Från och med 2018 ska jag försöka summera varje månads viktnedgång. Januari har vart både + och - men som ni ser på bilden helt ok trots det. Är glad att jag skippade nya flex och gick tillbaks till att räkna sp igen. Totalt har jag sen den 29/7 ett - på 18,1 kilo.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Så kom då det vankelmodiga jag fram igen 🤭 I eftermiddags efter jobbet ringde jag Ving då jag kände att kanske valet av hotell och by på Gran Canaria var fel för oss. En by där det förvisso fanns 3 restauranger, men kanske inte i vår smak om man inte gillar fisk. Att ta taxi till Puerto Rico varje kväll kändes inte ok. Jag gillar ju lite shopping oxå till barnbarn och mej. Så valet att byta Playa del cura mot Puerto Rico var inte så svårt och dessutom ett vuxenhotell. Lite dyrare och efter 3 samtal med Ving var bytet klart. Och med tankespår att hotellet ligger högt så det blir även en form av träningsresa 🤭

Likes

Comments

Igår åkte vi hem till min bror som bor nån mil bortom Falköping. Vi fikade på varsin semla, var årets första och ev sista med. Mycket snack och liten verkstad. De bjöd på god mat, och vi drack gott vin, bastade och jag kylde av mig då och då i den nyfallna snön. Pratade mycket barndom, minnen och spelade nostalgisk musik. Sprang ut och in i bastun och svalkade svalget med lite Carlsberg. Klockan var strax efter 03.30 då det var dags att trängas med kärleken i en 120 cm säng.
Nu känner jag mig rätt trött efter att ha kört ca 15 mil i bil så lite soffläge nu.
Ha en underbart fin eftermiddag.

Likes

Comments

Och vågen visade 1,7 minus och jag säger Hej 80 tal du är efterlängtad. Mitt nästa mål är nu 85 kg o sen 80 kg. Innan jag når 80 måste jag ställa om mitt mål till 75 kg i appens inställningar. Känns så skönt att nu gå tillbaks och räkna sp igen. Månaden med nya flex blev inte alls bra för mig. Jag är nu med i en nystartad grupp på fb som heter Viktväktarna ”före flex”
Nu kör jag full fart mot ett bättre liv.

Likes

Comments

Har nu gett Viktväktarnas nya program Flex en ärlig chans sen den 18/12 men idag ger jag upp och går tillbaks och räknar sp. Är redan trött på ägg och kyckling vilket inprincip är det enda förutom frukt och grönsaker jag kan äta som är 0 sp. Visst jag får räkna skaldjur igen då men so what? De ligger ändå lågt i sp och jag har inte råd att att äta dom varje vecka ändå rent ekonomiskt. Jag har gått med i en ny grupp på fb som heter Viktväktarna ”föregångaren till flex” Där räknar vi sp igen på allt som nollades i och med senaste programmet. Blir intressant när Vv upptäcker att bara idag har fler än 60 personer över 40 år börjat delamma. Jag är ett halvår från att fylla 63 just idag och nej brösten spänner inte av mjölk. 😱
Från 23 sp gick jag direkt upp till 28 hade 30 innan Vv ändrade sitt program de 2 lägger jag på fett jag kan steka maten i och som jag då inte kommer att räkna.
Någon i den nystartade gruppen hade räknat kalorier på det hon åt efter flexinförandet och insåg att det var alldeles för lite.... kroppen ställer om sig för svält. Från den 29/7 till den 17/12 snittade jag 0,9 efter den 18:e då jag fick flex var viktminskningen 0,0.
Idag var jag oxå i Lidköping och sammanstrålade med min bror hemma hos mamma och vi åkte till minneslunden tände ljus och lade 3 röda rosor bredvid då pappa skulle fyllt 92 år idag.... å som jag saknar honom 🖤💙😇🕯🌹

Likes

Comments

Blev vegetarisk ärtsoppa för 0 sp tillagad i min Croc pot. Den sköter sig själv från det man lagt i allt och denna gång var de klara på knappt 5 timmar på hög utan blötläggning.

Likes

Comments

Sen den 18/12 då Viktväktarna införde flex har vågen visat minus ena dagen o sen plus andra dagar. Äntligen verkar det ha släppt då den nu visat samma siffra två dagar i rad ✊🏼 äntligen ett minus på 0,5 kilo 👌🏼undrar när jag kommer att kunna säga Hej 80 tal 😜

Frukost 4 sp och lite lördagsgodis för mig o mannen 😍

Likes

Comments

Blev en räkmacka. Brödet var Hönö skärgårdskaka och på det hade jag ett tunt lager creme fraiche och pyttelite Hellmans real majonnäs ( den enda utan senap) 2 skivade ägg och mycket av kosterfiskarns skalade lyxräkor. 4 sp Till det knäckte vi en Bach cava från Barcelona direktimporterad från Teneriffa.

Likes

Comments

ja 2017 har som 2016 varit kantat av dödsfall och begravningar. 3 morbröder samt min älskade pappa avled inom loppet av 6 månader och bara 3 månader efter pappas begravning avled min moster.
Jag har haft turen att vara någorlunda frisk med tanke på min obesitas. Har en underbar man och söner och underbara barnbarn som jag älskar, ett heltidsjobb som jag så gärna går till, fina kollegor.
Nu är det bara några timmar kvar av det gamla året som jag och mannen snart ska fira in här hemma.
Menyn består av toast skagen , vitlöksbröd och havskräftor och vaniljcheesecake i glas. Genomgående dryck blir nog en Bollinger cueve Brut eller en Moet Imperial.
Under sommaren och hösten har jag tappat ca 15 kilo och tänker fortsätta på den vägen.

Likes

Comments

Idag låg mina sminkborstar i brevlådan som jag beställde på julafton med 20% rabatt från Tikey.
Har deras resetui sen tidigare men lite litet så nu beställde jag ett fullstort.
Ska bli spännande att testa sen. Använder ju mig av mineralsmink från Jane Iredale.

Likes

Comments