Trettondag jul

Vaknade lika tidigt som jag alltid brukar göra den här dagen....idag för 41 år sen vaknade med en molande värk i magen..... så jag masade mig upp....och gick omkring i lägenheten och var i kontakt med förlossningen flera ggr...på den tiden blev man ju inte så upplyst mer än vissa saker som man behövde veta. Vid halv två tiden åkte vi in till förlossningen och man skulle duschas och rakas....tur att man insett farorna med det sistnämnda pga smittorisken. Därefter blev jag undersökt och var öppen lite men inte tillräckligt. Så det var bara att knalla på i korridoren. Fram och tillbaka och många vändor blev det. Av min dåvarande man hade jag inte mycket hjälp men jag är uppvuxen med att klara mig själv. Nån skrek hejdlöst, välte bord och kastade saker i rummet bredvid mitt. Då blev jag rädd och undrade om det gjorde så ont...och fick ett nekande svar av barnmorskan som kom in och kände på mig igen...det ville inte öppna sig tillräckligt utan hon sade barnet kommer nog inte förrän ikväll. Sen dagpersonalen hem och kvällen kom och med dom ny personal. Varav en läkare från Indien som inte fick praktisera som läkare i Sverige utan som barnmorska. Hela tiden tjatade han om smärtlindring men jag stod på mig att jag inte ville ha nån förrän i slutet...då säger han tids nog vill du nog ha när du får jätteont....Som 22 åring var det, men smärtorna var inte så hemska tyckte jag som hade hög smärttröskel. Natten började och fortfarande ingen bebis i sikte. Efter att de tidigt på morgonen spräckt fosterhinnan satte det ordentlig fart och 03.40 föddes en kille....som sedan skulle få namnet Johan som fanns i släkten.
Vi fick fika och grattisönskningar.....Därefter började allt snurra runt och det blev fart på personalen. Fotändan höjdes och huvudändan sänktes och jag hamnade i chocktillstånd. Personal från narkosen kom och jag sövdes och skrapades...hade förlorat massor av blod pga att en liten del av moderkakan inte lossnat. Kl 18.00 fick jag äntligen komma upp till BB och börja bonda med min förstfödde son.....tillika första barnbarnet oxå.

Idag är han pappa till två barn...och befinner sig just nu i Barcelona där de firar De vise männens dag tillsammans med den spanska släkten.

Själv har jag hunnit med mycket men går fortfarande i min fula syrenlila morgonrock, väntar inget främmande. Jag har kunnat skriva mina samtal behöver komplettera vissa saker som kollegorna vet eftersom de inte är i min grupp. Jag har gjort en ugnspannkaka som jag lade i den överblivna köttfärssåsen i och rullade ihop. Det får bli söndagens middag.

I morgon är jag redo för jobb igen.
Ha en fin trettondag jul.

  • Familj
  • Nära Havstenavägen , Skövde

Gillar

Kommentarer

Densaknadefamiljen
Densaknadefamiljen,
Så roligt att läsa ♥️
Blev helt tagen, vilken skrivförmåga du har.
Blev fast direkt ♥️
nouw.com/densaknadefamiljen
Ditten_datten
Ditten_datten,
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229