DIY bordbrikker

INTERIOR, DIY, DECOR, Borddekking

Hei til deg og hei til desember💁🏻♀️

Kom like fort i fjor som i år, faktisk. Kanskje til og med enda litt fortere, for jeg har ikke startet på noen jule DIY's enda. Jeg har 2 prosjekter som ble "overført" fra i fjor jul, da jeg ikke rakk alt jeg ønsket. En av prosjektene var og lime fjær på kjegler. men jeg ser at det er kommet i butikkene i år, så det er kanskje ikke stemning for det? Jeg har uansett alt jeg trenger til prosjektet liggende på hobbyrommet, så dersom jeg har tid og helse til det blir det nok noen trær uansett :)


Men idag er det noe helt annet jeg vil vise dere, nemlig disse enkle bordbrikkene. De er laget på null komma niks, i tillegg til at de er billige å lage! Har du et lite lager med tekstiler som meg, så er de til og med gratis å lage😁

Til dette prosjketet brukte jeg

♡ Stoff, jeg brukte imitert langhåret pels

♡ Saks, penn og en mal*

♡ Valgfritt: vlies/strykeinnlegg for å få brikken stivere

*Jeg brukte en rund skjærefjøl som er større en middagstallerkenene mine som mal. Kikk i skapene dine, malen kan like godt ha en annen form enn rund. Ellers tegner du bare på frihånd 🙃

Fremgangsmåte

En. Tegn av med malen på baksiden av stoffet

To. Klipp ut!

Når du klipper i stoff med pels, sørg fir at du ikke klipper i selve pelsen, kun i stoffet. Klipp fra baksiden, litt og litt.

Tips!

Bordbrikkene kan lages i valgfritt stoff, fasong og størrelse. Jeg har lyst å teste imitert skinn og tykk filt blant annet. Du kan også lage bordbrikker med sisal tau eller andre spennende snorer/tau. Det er bare fantasien som setter grenser♥️Følg meg gjerne på Instagram .

Bruk taggen #bhnmademediy hvis du ønsker og dele dine prosjekter med meg 

Benedicte ☘

Liker

Kommentarer

DIY Enkelt Smykkestativ

INTERIOR, DIY, DECOR

Reklame: Armbåndet som er avbildet er sponset av Design Letters

God kveld!

Tilbake allerede jeg, med en DIY gjort på null komma niks. Som også er årsaken til at jeg er tilbake med en ny DIY allerede 😂.

Jeg har laget dette enkle stativet til og  oppbevare de smykkene og ringene jeg bruker mest. Av en eller annen grunn ligger de litt sånn over alt, og det er jo bare stress

Til dette prosjektet brukte jeg

Stengips fra Panduro

♡ En liten plastboks (fra syltetøy)

♡ Rundstokk 18mm

♡ Limpistol

Valgfritt:

♡ Sort maling (for marmor-effekt)

Fremgangsmåte

En. Start med og kappe til rundstokken som skal plasseres nedi gipsen, slik at du har de klar.

To. Bland stengips med vann. Prøv deg frem med mengden. Blandingen skal bli rimelig tykk. Jeg pleier å olje beholderne jeg støper i, men jeg glemte det denne gangen og det var ikke noe problem.

Tre. Når du er fornøyd med konsistensen på blandingen kan du ta litt sortmaling og legge den i striper over blandingen. Bland forsiktig, slik at malingen gir marmor-effekt heller enn at massen blir grå.

Fire. Sett i rundstokkene du gjorde klart i steg En. Jeg tenkte at de ikke ville sitte fast likevel, så jeg satt de ikke sånn veldig bent.Men fast, det satt de😂 . Så juster gjerne stokkene før gipsen stivner. Den stivner ganske kjapt!

Fem. Jeg lot min stå og herde i 24 timer ca, før jeg tok den utav boksen. Kapp deretter til to rundstokker som du kan lime på toppen av de rundstokkene som allerede står i gipsen. Lim de på og skjær bort eit overflødig lim.

Dersom stokkene du satt i gipsen er løse, kan du gjerne feste de med limpistol.

God helg!


Følg meg gjerne på Instagram .

Bruk taggen #bhnmademediy hvis du ønsker og dele dine prosjekter med meg 

Benedicte ☘

Liker

Kommentarer

DIY toalettpapirholder

INTERIOR, DIY, DECOR, FURNITURE

Pidestall med oppbevaring

Hei november og hei fredag!

