Några dagar in i augusti

Har anmält mig till bloggutmaningen i augusti hos https://www.saramadeleine.se/2019/08/01/bloggutmaning-i-augusti/?unapproved=111542&moderation-hash=bd49ec9fad3ebe7e8b9adc374e8ccd35#comment-111542 får se om jag taggat rätt....eller om jag kommer med i utmaningen. 

Hur som så är ämnet Fyra månader kvar till jul och har du köpt julklappar än....
Till saken är att jag inte har några direkta bra erfarenheter av jul...julen i min familj som liten var nog bra men inget jag kommer ihåg. Julklappar fick vi nog men jag har fått berättats för mig att jag hade en docka och strax innan jul försvann den för att sen komma tillbaks i ett paket som jag fått av tomten under flera år.... sen blev min mor psykiskt instabil (kanske hade hon vart det hela tiden) och åkte fram och tillbaks till Falbygdens sjukhus och ett minne som etsat sig in i mig var en skyltsöndag jag var kanske 11 år och pappa hade vart och skrapat minkskinn för att vi skulle ha lite extrapengar i hushållet. På eftermiddagen skulle hela familjen gå och titta på skyltningen en tradition vi hade. Pappa skulle ha lite mat först och i skåpet hittade han en lapp från mamma och hennes ringar och att det stod att hon ville skiljas...pappa stängde in sig i vardagsrummet och grät hejdlöst och några julskyltningar fick vi aldrig se....det var nog där jag alltid tog min pappa i försvar och slutade tycka om mamma. Eller var det för att vi var för olika? Har aldrig kunnat vart mig själv ihop med henne...har aldrig känt att jag vart bra nog.

Mina föräldrar gick aldrig skilda vägar förrän mars 16 då pappa fick flytta till ett äldreboende. Jag tycker inte om julmat.... ibland har vi haft yngsta sonen med barnbarnet här på julafton ...har aldrig firat jul med äldsta sonen och hans familj...än...de har andra traditioner eftersom familjen är svensk/katalansk.

Julklappar några få och runt 2-300 kr per barnbarn blir det .....högst och jag brukar oftast klicka hem på nätet....och oftast vid kampanjerbjudande eller nåt klädplagg. Men i nuläget har jag inte köpt några då vi haft / har annat att tänka på i familjen.

Gillar

Kommentarer

Orsakulla mamma vid 20 specialpedagog
Så sorgligt på ett sätt att läsa detta, att julen inte fått någon riktig förankring hos dig. Kan tänka mig att det måste varit tufft med din mamma. Du är med på listan 😊www.saramadeleine.se
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229