Mina dagboksanteckningar

12/6 kände T av att han var på väg att svimma då han gått till matsalen och satt i stolen och väntade på att få maten….läste i journalen om att han svimmat och ingen hörde av sig till mig och de 2 sista timmarna var en terror på jobbet. Jag måste vara stark för T men samtidigt beter sig viss personal i olika kategorier illa. Läkare, en sjuksköterska samt sjukgymnasten som T känner inte alls egentligen bryr sig utan mer anser honom lat. Vilket är totalt fel….det är inte T Har oxå bett om att få byta läkare som jag inte har nåt förtroende för samt kurator.
13/6 Ssk ringde upp och ville boka en tid för samtal med läkare om planering….inte enkelt...jag har inget 9-5 jobb…. svårt att få ihop tider när det är hektiskt på fsk samt ekonomiskt. När jag kom till T ikväll låg han och sov...nu hade han feber och var insatt på antibiotika för sin urinvägsinfektion. Pratade mycket med tjänstgörande ssk ang prover mm och crp hade sjunkit med ca hälften men fortfarande alldeles för högt. Enl dagens journal ser jag en del felaktigheter...T är inte insatt på tabletter för hypertoni. Det var vad de gjorde på vc pga att de sköt in sig på att trycket var högt….när han inte klarade Tabl Inderal eller i alla fall vi trodde det….troligtvis tumörerna eller svullnaden i hjärnan som påverkat blodtrycket. Orolig ja visst självklart därför att han ogillar sjukhus och alla prover sprutor mm….men problemet är ju att det inte verkar som om någon förstår vilken stor operation det varit...sen står det att op var den 28/5 men den största operationen var den 27/5 ca 6,5 timma enl Asgeir Jakola (nordens främsta hjärnkirurg) den andra skedde på fm den 28/5 ca 3 timmar och därefter nersövd ytterligare 24 timmar.
Ikväll var de tvungna att ta bort luftmadrassen då den tjöt var 10 minut och T satte sig nästan själv med ytterst lite hjälp av mig på sängkanten. Sen stod han upp för att sen sitta drygt 30 min i rullstol medan de bytte till en vanlig madrass. Tillsammans med enbart mig lade han sig i sängen. Ett fel i journalen är oxå att det stod att han ätit mat ett par dagar...FEL Han åt lunch igår och testade sen en paj på kvällen som jag delade i mindre bitar och då åt han själv. Men det var inte hela portionen så där tog det stopp efter ett par skedar.
Idag har han ätit lunch enl egen utsaga...och jag hjälpte honom med middagen som var en pudding o en exotisk smoothie ...och lite grädde....han ville inte ha jordgubbssylten. Dessutom har han borstat sina tänder själv och snytit ut nåt sårigt äckligt från näsan. Han har dessutom hjälp mig med ett räknetal.
Ska höra om jag kan ta ledigt ett par timmar på måndag 17/6 för att ha ett läkarsamtal. Såg oxå att kommunen vill ha ett planeringsmöte den 18/6 kl 10.30 men det funkar inte och T kan inte ta det själv. Har gett förslag på den 20/6 ca kl 14.30. Vilket inte gick...men spelar ingen roll då han är i så dåligt skick och behöver bli friskare först.
Varför nån typ tandhygienist vart o kollat hans tänder? Tomas är ju väldigt noga med sina tänder och har tandvårdsförsäkring
14/6 Kom upp vid ca 16.45 o T såg rätt pigg ut. Låg i sängen och vi tog ett beslut ihop om att äta middagen i sängen pga att vi efter maten som denna dag var ängamatsoppa som jag hjälpte honom med. Åt upp allt lämnade dock mackan pga rädsla för riv i halsen vilket han inte vill ha tillbaks. Strax efter 18 gick han med mig o usk Linda till toa samt gick tillbaks till sängen där han nästan utan hjälp lade sig själv i sängen. Drack upp en mugg proviva blåbärssoppa så skönt att se lite av T komma tillbaks även om det är lång väg att gå. Men han är envis och med rätt behandling så kommer det bli bättre. Innan jag åker hem till ensamheten igen skall jag ge honom tandborsten så han får borsta sina tänder.
Nu är det i alla fall bestämt att jag ska ha ett samtal med hans nya läkare på måndag kl 10.30.

  • hjärntumör
  • Nära Havstenavägen , Skövde

Gillar

Kommentarer

Enitalienareisverige
Enitalienareisverige,
Vad hemskt😨han har gått igenom en jätte stor operation och får ignen förståelse från läkaren. Jag hoppas att han kommer att må bättre snart. Det känns att han har gjort några viktiga steg framåt men han behöver mycket hjälp. Stor kram till båda två❤❤nouw.com/enitalienareisverige
StenhagenBettan
StenhagenBettan,
Förtvivlad känsla måste det vara för dig och T.. Tur för honommatt han har en envis och seg hustru. Hoppas samtalet blir bra. Hur bor ni? Hiss?nouw.com/stenhagenbettan
Ditten_datten
Ditten_datten,
Trångt finns ingen plats för hjälpmedel....inomhus...hiss jo men den stängs i november en hel månad pga av byte....nouw.com/ditten_datten
Ditten_datten
Ditten_datten,
Seg ja men frågan är ju lite hur länge kommer jag orka strida innan jag bryter ihopnouw.com/ditten_datten
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229