polis kvadda bil - örebro

  Örebro  

 

Polis kvaddade bil på 30-sträcka

På onsdagen blev en bilist påkörd av en polisbil i Varberga. Enligt uppgift färdades polisbilen i hög hastighet på en 30-sträcka och personbilen totalförstördes.
– Det får aldrig gå fortare än vad föraren kan hantera, säger Bernt Larsson, chef vid trafikenheten vid Örebropolisen.

  Relaterat

Det var i närheten av Varberga centrum som kollisionen inträffade. Polisbilen färdades i motsatt riktning och gjorde en omkörning. Enligt uppgift i betydligt högre hastighet än övriga bilar på 30-sträckan. Både personbilen och polisbilen försökte undvika krocken, men då väglaget var halt gick den inte att hindra. Personbilen blev totalförstörd och föraren fördes chockad till akuten. Där konstaterades inga allvarliga skador, däremot smärta i såväl nacke som i ena armen.
Polisbilen ska ha varit på ett utryckningsuppdrag, men hade enligt uppgift inga varningssirener i gång.

Skickat till internutredningen
– Rent formellt sett så får polisen köra hur fort som helst, men aldrig fortare än att de inte kan ta hänsyn till annan trafik. De får överskrida hastigheten – men inte den relativa hastigheten, om man tänker väglag och sikt, säger Bernt Larsson, chef vid trafikenheten vid Örebropolisen.
Under torsdagen hade en utredning skickats till polisens internutredning i Västerås.
– När det är en polisman inblandad så skickas det per automatik vidare till internutredningen. Där ska det avgöras om det är fråga om ett trafikbrott. Jag som polisiär utredare har inte befogenhet att fatta beslut. Det beskrevs kortfattat att det var en trafikolycka där en polisbil på någon form av utryckningsuppdrag har kolliderat med en annan bil, säger Börje Hammarström, förundersökningsledare vid trafikenheten vid Örebropolisen.

källa: www.na.se

 

  • crime
  • 0 visningar

Gillar

Kommentarer