DIY toalettpapirholder

INTERIOR, DIY, DECOR, FURNITURE

Pidestall med oppbevaring

Hei november og hei fredag!

Jeg har endelig fått fullført et prosjekt som jeg har hatt i tankene lenge, men ikke hatt mulighet til å gjennomføre før nå. På badene våre har vi ikke hengt opp holdere til toalettpapir, rett og slett fordi jeg ikke har klart å forplikte meg til å henge opp noe på veggene. Derfor har jeg gått og fundert på hvordan vi kan ha toalettpapiret lett tilgjengelig, uten at det er synlig. For la oss være ærlige - toalettpapir er ikke så fint å ha dinglende fremme 😆

Jeg ha laget en pidestall før , og tenkte etter den var ferdig at jeg skulle lage en til. Underveis i den første pidestallen lærte jeg litt Do's & Don'ts. Så jeg hadde planen klar for en ny pidestall. Men så ble det ikke helt slik likevel, for denne pidestallen er nemlig laget av restematerial, og da kan man ikke velge og vrake på løsninger😅. Pidestallene har likevel ikke helt lik fremgangsmåte. Men jeg er fornøyd med resultatet!

Ideen til og feste på listene slik at pidestallen ble litt mer spennende, fikk jeg fra et tilfeldig bilde på instagram, fra en konto som selger tapeter (@engbladco).

closeup av mitt resultat

Til dette prosjektet brukte jeg

♡ Rester av kryssfiner

♡ Lister 4x9mm fra coop obs bygg

♡ Limpistol / fuge & konstruksjonslim*

♡ Bordsag og stikksag

♡ Rundstokk (18mm)

♡ Hullsag (18mm)

♡ Maling

* Jeg anbefaler ikke og lime listene fast med fuge & konstruksjonslim. Dette ble svært grisete og det ga mye ekstra arbeid og fjerne med kniv når det var tørket😅 Limpistol og eventuelt trelim er tingen!

Fremgangsmåte

En. Start med og skissere opp pidestallen med mål. Jeg tok utgangspunkt i det jeg hadde liggende av material og min pidestall ble derfor 23,5x19x59,4, målt før listene var satt på. Siden denne pidestallen er åpen på den ene siden valgte jeg og sette to hyller inni, slik at den vil holde seg stabil.


To. Kapp til alt materialet. Monter delene med lim. Jeg brukte tec 7.

Du kan med fordel prøve deg frem med plassering av hyllene. Jeg brukte noen ruller med toalettpapir når jeg plasserte hyllene, slik at det skulle være plass til enten en eller to ruller i høyden. Stryk lett over fuge/limkanten når du er ferdig, så du får en penest mulig kant.

Tre. Når pidestallen er ferdig montert kan du finne plassering av rundstokken hvor toalettpapiret som er i bruk, skal henge. Jeg gjorde dette før jeg limte på topp og bunn, men det har ikke noe og si for resultatet. Jeg målte 8 cm ned fra toppen av pidestallen (før toppen var montert på) og fant midtpunktet slik at rundstakken plasseres i midten som vist på bildene under. Ta i rundstokker slik at den går i flukt med pidestallen på den ene siden. Merk på den andre siden og sag av slik at rundtsokken går i flukt med pidestallen på begge sider.

Fire. Med målene på pidestallen som utgangspunkt regner du ut hvor listene skal monteres på. Jeg prøvde først med 5 lister på fronten, men fant ut at mellomrommet ble et hakk for stort. Jeg la til en list slik at det ble 6 lister totalt, og regnet så ut mellomrommet. På min pidestall ble mellomrommet ca 3,6 cm.

Tips: Jeg anbefaler deg å legge lister på sidene først. Da får du penest resultat på fremsiden. Jeg gjorde dessverre ikke det, for det tenkte jeg ikke på før alle listene satt fast 😅

Fem. Når listene er limt på, enten med limpistol, trelim og klemmer eller fug/konstruksjonslim, kan du fjerne overflødig lim og male pidestallen. Jeg har bare brukt veggmaling, da det var det vi hadde, pidestallen er malt i dempet sort. Avslutt med og sette hjul på pidestallen. Jeg plasserte mine slik at den går i sirkel, fremfor at den begveger seg sidelengs/fremover.


Det var det for denne gang! Forhåpentligvis er jeg tilbake med nytt innlegg snart 🧡


Følg meg gjerne på Instagram .

Bruk taggen #bhnmademediy hvis du ønsker og dele dine prosjekter med meg 

Benedicte ?

Liker

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229