Det sägs att hösten och mörkret är en tid då man deppar ihop, många blir olyckliga m.m. Känns som om jag är där, för första gången? Det känns verkligen mörkt, kallt och ensamt...jag har inget som jag direkt ser fram emot...annars har jag alltid haft planer och mål, fast mål har jag väl ändå men inga som ligger nära. Jag har alltid funnit glädje i nåt, känna mig duktig på inredning och att få hemmet fint. Där har jag tappat mig helt, helt och hållet... jag brann verkligen för att ha det fint runt mig, jag fullkomligt älskade att pyssla...nu ser jag bara tomhet framför mig och tårar... tårar av sorg för hur fint det var innan, hur man kunde glädjas av det lilla man åstadkom. Här fanns så mycket innan som jag ville göra nu har jag tappat allt, precis allt även om det skulle vara fritt att få ändra, -kosta vad det vill-... - så har jag ändå tappat det. Jag är så ledsen för att mitt hem inte känns som mitt längre, det känns som om jag behöver en ny plats för att kunna börja om..detta påminner mig om vårt gamla hus nu. Väggarna krymper...Eller ska man bara sluta bo och bara vara, ta en dag i sänder som jag aldrig gjort förut utan alltid haft små mål framför mig...

Jag känner inte igen mig själv, i alla år sedan jag var liten har jag alltid varit energisk, påhittig, full av idéer och massa styrka. Det enda som gör mig glad just nu är mitt jobb, mitt jobb har blivit min fristad...

I mitt hem kan jag titta på blommorna och tänka, ja - snart dör ni, ni är lika vissna som jag...

 

Jag har verkligen inte valt att må så här, jag har verkligen inte valt att känna så här - jag vet inte vad som händer eller varför. Jag har aldrig varit här förut i denna situationen med mig själv. Jag måste börja om mitt liv.... Men det blir utifrån mitt perspektiv med mina små energi "viljor" och när jag tittar framåt så ser jag mitt jobb, min skola, min utbildning som snart är klar och jag ser min träning och hälsa...utan min utbildning kommer jag ingenstans för jag får ingen anställning utan den och utan mitt jobb kan jag inte vara för det ger mig så mycket positivt. Och min träning är det som håller min kropp i schack, jag slipper värken m.m.


Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Helsingborg...

En hel sommar är åter slut igen...den var inte som förra sommaren för den slår man nog inte så lätt, fast den var intensivt varm istället och hög luftfuktighet...Jag har varit överallt i sommar, Stockholm, Göteborg, Malmö, Göteborg, Eskilstuna, Nyköping, Helsingborg, Malmö, Malmö Malmö...ja en hel del hit och dit. Sen har jag jobbat mellan varven med. Och idag började även skolan för mig...

Jag ser positivt på framtiden även efter allt man gått igenom i sommar...Jag tycker jag är vuxen nog att se vad saker och ting kan ställa till med UTAN att behöva pröva dem på mina barn och skulle aldrig någonsin valt den vägen heller, jag är mamma med stark instinkt i detta och med starka åsikter. 


Ord jag kommer bära med mig...

Så...nu lämnar vi det tråkiga och ser framåt, för det jag inte kan förändra det behöver jag inte lägga tid på heller...(ska bara försöka intala mig själv med, men det kommer en dag)

Psykologi och Psykiatri1 är mina ämnen i höst. Det ska bli intressant att läsa, mina favoritämnen oxå...ämnen jag dagligen har använt mig av genom att studera människors olika beteende, barns olika handlingar och hur många tänker och känner. Det har alltid varit intressant!

Hur som helst så ska det bli en spännande höst, vi har valår oxå och utan att fördjupa mig i ämnet här oxå, så vet de flesta vad jag står för och vad jag brinner för, det finns bara ETT alternativ i år och det är åter igen SD. Och alla ni som tuggar samma skit hela tiden om att de är rasister, det kommer en dag då ni vaknar upp ni med... Nog om det!


Så jag välkomnar hösten med filt, ljus, tänd brasa, en spännande bok eller bara en grymt spännande film...och nu kör jag på som vanligt oxå vad gäller min träning, hela sommaren har jag inte gjort många knop...trodde jag skulle hinna med att träna 3 dagar i veckan istället för 7 som hela vintern och våren...men det sket sig. Har jag inte varit iväg så har jag jobbat! Och jobba ska jag fortsätta med under tiden som jag pluggar...så det här ser jag fram emot. 12 kilo försvann ena halvåret men några har jag fått tillbaka, ok 2 kilo men ändå...fler mål har jag framför mig men tar bara ett litet i taget...så nu gäller det att tappa 5 och det ska gå fort, om inget annat så hoppas jag på det....

