En dag ska jag

Så lyder utmaningen från https://www.saramadeleine.se/2019/11/17/en-dag-ska-jag/

Ja det finns mycket som jag ska göra en dag och en av dessa gjorde jag faktiskt alldeles nyss. Det var att städa kylskåpet och min kryddlåda. Jösses säger jag varför ska alla tillverkare göra massa ränder i kylskåpshyllorna, där det samlas det en massa en massa skräp. Dessutom är kylskåpet alldeles för litet så jag tackar för att jag den kallare årstiden kan använda balkongen som är inglasad till kylförvaring med.

Frysen är lika liten den oxå och vi har två mindre boxar i garaget. Tyvärr ligger det en bit bort så det är bökigt att ta sig dit. Där förvarar vi fryst saft till F som svärmor gjort när de hade hus i Ockelbo. Jag lagar mycket mat och bakar mycket till oss själva och till mitt multiallergiska barnbarn och det tar plats.

Nu till både städ av kyl och kryddlåda...i kylen hittade jag gammal smörkräm mjölkfri som jag vid tillfälle gjort till Freddys oreokakakor skulle jag tro. Fanns annat med långt upp som bara var att kasta som tex nån vitlökspasta i nån tub jag aldrig använt. I kryddlådan fanns det flera öppnade burkar med bla lökpulver...de använder jag ganska ofta. Hittade oxå flera öppnade burkar med rökt paprikapulver och chilipulver..av olika styrkor. Chili ancho och rökt paprikapulver ingår i mitt tacokryddsrecept men man kan ju öppna en burk i taget.

Nu är det städat och klart och idag blir det antingen kyckling eller köttfärsbiffar med grönpepparsås.

Gillar

Kommentarer