Heej ! idag har jag, mamma och syrran varit iväg och shoppat. Mest kläder men även lite skor, bakgrejer och köpte även nya shortchaps för har inte kunna ha mina på ett bra tag nu. Inte bestå kvalitén på bilderna och vet inte varför några blev upp och ner men här är ial lite bilder från dagen :-)

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Heej igår kom jag hem efter fem dagars träningsläger och satan vad jag ridit detta läger. Redan första dagen hade vi ett ridpass på banan och redan efter kändes  träningsverken ;-)  Under läget har vi både kört ,ridit ut, ridit på banan, haft voltige, tvättat hästar och terräng hoppning. Men vi har även hunnit med andra saker så som poolparty, luftgevärsskytte, utflykt och mycket mer :-)  dagarna har varit super och jag känner att jag har utvecklas en hel del :-)  Det kanske kommer mer bilder senare men just nu har jag bara några :-)

Foto : Tilda

Likes

Comments

Heej idag testade vi hoppa i hagarna med några hästar som inte gått där tidigare. bland annat var björnen med och jag red henne :-)  Hon var super duktig och satan vad hon kan hoppa♥. Bilder kommer nedan + att jag har fler på kameran men har inte laddat in dem än.

Foton : Lisen och Nova :-)

Likes

Comments

Heej. Jag börjar med att säga glad midsommar till er alla :-). Hoppas ni har haft en bra vecka och att den fortsätter vara bra. Förra torsdagen till fredagen var jag och några fler på Kolmården. Hade det mysigt och tittade på alla djuren. Åkte lin bana, kollade på shower och på vägen hem stannade vi och shoppa lite ;-)  Men trotts alla exotiska djur så var det hästar och minigrisar vi letade mest efter men såg inga, tror inte dem har hästar och vart minigrisarna var vet jag inte.

Sedan var det bara att packa om och på lördag förmiddagen åkte vi till stallet för att vara kollo ledare :-). Hjälpte till med hästar,mat och allmänt stall göra :-)  På måndagen åkte jag en sväng till tandläkaren så nu har jag tandställning även nere så förhoppningsvis får jag riktigt snygga tänder om något år eller så. Sedan hade kollot utflykt till en sjö där det blev massa med lek och tror dem flesta hade roligt :-)  På väg hem stannade vi och kollade till betena :-)  Kollot tog slut i tisdags så i onsdags tog jag det mest lungt, var iväg och handlade samt bakade en kaka. testade ett nytt recept som med några ändringar kommer bli supergod ( god redan nu men kan bli bättre;-) )

Igår(torsdag) så var det ridning som vanligt och igår red vi barbacka. jag red Björnen och hon var super fin. Förutom att hon blev lite fundersam i galoppen eftersom det var bär backa så lyssnade hon super och gjort riktigt bra skänkelvikningar och öppnor ★

Och idag så har jag hunnit städa rummet och har nu bröd som står på jäsning :-). Får se om det blir någon midsommarstång eller inte. ;-)

från midsommar för några år sedan :-)

Likes

Comments

Hej på er. Vi har nu fått intern ett hemma igen men det har varit ganska mycket nu så har inte riktigt haft tid att blogga. och även denna vecka är fullbokad resten så vet ej om jag kommer bkogga så mycket .

Men vad har då hänt sen sist ? Jo. på ridningen förra veckan hade vi ute ritt och jag red Samson. vi red en runda som jag aldrig ridit förut och den hade många bra galopp sträckor och Samson skötte sig kanon.

Har ridit björnen en hel del och nu har hon börjat gå först även när vi rider fler. Hon går först i alla gångarter och oftast helt utan problem. Jag är så stolt över hennes framsteg ♥

Igår red jag med på lektionen och då red jag Pepsi . Vi tränade skänkelvikningar och det gick över förväntan. Efter ett par gånger började jag kunna korrigera henne och vi fick till några riktigt bra skänkelvikningar. Hon tog även några riktigt fina, mjuka galopper och jag var jätte nöjd efter ridpasset. Hon är verkligen en häst som jag känner att jag kommer kunna lära och utveckla mig massor på.

Ifredags hade vi skolavslutning och under helgen var det en del firman den och vår kompis Nova sov över här. Både söndag och måndag var vi i stallet och hjälpte till samt planerade lite.

Har haft riktiga mys dagar och förhoppningsvis fortsätter det framöver. men vi får se när vi hörs nästa gång tills dess får ni ha det så bra och njuta ★

fotot på Hilda har bästa Corre tagit ♥

Likes

Comments

Då vi inte har något internet hemma för att åskan tog vårt så tar jag en liten paus från bloggandet. Ibland kan vi låna farfars, men inte hela tiden och inte så länge varje gång. Får förhoppningsvis får vi eget igen någon gång nästa vecka men tills dess så blir det ingen uppdatering.

Likes

Comments

Heej. Idag är det tprstad vilket betyder ridlektion. På kvällens ridlektion hade vi caprillibana , på rid banan och jag red Pepsi. Caprilli är blandning mellan mark arbete och styr övningar typ. Så t.ex. skulle man göra halt mellan två konor., flytta hästen i skänkelvikning i trav, gå slalom och galoppera över upphöjda bommar. En ganska rolig banan tyckte jag och jag tycker lektionen gick okej. Hade bara ridit Pepsi typ 2 gånger innan denna lektion så har inte lärt känna henne jätte bra än men det gick okej ändå. Har lite att träna på innan det går super men det är bara bra, då lär man sig på vägen. Vi hade vattenspridare på banan i början men Pepsi tyckte den var lite läskig så hon gick runt den istället.