Förväntar er inte att jag kommer att lägga så mycket krut på trädgård och hem framöver merän det jag måste, för jag låter det vila ett tag nu... ;)


Önskar er alla en fin kväll, trots blåsten och regnet utanför...

Likes

Comments

 

....Eller kanske jag skulle gjort det från början? Ibland tror man så starkt på människor så man blir så där varmt glad inom sig och nästan rörd till tårar när de förändrar sin personlighet till nånting positivt. Åtminstone så kände jag det så från början, jag minns hur kul det var att se henne SÅ positiv. Men tyvärr varade det inte länge eller så var det bara ett fodral, falsk marknadsföring? Jag vet inte...

Men jag är så ledsen på hur de behandlar min vän nu, känner mig maktlös att se henne så ledsen. Hennes granne/min f.d vän hade inte alls blivit till det bättre som människa och den förhoppningen jag hade på den människan är utom all förväntan nu. Det har gått väldigt långt nu med alla anklagelser, borde egentligen inte ta det här men ville få ur mig lite inre känslor i detta.

Men jag kommer alltid att stötta min vän...

Det är sommar och det känns helt underbart, önskar VERKLIGEN att min vän får samma känsla som jag inför sommaren och slipper mer skit nu!! Önskar dig allt gott hjärtat....

Jag är så glad för de vänner jag har runt mig, ni betyder mycket för mig och får mig att må bra...

Inger, Lena, Mona, Neta, Annelie, Sanne, Mia, Jessica...  ❤

Imorgon är det intervju som gäller och det ska bli spännande, håller mina egna tummar för detta =)

Snart dags för sängen och två kids som vägrar låta mamma, få en hel säng för sig själv =) 

 

Likes

Comments

Planterat min finaste blomma som jag letat efter i två år...

Den luktar så otroligt gott när den blommar, jag bara fullkomligt älskar den...

Igår köpte jag två stycken, visst kostar de lite men den är så fantastiskt fräsch så man kan bara inte vara utan den.

Och titta så mycket gott man kan göra av frukten som kommer ifrån den =)

Lite trädgårdsbilder Visst är Japansk träd fint när det blommar men det sprider sig som bara den när blommorna far av då är det mindre kul.
 

 


Jag älskar mys, det syns kanske =)

Likes

Comments


Konflikter är aldrig roliga…

Konflikter sker överallt, både i samhället, i skolorna, på arbetsplatserna, i våra hem, bland våra vänner och i organisationer.

Men de är också till för att lösas, i familjen diskuterar man igenom problemen och finner lösningar. Hos en vän kan man ta en kopp kaffe, diskutera igenom problemet i lugn och ro. Man behöver inte brusa upp. I skolan har man lärare som hanterar elevernas konflikter och ovanpå dem finns det rektorer. Samhällets styr av politiker och även de som vi vet har konflikter.

Vissa konflikter kommer ut i media, vissa håller man för sig själv eller inom kretsen. Det spelar ingen roll vilken position vi har, ingen är mer värd än någon annan.

Istället kritiserar vi varann, vi går på som en ångvält ibland. MÅNGA missförstånd ligger naturligtvis bakom dessa konflikter och en del fel. Men oavsett vad så är de till för att lösas och om alla gnuggar sina händer så är det snabbt avklarat. Om vi tänker efter?

Jag tittar inte på någons persons status, ryggtavla, visitkort och behandlar henne eller honom efter det. Jag behandlar alla som medmänniskor. I en grupp måste man samarbeta tillsammans, göra ett bra jobb och självklart blir det fel ibland, vi gör alla fel. Men det finns många starka viljor och alla bör få sin talan. Utåt sett i en organisation så har någon huvudansvaret och vice versa men när ”medlemmar” = (utomstående) har gått hem så är vi ju ändå som en enda stor familj och jobba för samma sak, vad som står på ex västen när det bara är vi, spelar väl mindre roll. Tillsammans blir man ju starka =). Självklart så tycker man inte om alla men när man är på jobbet så får man visa respekt ändå, eller i skolan. Om min vän bjuder in för kalas och där finns någon jag inte gillar, så kan man vara socialt trevlig ändå man behöver inte umgås privat med den personen, där visar du din vän respekt. Kan man ändå inte funka ihop oavsett din plats här i samhället, då ligger problemet på en annan nivå. Då blir det jobbigt på arbetsplatsen, kanske så illa att chefen blir inkallad och ens arbetskamrater mår dåligt av konflikten. I familjen drabbas alla, hos en vän är vi två som mår dåligt. I skolorna, drabbas oftast ett antal om ingen är tyst under en lektion. I samhället kan en hel värld beröras. Men hur som helst så på vissa ställen så måste man även anpassa sig eller som det så fint heter ställa in sig i ledet. Eller får man välja att gå hem om den möjligheten finns, kasta in hatten om man inte kan funka ihop med andra människor och ta en funderare. På vissa platser MÅSTE man lösa konflikter, hur illa de än må se ut. På andra ställen kan du lägga dom åt sidan, bara för att det finns tid för det. En del konflikter är kanske inte så betydelsefulla att man måste lägga en enorm energi på det och en viss del på en viss plan kan man bara strunta i.


