Stoppa djurförsöken nu!

Jag vill tala om ett ämne som berör oss människor, ett ämne som är mycket känsligt för vissa men även ett som vissa inte ens tänker på...


Varför ska man över huvud taget experimentera med levande djur? Experiment på djur är vidrigt och det är ett faktum som man måste tala om!Det vi ännu inte gjort är fel, det sätt vi tänker på är fel. Det handlar egentligen inte om er som faktiskt gör fel och som skapar dessa problem, utan om oss som vet och tänker rätt, men som inte kan övertyga er om att vi gör det, till den grad att ni faktiskt slutar med det vansinne ni håller på med. Att utföra  experiment på djur är lika fel, som att göra experiment på levande människor. Detta är oerhört viktigt för mig, med tanke på att jag har en oerhörd respekt och kärlek till djur. Vi lever alla på samma klot, under samma ozonlager och rättvisan att alla är lika värda skall väll gälla inom djur riket också? Att stoppa djurförsök, kanske kommer att bli lika viktigt för dig, när du faktiskt har förstått innebörden med vad dom här stackars djuren utsätts för. Min förståelse för att In Vitro- experiment måste utföras på djur, är dock lite större. För att  forskningen inom medicin skall kunna  fortskrida så förstår jag att människor och djur i ett nekros-tillstånd (döda) måste experimenteras på, eftersom att det inte finns andra levande varelser på jorden som kan reagera som vi, på olika typer av medicin. Men när jag får se bilder, videos och material på levande djur som sövs ner, dödas i misslyckade experiment och i princip blir utnyttjade bara för att de är levande, så blir jag arg och jag blir nästan aldrig arg.Det här ämnet berör alla. Vi har alla möjligheten att göra skillnad, även fast vi tyvärr inte har chansen att förhindra något som redan skett. Däremot har vi en möjlighet att förhindra det som aldrig får hända igen, om vi tar tag i detta nu! Bibeln uttrycker sig inte så här utan anledning "om inte nu, när då?" Över 100 miljoner djur dödas varje år, bara i USA. Tänk då hur många djur som dödas och skadas runt om i hela världen varje år. Vissa djur tvingas andas in en massa kemikaliska ämnen medan andra blir utan ben, bara för att se hur vävnad och hud återhämtar sig. Vissa djur inavlas gång på gång bara för att vi ska kunna få en "speciell" art. Detta samhälle som vi lever i, är förskräckligt om vi bara ska förbi se att sånt här försegår runt om i världen. Det är skamligt att bara sitta ner och förvänta sig att saker och ting skall lösa sig av sig självt! Du kan bli en så kallad Animal Protector och faktiskt göra mer skillnad än vad du tror! 

Detta innebär alltså att du skänker 100 kr eller mer till en fond som faktiskt tar hand om djuren för dina pengar. Resurserna för att t.ex kunna mata en elefant som har varit med om en naturkatastrof  är svåra att få, utan pengar. Så nu ska du och jag ge varann ett löfte: så fort vi ser någon med päls eller hör om någon som gör experiment på djur så ska vi stå upp för våra djur och säga "Nej så här får det inte gå till!" Djuren skall kunna känna sig lika trygga i vår värld som vi. När vi dör, är vi döda och det finns inte mycket mer att göra. Men ett liv, det är dyrbart. Du kan inte köpa människans liv, du kan inte ta ett liv, du får inte göra illa ett liv. Men varför är det då okej att göra så här på våra djur? En ganska global fråga har varit varför vi utsätter djuren för något vi själva inte skulle våga oss på? Det finns inga bra argument enligt mig heller att harmlösa djur ska utsättas, även om jag förstår att experimenten är viktiga för oss människor utifrån ett medicinskt perspektiv . Det finns människor som frivilligt skulle offra sig som försökspersoner, hellre än att se djuren lida! Det är hemskt att bara tänka att en människa vill offra sitt liv för att skydda ett djurs liv, med tanke på att inget liv ska behöva utsättas för. Nu är det upp till dig som är min läsare.Du kan bli fadder till ett djur, vilket kommer göra att både du och djuret kan sova gott på natten. Tänk mer på vad vi kan göra för dom, än vad deras liv kan ge och göra för oss. Här får du lite tips där du kan hjälpa till:

World Animal Protection

Stoppa Plågsamma Djurförsök

WWF

Informationen och källorna som faktiskt har bekräftat vad dessa djur utsätts för är just dessa fonder!

 Skriven utav:Blanche Benchetrit


Likes

Comments

När du tänker på djurplågeri så är inte Sverige med i listan. Eller hur? Men det är ganska mycket om vi kollar på hur grisarna har det.


55% av svenska gris gårdarna har mentalt störda djur som kan vara kannibalister och detta är inte acceptabelt.

På 95% av gårdarna finns grisar med skador som kan vara sår, brutna ben och dödligt stora öppna sår.

Med denna fakta så kan vi säga att något måste vara gjort. Vill du att detta ska vara din kost? Exakt. Därför säger vi att ni ska köpa ekologiskt och krav märkt och genom att äta bättre mat, göra skillnad. DU kan göra skillnad!

Likes

Comments