Juldagen

Blir en innedag förmodligen i min gamla syrenlila morgonrock. Idag är det bara kärleken och jag och just nu ligger han på spikmattan medans jag jobbat lite med att skriva ett av de tre utvecklingssamtal jag ska ha under januari månad för de barn som ska börja i förskoleklass i höst. I nuläget har jag gjort klart ett.

Vd 11 tiden kom F och hämtade sin mobiltelefon....som han glömde igår då den låg på laddning. Mamma hämtade idag så då kom de förbi och F hade brevet med sig som han fått av Nissen igår med uppdraget att vara tomte. Och han visade E vår lilla fake pyttegran. Idag får han nog fira jul igen på landet utanför Falköping med halvsyster o bonussyster....

I morgon kväll kommer han troligtvis hit och ska vara med oss i 2 dagar för att få en längre ledighet från fritids. På torsdag ska jag till frissan 7.30 sen till banken och be om lite papper och höra om jag fortfarande kan betala mammas räkningar i och med att jag har full tillgång till hennes konton eller om det är banken som ska sköta det...sen ska jag träffa brorsan i Lidköping och vi ska tömma mammas rum. Gå till guldsmeden med guldsmycken och se om de vill köpa guldet.

Är några saker som har affektionsvärde för mig som jag velat ha och lillbrorsan har godkänt det.
Det är en vas som funnits under alla mina år, en ängel, pappas stora tavla på skogen han sytt, lite hemvirkade grytlappar, kökshanddukar och farmors tennskål.
Den 10:e januari är det bouppteckning då blir det spännande att se om den 3:e kommer eller om det blir M och jag som förra gången.....I har ju inte varit med vid någon av föräldrarnas dödsbädd eller begravning för den delen heller.

Idag åt vi upp risgrynsgröten till frukost och det blir potatis bruna bönor, köttbullar,grynkorv samt prinskorv till lunch.

Igår innan F åkte hem målade han en tavla föreställande en glassbil och en melonglass som han blev sjuk av. Och så fick jag se en bild av en säng vi såg under 2018 på Jysk och F spontant fällde en kommentar ” du och farfar kan ligga där nere så ligger jag däruppe” Gullunge där.

Önskar er alla en god fortsättning.

#julen2018


  • Familj
  • Nära Havstenavägen , Skövde

Gillar

Kommentarer

StenhagenBettan
StenhagenBettan,
Må så gott resten av helgennouw.com/stenhagenbettan
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229