Det är viktigt att man respektera varandra och att respektera andras åsikter och att få HA åsikter men man behöver inte hålla med om det. Det är också viktigt att inte utsätta någon annan människa till att må dåligt. Testa själv att ställa dig på andra sidan staketet och känn efter? Hur kände du? Ingen vidare, nä precis. Men det vet du innerst inne. Behandla andra människor så som du själv vill bli behandlad och ha ett sunt förnuft även om det ibland sviker oss för att vi snubblade, men sånt händer. Som sagt vi är inga robotar, vi är människor som jag tror har väldigt mycket kärlek inom sig att ge och egentligen vill alla väl men ibland blir det bara så fel…

Vill önska alla en Glad Påsk och mycket kärlek.


Psssst.... En mycket bra länk här: Rädsla Konflikt

Likes

Comments

 

Ät rätt kolhydrater – och gå ner i vikt

Visst kan du äta kolhydrater med gott samvete. Särskilt om de är av typen resistent stärkelse. Men vad sjutton innebär det? Dags att vi reder ut de begreppen nu...

Kokt och avsvalnad potatis är ett bättre alternativ än skalad och varm. I alla fall om du är på jakt efter resistent stärkelse.

Allt fler förespråkar en varierad kosthållning, med både protein, fett och kolhydrater – där den sistnämnda gruppen gör en sakta come back på tallriken. Först i kön står kolhydrater av typen resistent stärkelse, som enligt experterna beter sig mer som fiber än kolhydrater när de tas om hand av kroppen.

Följderna blir ett jämnare blodsocker, sundare tarmflora och i många fall ett snävare midjemått. 

- Resistent stärkelse skiljer sig från andra kolhydrater när det gäller kroppens förmåga att tillgodogöra sig dem. Vanliga kolhydrater omvandlas till energi redan i munhåla och tarm, medan resistent stärkelse istället frigör fettsyra i tarmarna, förklarar Johanna Söderlund, kostrådgivare och bloggare på Johannas kost.

Fettsyran blockerar kroppens förmåga att omvandla kolhydrater till energi, med konsekvensen att kroppen istället förbränner lagrat fett och fett från maten du just ätit. 

Hur vet jag att jag äter resistent stärkelse?

Resistent stärkelse förekommer naturligt i bananer- tills de mognat helt, alla typer av bönor, men också när kokt potatis och råris kallnar.

- Jämför en kall, kokt potatis av fast typ som du tillagat med skalet på. Skalet förhindrade potatisen att expandera och när den sedan blivit kall får du en potatis som är rik på resistent stärkelse. Den blir helt enkelt så kompakt att kroppen omöjligt kan tillgodogöra sig all energi i en tugga. Motsatt effekt får du om du kokar en mjölig potatis utan skal och äter den varm, då är den så porös att den smälter på tungan och all energi kan tillgodogöras av kroppen, säger Johanna Söderlund.

Johanna drar också parallellen till bröd, där ett nybakat och varmt bröd innehåller lite av stärkelsetypen medan ett äldre med mer tuggmotstånd har mer.

- Du känner det på smaken. Ett rostat bröd får en sötare smak än ett kallt, precis som varm kontra kall potatis och en lagom mogen banan mot en svartprickig och ritkigt sliskig variant, säger Johanna Söderlund.

 

Ät Potatis och Gröna Bananer!!!! =)))

Likes

Comments

Apelsiner mer än bara C-vitamin. Apelsin är en folkkär frukt som innehåller mycket nyttigheter för din hälsa. Ät en apelsin om dagen och få extra skydd mot ögonsjukdomar, reumatism, hjärtkärlsjukdom och cancer. Dessutom är C-vitaminet i apelsinen föryngrande för vår hud. 

