Helgen

Slutade sent på fredagen och när jag kom hem hade farfar och F vart i badhuset och övat och tagit gulddraken 👏🏻👌🏻. Har man blivit iputtad på djupt vatten av oförståndiga människor som har för bråttom när de är på Skara sommarland och inte tänker för 5 öre utan knuffar sig fram och puttar i en knappt 4 åring i det djupa vattnet då är det inte konstigt att man får vattenrädsla. Under 2 år har nu pappan och farmodern samt min man jobbat hårt och utan krav på att bygga upp den lille mannens självförtroende igen. Nej han tycker fortfarande inte om att få vatten i ansiktet, så tvätta håret är fortfarande som snart 7 åring hemskt. Men han klarar att vara i undervisningsbassängen nu och inte bara i en plaskdamm. Han fixar att duscha vilket är bra nu när de måste duscha i skolan efter gympan och han har tagit de första märkena som finns i Skövde och som heter silver och gulddraken.
Fredagkväll bestämdes det att det skulle vara tacos...finns faktiskt några enstaka produkter som funkar för en multiallergisk. Tacokrydda gör jag själv då vet jag att den är utan risk för kontaminering. Old el Paso har små tortillabröd på ristas som funkar. Och Santa Maria har tortillachips. Nötfärs funkar och Astrid och Apornas veganost. Kl 22 gick ögonen i kors hos oss alla 3.....
Igår vaknade jag först av alla och vid 8 tiden vaknade lillskrutt och var ju givetvis hungrig. Blåbärssoppa hemkokt och rostat bröd på mjölsorter som funkar...med hallonsylt och veganost.
Stekte lite bovetepannkakor och sen drog vi till Kättilstorp och min bror som vaktade 2 av sina 5 barnbarn eller om det var tvärtom eftersom han fortfarande är i paket efter mcavkörningen.
Där var det Kättilstorpdagar med hoppborgar, utställningar av traktorer, gamla mopeder och jeepar....Dessa killar träffas inte så ofta men hade riktigt kul ihop... äldsta fyller snart 8 år sen är det mitt barnbarn på snart 7 år och lillplutten på drygt 5 år men lika lång som mitt minibarnbarn.
En härlig dag rakt igenom.

Med tanke på att det igår var tjejmilen och många gjorde sina bragder med mycket vånda innan en del hade tränat hårt andra inte drar jag mig till minnes året 2000/2001 då jag gjorde tjejklassikern. Jag gillar inte träna, är lat men envis och inför Lidingö tjejlopp (sprang) joggade jag kvarteret runt där jag bor en gång...så trist men tog mig runt banan på en tid som jag tycker är helt ok....eller?
  • Nära Skövde

Gillar

Kommentarer