Förskolans dilemma

är att många barn slutar på vårterminen för att sen gå vidare till förskoleklass. Det blir en saknad då man många gånger följt barnen och deras familjer under många år... idag var det ett sånt avsked där vi haft barn och föräldrar hos oss i 8 år. Det blir känslosamt för alla parter och många tårar. Ett annat avsked som gjort stora avtryck i våra hjärtan var ett barn som började hos oss i höstas. Ett blygt försiktigt barn som vi pedagoger beslutade att göra färre möten med vuxna (jobbar i storarbetslag) Det tog tid att bygga upp förtroende hos barnet, tydliga överlämningar om vi t.ex. skulle gå på toa eller på rast eller gå för dagen. Ett knä, en hand var så viktigt i drygt ett halvår men vilket vi så gärna gjorde för tryggheten. Idag var det dags för sommarlov och vi fick en underbar blomma, kramar från barn och föräldrar. Nu går de vidare till nästa kapitel i skolans värld och vi vet att vi gjort allt vi kan för att barnet ska få en bra start.
Midsommar firade vi idag och efter dansen började det regna och regnar gör det än. Efter jobbet åkte jag in till stan och inhandlade ett par tunna plisserade byxor på Vero Moda.

Yes äntligen blir vår yrkeskår erkänd. 😍👌🏻
  • Allmänt
  • Nära Skövde

Gillar

Kommentarer

StenhagenBettan
StenhagenBettan,
Tänk så underbart för barnet och dess föräldrar. Helt klart värt en vacker blomma (kom ihåg att vattna) Fräsiga brallor
nouw.com/stenhagenbettan
Ditten_datten
Ditten_datten,
ja för oss är det så viktigt att vi ser det enskilda barnets behov...även om vi har 40 barn i gruppen....och här ser vi ju resultatet av vårt val av anknytning till barnet.
nouw.com/ditten_datten