Utmaning 12

I https://www.saramadeleine.se/ septemberutmaning lyder...

Det sägs att alla har tvångstankar då och då, stämmer det?

Nej det tror jag inte att det gör. Jag har själv inga tvångstankar och har aldrig haft inte min man heller...men vid en olycka kan det lätt hända att det blir så.

En majdag 2005 satt jag och min sambo som månaden efter blev min man hemma i soffan och så plötsligt hörde vi en jättesmäll och jag sade Nu slog blixten ner...strax efteråt ringde min yngste son och jag hörde barnskrik och att han var skärrad...(han jobbade på Hemglass då) Jag frågade vad som hänt och han säger ” om man blivit träffad av blixten måste man åka till sjukhus då?” Vem har blivit träffad av blixten är det ett barn undrade jag....Ja det är ditt barn blixten träffade mig i axeln och jag har segnat ner. Ja jag ringer ambulans sade jag ” nej det kan du inte göra jag har ju kassan i bilen och jag kan inte lämna den” Tomas ringde hans chef och jag ringde 112...var befinner han sig ja jag har ingen aning men nånstans i Södra Ryd....därefter åkte vi till akuten och där låg han förvirrad, orolig och desorienterad. Han blev inlagd för observation under 24 timmar. Han bodde i hyreshuset bredvid oss men flyttade strax efter till ett annat område i stan. Det tog ett tag sen upptäckte jag att han betedde sig annorlunda när vi var och handlade tillsammans..jag undrade varför han kollade bakåt hela tiden...han sade nån förföljer mig? Nej det finns ingen där...en annan dag skulle jag hjälpa honom o laga mat hemma hos honom och då fick jag inte på spisen...den funkade inte...jo men jsg har skruvat ur proppen så den inte går på av misstag. Han hade fått Obsessive-Compulsive Disorder (OCD). Obsession eller tvångstankar är obehagliga och ofrivilliga tankar som ger upphov till ångest. Vilket resulterade för hans del i elskräck, att han skulle glömma stänga av vattnet så det skulle bli en vattenläcka, knackade 3 ggr efter att han låst dörren och okontrollerade kontroller så att allt var avstängt innan han åkte till jobbet på Hemglass och dessa ritualer tog honom minst 2,5 timma., samt att han trodde att alla såg att han var knäpp......Vi löste detta genom att min man som då var 50% sjukpensionär ringde honom och körde honom till jobbet och blev han sen orolig över nåt åkte T och. kollade upp detta. Det funkade, sen fick han en tjej och flyttade 35 mil norrut....några år bodde han där innan de flyttade tillbaks....idag funkar han ganska normalt men han blir aldrig av med sin OCD men han kan tygla den.... och han är en underbar pappa till F och bonusdottern A.

Gillar

Kommentarer

StenhagenBettan
StenhagenBettan,
Men fy vilken obehaglig händelse. Den har du inte berättat om 🙀
nouw.com/stenhagenbettan
Ditten_datten
Ditten_datten,
Nej inte förrän nu.....som tur är blev det ingen hjärtpåverkan och som tur var hade han tjocka gummisulor på sina skor så blixten gick in i axeln genom kroppen och ut samma väg igen enl läkarna på akuten. Men hans OCD var jobbig men nu kan han ju tack o lov fungera normalt och den är hanterbar. 😍
nouw.com/ditten_datten