Att en apelsin innehåller gott om C-vitamin det vet dom flesta, men utöver C-vitamin finns det även andra kemiska föreningar som gör gott för vår hälsa. Apelsiner innehåller en mängd växtämnen och flavonoider, och det kan inte en C-vitamintablett ersätta.C-vitamin är en antioxidant som hjälper kroppen att bekämpa skadliga fria radikaler. Den kan inte lagras i kroppen utan bör tillföras varje dag. Ett vanligt symtom på för lite C-vitamin är sår i tandköttet. 

Hesperidin och andra nyttiga ämnen Apelsiner innehåller flavonoiden hesperidin som i studier visat sig kunna sänka kolesterol samt stoppa inflammationer. Hesperidin har även visat sig kunna minska hösnuva, sänka blodtrycket, sakta ner virus och stabilisera blodsockret.I studier har man sett ett samband mellan dom som äter mycket citrusfrukter och förekomsten av magcancer. Bland dom som regelbundet äter mycket citrusfrukter finns färre fall av magcancer. Dom vita hinnorna runt apelsinklyftan innehåller en hel del pektin, en löslig fiber, och hesperidin. Pektin hjälper till att binda kolesterol i tarmen vilket gör att kolesterolhalten sänks. Pektin lindrar även förstoppning och andra matsmältningsproblem.Apelsiner innehåller även folat, folsyra, som rensar kroppen från homocystein, ett skadligt ämne för hjärta och kärl, och kalium som hjälper till att sänka blodtrycket.

Glöm inte apelsinskalet, apelsinens skal finns så kallade limonoider och då främst limonin och nomilin. Dom har en skarp smak och finns även i hinnor, kärnor, juice och fruktköttet. Studier har visat att limonoiderna är effektiva på att hämma cancer i lungor, hud, mage och bröst.Apelsinskal och juice innehåller även d-limonen som till viss del kan oskadliggöra cancerogena ämnen som till exempel tobaksrök.När du ska använda apelsinskal i mat och bakverk så är det viktigt att du använder ekologiska apelsiner för att minimera risken för bekämpningsmedel. Skölj och tvätta apelsinen noga innan du river den.

Bränn fett och stärk kollagenet med apelsin Kollagen är beståndsdelar i hud och bindväv som är uppbyggt av aminosyror, protein. På dagen får bindväven jobba hårt när vi sitter eller rör oss. På natten byggs och repareras det för fullt för att återställa kollagenet i fin form. Till det behövs kroppsfett, zink och C-vitamin. Genom att äta en apelsin på kvällen så hjälper du kroppen att stärka huden och göra bindväven fastare. Du får även en marginellt ökad fettförbränning eftersom kollagen behöver fett för att kunna reparera sig under natten.

Jag har länge varit en apelsinoman nu, ända sedan jul har jag varje dag ätit apelsiner (utan att vara gravid haha) och inte visste jag allt detta då... Perfekt ju och hur gott är det inte då? Så fräscht =) 

ÄT APELSINER 👍


Likes

Comments

 

Godmorgon, vilken härlig dag att vakna upp till, solen lyser och alla barnen hemma och barnbarnen. Vi samlas för att Rasmus flyttar till Mallorca i nästa vecka, sen kommer han inte hem fören till vintern och hälsar på men jag kommer att åka ner dit och se om han =). Men fy så tufft när barna flyttar hemifrån, Rasmus är den siste av ungdomarna nu som flyttar, känns konstigt, tomt och ledsamt. Det var ju inte det här jag planerade när jag skaffade barn =(, jag vill ju ha dem hemma alltid, helst vägg i vägg =). Men min dotter Sandra har flyttat till Helsingborg och min andra stora pojk till Malmö.Och istan har jag bara en kvar av ungdomarna och det är min stora son Kim. Kvar på hemmaplan finns mina tvillingtjejer och mitt fosterbarn, tre tjejer som just nu är i tonåren. Tur man har dom <3 

 

Igår började dagen fint för mig... jag skulle sparka boll osså kom Tysons käft i mellan bollen och min fot, så hans tand kom in i min led under tån. Jag tänkte att det var väl inte så farligt men ONT gjorde det...men det började svullna upp och bli stelt och blått så jag tänkte att det är väl lika bra att åka in, Kim sa oxå att jag behövde stelkrampsspruta, så jag fick ge mig. När jag väl kom in så blev det ganska så allvarlig situation. Jag blev omplåstrad och fick både spruta och pencillin. Annars hade det kunnat bli farligt sa läkaren eftersom det sitter i leden. Så min helg startade ju bra, jag som hade planerat att vi skulle hitte på en massa saker nu när alla är samlade under samma tak en hel helg. Men jag gör så gott jag kan =).

