Utmaning dag 7 och 8

Så får det bli ett sammandrag då min ifåne inte vill länka som paddan...oavsett om jag gör lika på båda.... i septemberutmaningen från https://www.saramadeleine.se/ är ämnena

7. Har du känslig mage...sant eller falskt Sant vid intag av viss mat kan det bli ränneskita rätt snabbt....tex thai och kinamat speciellt friterat. Men falskt i andra sammanhang.

8. Allergier är något som.... jag mycket väl känner igen och är duktig på. Brukar ofta ge råd om vad mina kollegor och kokerskorna bör tänka på i specifika fall. Har mitt äldsta barnbarn som är superallergiskt vad gäller födoämnen bla är han glutenintolerant, har veteallergi som inte är detsamma som glutenintolerans, havre, ägg, mjölkprotein, mandel, nötter, tillsatsämnen i föda som inte behöver ingå i ingredienslistorna enl livsmedelsverket och dessa är glukossirap, druvsocker, maltodextrin och dextros. I de tre sista tillsatserna hävdar livsmedelsverket att det är så lite vete så ingen reagerar på det men jo det gör dom ett stort plus till de få tillverkare bla. Pärssons och Hemgården som skriver ut att druvsockret är baserat på majs ....Sen är han även känslig för citronsyra som matas med svartmögel, hur nyttigt kan det vara..finns inte ett uns äkta citron däri. Om detta sen inte skulle räcka så är han oxå pollenallergiker vilket vid olika årstider ger en massa korsreaktioner på mat eller frukt.

Reaktioner på att han fått nåt fel i sig är att han vaknar eller säger han mår illa och kräks endast slemmigt genomskinligt. ...är sen helt däckad i 48 timmar och somnar precis överallt.

Om jag använder vetemjöl här hemma måste jag sen städa överallt då det lägger sig som dammpartiklar....vilket kontaminerar det mesta.

Men jag har en riktigt bra sida att dela med mig av till er som har multiallergiker...https://matsara.se/

Själv har jag allergi mot stickande insekter som jag reagerar starkt på efter en blodförgiftning som 16 åring och en pollenallergi mot gräs bla.


Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229