Enligt GT idag

Självklart hoppas vi att de inte skjuter upp makens operation ....men enl hjärnkirurgen kan han inte vänta längre....nu har han märkt svaghet i benet och huvudvärken kommer och går...

Sahlgrenska universitetssjukhuset skriver i ett pressmeddelande att man tror att det kommer röra sig om runt 365 inlagda personer totalt.

”Förloppet beräknas nå sin topp runt 1 april. Prognosen är att sjukhuset då har cirka 290 inneliggande patienter i slutenvård, samt cirka 75 IVA-patienter som insjuknat i covid-19.”

Man skriver vidare:

”I dag på förmiddagen hade sjukhuset 29 inneliggande patienter, varav 7 i respirator på IVA. Förloppet beräknas vara relativt snabbt. I slutet av nästa vecka beräknas sjukhuset ha upp till 200 patienter i slutenvård och cirka 40 i behov av IVA-platser.”

– Vi måste göra den här prognosen för att vara ett steg före. Vi kommer dag för dag se hur vi följer kurvan. Planerar vi för för många (patienter) så får sänka den, om det inte är tillräckligt får vi öka den, säger Per Karlsson till GT om prognosen.

Nu kommer sjukhuset att blixtutbilda sjukvårdspersonal som ska kunna bidra till intensivvården.
Sahlgrenska universitetssjukhuset skriver i ett pressmeddelande att man tror att det kommer röra sig om runt 365 inlagda personer totalt.

Sahlgrenska: Konkreta planer

Kommer vården klara av alla patienter?

– Vi måste klara det. Vi tycker det känns ganska bra, men vi är på tå. Det är klart att det är utmanande. Men på något sätt måste vi greja det, säger Per Karlsson.

Sahlgrenska kommer också omfördela och utöka personalresurserna.

Sedan tidigare får mer eller mindre all vård som inte är livsviktig stryka på foten då coronavården tar stora resurser.

– Vi har redan stängt ner all icke livsnödvändig vård. Akuta hjärtinfarkter, trauma, stroke, cancer – det går som vanligt. Men allt annat får vänta.

– Vi har gott om plats på sjukhuset. Vi är i förstärkningsläge för att klara av utmaningen med de här patienterna som kommer. Vi vet inte exakt hur många det blir, men vi har en plan som vi kan justera.

Lutar sig mot Folkhälsomyndigheten

Per Karlsson uppger att scenariot överensstämmer med de bedömningar som Folkhälsomyndigheten gjort gällande det troliga förloppet för smittspridning.

Hur mår personalen?

– Vi alla kommer må mycket bättre om vi kan ha kontroll på läget. Vi vill skapa kontroll genom att ha en plan som är metodisk och tydlig. Det är ingen ”easy ride”, men det är bättre att ta grepp om det, säger Karlsson.

Enligt regionens siffror vårdas 30 personer nu för corona på sjukhusen i Västra Götalandsregionen, varav tolv på intensiven.


Gillar

Kommentarer

Densaknadefamiljen
Densaknadefamiljen,
Jobbigt läge detta ❤️
nouw.com/densaknadefamiljen
Ditten_datten
Ditten_datten,
Tack ja så urjobbigt
nouw.com/ditten_datten
Passionbagareokock
Passionbagareokock,
Vi hoppas att allt kommer att gå som planerat och inga mer hinder, Ni finns i mina tankar ❤ Kramar ❤❤❤
nouw.com/passionbagareokock
MinResaTumörMittLiv
MinResaTumörMittLiv,
Tänker på er , stor Kram ❤️
nouw.com/minresatumörmittliv