 

Igår hade vi tacos till kvällsmat och vi spelade spel " Ryktet går"...man sitter och ritar och sen ska man försöka gissa vad det är, himla kul spel och mycket skratt blev det. Ungdomarna satt uppe i diskussioner inatt, de har alltid kul när de kommer igång, så kul att höra på dem =).

Nu har göbbben åkt iväg med Diesel till Veterinären i Bromölla, han mår inte riktigt bra, han både spyr och bajsar ofta, så vi får se vad det kan vara och sen ska bilen oxå få nya sulor, fina sommardäck innan han kommer hem. 

Ja det blir tuffa dagar nu vad gäller mina löprundor, jag måste vila foten ett tag men styrketräningen blir jag varje fall inte utan.

Ha nu en fin dag/helg alla, DET ska vi ha. 

Likes

Comments


Ja det går nästan för lätt nu tycker jag men jag ska väl inte klaga, så länge jag inte tappar för mycket på en gång så är det helt rätt =) Två centimeter till har jag minskat på hela kroppen, på alla måtten...helt fantastiskt kul och ändå har jag haft uppehåll i min träning till skillnad från 5 veckors intensiv träning i sträck. Köpte nya skor träningsskor igen för att testa, UTAN en massa krusseduller inne i skon, men har inte hunnit prova dom ännu. 

Imorrn blir det tidigt till gymmet, så det är bara att packa gymväskan ikväll så är den klar =). Sen om jag har tur så kanske det blir en promenad med min finaste vän Inger, vi har inte hunnit med så många nu på en tid, var och en har haft sitt att göra osv... Ser fram emot våren och sommarens utflykter med, det ska bli så spännande att besöka andra platser...Nåja... träning var det =)

Så väljer du rätt vattenflaska

Mm det är faktiskt viktigt att kolla upp vad för slags vattenflaska man har, den erfarenheten fick jag då jag skulle köpa vattenflaska till min son Bobbo - Försök hitta en flaska UTAN bisfenol-A i. Flera studier har visat ett möjligt sammanhang mellan höga nivåer av det omdiskuterade ämnet bifenol-A och hormonella förändringar i kroppen. Bisfenol-A är ett ämne som ingår i tillverkningen av plast, däribland så kallat polycarbonatplast som till exempel används för att tillverka vattenflaskor. 

3 tips inför köpet 

Luktar flaskan mycket plast? Ställ tillbaka den på hyllan. På de flesta flaskor finns siffror i botten, dessa markerar vilken typ av plast som har använts. Välj bort alla flaskor som innehåller siffran 3 eller 7. Sikta in dig på att hitta en flaska som har siffran 1, 2, 4, 5 eller 6 i botten. Om det inte finns några siffror i botten är minimikraven uppfyllda men flaskan kan fortfarande vara tillverkad av polycarbonat. Fråga i butiken om du är osäker.

LOKA

Har siffran ETT... Heja Loka =))

Nathan flaska i 100% BPA-fri tritanplast HOS ➡TEAMSPORTIA

Endast 99 kr =)

Nej nu ska jag hoppa i bingen och sova gott hoppas jag =)

Likes

Comments

 

Ja man vart sömnlös inatten och det sved i kroppen, ingen vidare alls. Hade dock turen som slapp gå upp imorse och köra iväg kids med mera. Men det är ingen vidare att sova om mornarna, man är så van vid att vara uppe vid en viss tid så resten av dagen blir bara blaha...man hinner inte med det man annars gör om dagarna. Och ovanpå alltihop så råkade jag äta en macka som jag egentligen inte gjort på ett tag men ville testa och det smakade konserveringsmedel tyckte jag och mycket riktigt knappt en timme efter fick jag mag attacker som hette duga..NO MORE macka för min del, varje fall inte toast.

När man väl vant kroppen vid en viss mat så blir det som en chock och kroppen protestera. Man blir lite känsligare.

Men det här var dock inte allt...

Ute på gatan hör man däckskrik och en hund som skriker kolossalt mycket och högt. Tur jag vart inne så jag slapp höra det, mina söner var ute så de hörde, men ååååhh, stackars hund, det var bara en valp och det gick inte rädda den. Usch sånt är så hemskt när man mister sina djur på det sättet. 

Ja inte fick jag mycket gjort denna dagen men mina barnbarn kom på besök, fast idag var nog farmor dryg som låg och hade ont =(

Nej nu får det bli film...såg farmen osså igår - Jag hejar på Cornelia!!!

Önskar er alla en härlig fredagsmys...

Likes

Comments