Jeg har endelig fått fullført et prosjekt som jeg har hatt i tankene lenge, men ikke hatt mulighet til å gjennomføre før nå. På badene våre har vi ikke hengt opp holdere til toalettpapir, rett og slett fordi jeg ikke har klart å forplikte meg til å henge opp noe på veggene. Derfor har jeg gått og fundert på hvordan vi kan ha toalettpapiret lett tilgjengelig, uten at det er synlig. For la oss være ærlige - toalettpapir er ikke så fint å ha dinglende fremme 😆

Jeg ha laget en pidestall før , og tenkte etter den var ferdig at jeg skulle lage en til. Underveis i den første pidestallen lærte jeg litt Do's & Don'ts. Så jeg hadde planen klar for en ny pidestall. Men så ble det ikke helt slik likevel, for denne pidestallen er nemlig laget av restematerial, og da kan man ikke velge og vrake på løsninger😅. Pidestallene har likevel ikke helt lik fremgangsmåte. Men jeg er fornøyd med resultatet!

Ideen til og feste på listene slik at pidestallen ble litt mer spennende, fikk jeg fra et tilfeldig bilde på instagram, fra en konto som selger tapeter (@engbladco).

closeup av mitt resultat

Til dette prosjektet brukte jeg

♡ Rester av kryssfiner

♡ Lister 4x9mm fra coop obs bygg

♡ Limpistol / fuge & konstruksjonslim*

♡ Bordsag og stikksag

♡ Rundstokk (18mm)

♡ Hullsag (18mm)

♡ Maling

* Jeg anbefaler ikke og lime listene fast med fuge & konstruksjonslim. Dette ble svært grisete og det ga mye ekstra arbeid og fjerne med kniv når det var tørket😅 Limpistol og eventuelt trelim er tingen!

Fremgangsmåte

En. Start med og skissere opp pidestallen med mål. Jeg tok utgangspunkt i det jeg hadde liggende av material og min pidestall ble derfor 23,5x19x59,4, målt før listene var satt på. Siden denne pidestallen er åpen på den ene siden valgte jeg og sette to hyller inni, slik at den vil holde seg stabil.


To. Kapp til alt materialet. Monter delene med lim. Jeg brukte tec 7.

Du kan med fordel prøve deg frem med plassering av hyllene. Jeg brukte noen ruller med toalettpapir når jeg plasserte hyllene, slik at det skulle være plass til enten en eller to ruller i høyden. Stryk lett over fuge/limkanten når du er ferdig, så du får en penest mulig kant.

Tre. Når pidestallen er ferdig montert kan du finne plassering av rundstokken hvor toalettpapiret som er i bruk, skal henge. Jeg gjorde dette før jeg limte på topp og bunn, men det har ikke noe og si for resultatet. Jeg målte 8 cm ned fra toppen av pidestallen (før toppen var montert på) og fant midtpunktet slik at rundstakken plasseres i midten som vist på bildene under. Ta i rundstokker slik at den går i flukt med pidestallen på den ene siden. Merk på den andre siden og sag av slik at rundtsokken går i flukt med pidestallen på begge sider.

Fire. Med målene på pidestallen som utgangspunkt regner du ut hvor listene skal monteres på. Jeg prøvde først med 5 lister på fronten, men fant ut at mellomrommet ble et hakk for stort. Jeg la til en list slik at det ble 6 lister totalt, og regnet så ut mellomrommet. På min pidestall ble mellomrommet ca 3,6 cm.

Tips: Jeg anbefaler deg å legge lister på sidene først. Da får du penest resultat på fremsiden. Jeg gjorde dessverre ikke det, for det tenkte jeg ikke på før alle listene satt fast 😅

Fem. Når listene er limt på, enten med limpistol, trelim og klemmer eller fug/konstruksjonslim, kan du fjerne overflødig lim og male pidestallen. Jeg har bare brukt veggmaling, da det var det vi hadde, pidestallen er malt i dempet sort. Avslutt med og sette hjul på pidestallen. Jeg plasserte mine slik at den går i sirkel, fremfor at den begveger seg sidelengs/fremover.


Det var det for denne gang! Forhåpentligvis er jeg tilbake med nytt innlegg snart 🧡


Følg meg gjerne på Instagram .

Bruk taggen #bhnmademediy hvis du ønsker og dele dine prosjekter med meg 

Benedicte ☘

Liker

Kommentarer