Annars har dagen varit lite rörig då lärare är borta och inga vikarier finns men som tur är har vi några grymma lärare som fixar så vi har något att göra. Det är inte jätte länge kvar nu men ska jag gå till skolan vill jag åtminstone göra något, inte åka dit och ha håltimmar för då kan jag lika gärna vara hemma och fixa ;-)  Så när vi hade en hyfsat längre rast idag gick jag till syslöjden och målade känt band så jag kan sy nästa gång och förhoppningsvis hinna klart. Hoppas ni har haft en bra dag :-)

Likes

Comments

Heej. Idag tog jag och Björnen vår första ute ritt alldeles själva och det kunde inte ha gått bättre ★. Hon lyssnade på mig hela tiden och tog galopp för båda skänklarna. Även fast vi möte andra hästar tittade hon bara på dem och sedan fortsatte åt det håll vi skulle. Hon försökte knappt ens vända eller stanna utan jobbade på och verkade tycka det var mysigt ♥

Hoppade upp nere vid stallet( uppsittningstrappan) och red sedan upp i skogen. Där gick jag in på en större skogsväg och gick förbi spisen. Sedan kom jag längst med en åker(typ)  och då gick jag på stigen som går brevid och kom upp till den ännu bredare skogsstigen där travade jag igång och tog även en liten galopp, myys ♥ Sedan saktade jag av och skrittade där det är lite mer rötter. När vi kom förbi rötterna så kom vi även fram till galopp backen så där galopperade vi upp och vilken härlig fart hon hade ★ När vi kom upp där det blir planare travade jag innan jag skrittade förbi hästarna vi mötte. Sedan travade jag av lite med långa tyglar och skrittade i skogen på vägen tillbaka.

Hon var ganska svettig när vi kom tillbaka vilket jag förstår eftersom det var ca 25° ute. Så jag tog av utrustningen och svampade av henne. Lät schabraket hänga på tork ett tag medans jag fixade med sadeln och tränset ( även idag red jag på hakamore och hon lyssnade super) samt fixade klart henne,gav henne mat och släppte henne i hagen igen. Jag är väldigt nöjd och det gick betydligt bättre än jag hade trott, men det gick som jag hoppades  och vill att det ska gå♥

Likes

Comments

Heej. Idag blev det nästintill en heldag i stallet. Först tittade vi på när en tjej tränade Svinto och sedan smorde jag lite. Efter det tog jag upp björnen, fixade henne och red ett pass på banan. Idag testade jag att rida henne på hakamore och hon gick ungefär som vanligt, lika känslig och lätt stannad. Blev ett basic pass bara för att kunna känna hur hon gick så jag jobbade med halter ,volter (även mittvolten) trav, volter i trav och lite fram dels vändningar . Hon lyssnade super och var lika pigg och glad som vanligt ♥

Efter Ridningen blev det lunch och sedan flyttade vi grisarna( stallets) till en ny hage med mer att böka i. Även några av kaninerna fick komma ut ett litet tag. Sedan åkte vi och kollade beten. Marco blev verkad och fick diskat badkar och solkräm på mulen. Och stona som förhoppningsvis ska få föl fick flytta till en ny hage med massor av gräs.

Hemma myste vi med kycklingarna, hönsen och lammen. Sedan fixade jag hos grisarna och även dem fick mys. När djuren var klarar blev det middag och efter det har jag i te gjort så mycket mer än att ta in lammen och lekt med Pom. Snart ska jag sova men först plugga lite kemi. Hoppas ni har haft en bra lördag och får en fortsatt trevlig helg ★

Likes

Comments

Heej. Idag var det äntligen dags för fotbollsturneringen. Började med ett snabbt upprop och sedan till planen för att värma upp. Första matchen körde vi mot vår parallelklass. Den slutade oavgjort. Sedan mötte vi dem som är ett år äldre. Dem spelade lite tuffare och matchen slutade 2:1 till dem. Sedan hade vi paus och efter det mötte vi förberedelse klassen. Typ alla i deras lag kör fotboll på fritiden och ändå fuskade dem en del. Dem rök i kläder, filmade ( fakade att dem ramlade) och körde ganska oshyst. Men tycker vårt lag spelade bra. Innan den matchen hade jag klarat mig från "skador" men när vi mötte förberedelse klassen sprang en av dem in i mig trotts att jag inte hade bollen och sen frågar hem mig vad jag håller på med ?!?! Tur man kan ge svar på tal. Och jag spelar inte fotboll i egentligen så kanske är så man spelar om man gör det på "riktigt ". Men någonstans tycker jag ändå att man ska spela lite schysstare när man mötter den som bara spelar för skojs skull. matchen slutade med förlust för oss men vi laddade om för nästa match.

Sista matchen mötte vi dem som är två år äldre och dem märker man att dem spelar för att vinna. Första halvlek gick hyfsat men när det bara var några minuter kvar på andra halvlek blev jag fälld. Slog i hela vänstra sidan och avbröt. Vet inte vilken passering vi slutade på men viktigaste är inte att vinna utan att ha kul. Nu efteråt känns det lite i ryggen, armen och benet ( vänstersida) men bara att hitta ihop och fortsätta. Klarade oss från regnet under hela dagen men nu på kvällen öste det ner. Hyfsat kul dag och skönt att sluta runt 12 istället för 14;50 ;-)

Likes

Comments