utrolig fint du skriver! Dette var en skikkelig bra måte å få frem poenget! Jeg er også veldig forsiktig i solen, bruker alltid solkrem, og dekker meg ofte til. Er ikke verd det å skade huden og risikere hudkreft!
nouw.com/arielc
annebe,
Sola kan være skummel den..så det er viktig å smøre seg og ikke være for lenge i sola av gangen.. Man må sjekke føflekker man er usikker på slik du gjorde.. Nydelige bilder av deg <3
annebe.blogg.no
hilmak
hilmak,
Så fint inlägg, och DU är så fin!! 🥰
nouw.com/hilmak
Mona Iren,
Så fint du skriver innlegget her😊. Veldig viktig det du tar opp her også, flotte deg. Krysser fingrene for at føflekken var godartet. Godt den er fjernet uansett .
monairens.blogg.no
kajaas91
kajaas91,
Altså! for en herlig måte å ta opp et så viktig tema! Godt skrevet, og håper på en lykkelig slutt.
nouw.com/kajaas91