Header

För det räckeraldrig att bara vara dig själv, det finns alltid någon bättre,någon finare, någon intressantare. Man kommer aldrig räcka tillprecis som man är och det gör att vi dag ut och dag in strävarefter att vara så långt bort från oss själva som möjligt.

Hon klarar inte avatt se sig själv i spegeln så hon krossar allt av glas runt omkring sig inklusive sig själv. Han kommer aldrig upp på den storascenen för där står redan någon annan, så han håller sig bara igathörn. Mikrofonen blir cigarretter, drömmar blir krossat glas ochmänniskor blir till kalla kroppar i mängden.

För det kommeraldrig räcka med att bara vara sig själv så det är lika bra attvara någon annan. När han älskar någon annan ska jag se på migsjälv och tänka att jag inte är jag utan jag är någon som aldrigskulle titta åt hans håll. För det räcker aldrig att bara varasig själv och då vill jag inte vara någon alls.   

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

I lördags var jag på en fest med Harry Potter tema! Underbart och helt i min smak, det var min kära Josefin som fyllde år och höll i hela saken. Så mycket skratt, Harry Potter jokes och Quidditch mitt i natten under onyktra omständigheter. Även om Gryffindor vann på slutet av kvällen (vilket måste varit uppgjort då de alltid vinner, I mean read the books.) så får Ravenclaw 150 poäng för en underbar fest!


Likes

Comments

Dokumentärsnörd som jag är satt jag härom dagen och bläddrade bland dokumentärerna på Netflix och kom över en vid namn "Miss Representation" jag blev nyfiken och bestämde mig för att slå på den. Jag ska säga att jag under denna dokumentär grät ca 3 gånger, satt med öppen mun och ville kräkas.

En oerhört viktig dokumentär om hur media påverkar kvinnans roll i samhället men också hur media påverkar män och yngre pojkar. Jag rekommenderar inte bara er att se denna utan jag ber er snälla, ta ett par timmar av er tid till att se och diskutera detta ämnet som är så mycket viktigare än man tror.

Jag planerar även att skriva ett längre inlägg med mina tankar och åsikter kring ämnet någon gång i nästa vecka. Oerhört viktigt och upprörande.


Likes

Comments

Vad innebär det att vara kär? Ja, vad är det där med kärlek egentligen? Jag får alltid höra att kärleken går över, det låter ungefär som om jag fått en sjukdom eller som om jag nyss blivit vräkt från min bostad. Man sitter där och gråter och så kommer det någon, i ett försök och göra det bättre säger de saker som: "Men du, du kommer hitta någon ny." och "Såhär kommer du inte känna hela livet, det går över." Ska kärlek gå över? Är det meningen att man ska ligga där på mattan och gråta mitt i natten över att man byggt upp starka känslor, för att de sedan ska gå över? Är det så det ska vara? Är det vad kärlek är? Något man ska kommer över? Jag ska berätta vad kärleken är för mig.

Kärleken för mig är att klockan 5 på morgonen ligga i ett Skype samtal och beskriva sina rum i detalj för att man inte vill sluta lyssna till den andres röst. Kärleken för mig är att se på en person och få tårar i ögonen för att känslorna blir för starka. Det är att inte prata på månader för att sedan ses och allt är som om man hade varit ifrån varandra i två dagar. Kärlek för mig är att aldrig få nog och alltid ha en vilja. De kanske har rätt i att kärleken går över, men då var det kanske aldrig riktigt den kärleken man sökte.


Jag får ofta höra att jag är blind och naiv när det kommer till kärlek, och det är jag nog också. Men jag tar hellre panikattacker och tusen tårar framför att älska halvdant och realistiskt. Kärlek är det närmsta vi kommer vardagsmagi, och magi ska väl inte vara realistiskt? Kärleken kommer göra ont, den kommer att kännas. Den ska göra ont ibland och den ska kännas. Min värsta mardröm är att jag sitter och tittar på min framtida partner och inser att jag inte älskar hen längre men finner mig i situationen för att det är för sent att lämna varandra. Älska vilt och utan gränser, låt det göra ont, skrik och gråt, kämpa för mycket och hångla på allmänna platser. Låt ingen säga till dig att det går över om du inte vill att det ska gå över. Älska utan förnuft, för kärlek ska kännas.


Notera dock att kärlek inte innebär ofredande eller liknande. Säger någon nej måste man acceptera det. Man får kämpa och visa vad man vill men det får aldrig gå över styr.


NEVER TO LATE TO LOVE

Likes

Comments

Jag andas in

Insidan skriker

Du är bara ett minne nu

Jag andas ut

Tårarna kommer

Jag andas in och sedan ut

Vad vet du om hur det känns när varenda atom i kroppen skriker och vill åt sitt eget håll

Alltid tomt

Tills paniken bryter ut

Och du fanns aldrig där, du finns aldrig där

Om kroppen är mitt verktyg vill jag aldrig skapa något igen

Likes

Comments

Igår slutade jag jobba klockan 11:30 vilket gav mig möjligheten att faktiskt göra något dagen. Det gjorde jag genom att spendera den med Cassandra hemma hos mig. Vi åkte ut med en båt, drogs på en ring över vågorna tills vi hade blåmärken och ont i huvudet; samtidigt som vi skrek av skratt. Sedan åkte vi hem till mig och satt på min altan tills sent på natten och pratade, drack vin och rom tills vi tillslut blev så trötta att vi föll ihop inne på mitt rum. Det är personer som man kommer på sig själv med att le utan anledning tillsammans med som man vet att man inte ska vara utan. Hon är även min framtida sambo då vi om ett år flyttar till Stockholm.


Likes

Comments

Jag har bestämt mig för att börja ta denna bloggen på lite större allvar och faktiskt uppdatera näst in till dagligen. Ska försöka fokusera på lite mer än skrivande och ta upp viktiga saker och oviktiga saker i hopp om att underhålla er någorlunda. Så wish me luck.

********************

Nu under sommaren har jag varit på många äventyr men ett av de större har varit min resa till det bokstavligt talat gröna landet Irland. Super mysigt och storslaget land, med underbart charmig dialekt och helt overklig natur. Men även Dublin som inte innehåller så mycket natur var vackert. Super mysig stad som knappt känns som en stad, om man inte går in allra längst in där det känns som att man är New York. Det var sammanfattningsvis en underbar resa i ett underbart land, vi bilade även överallt vilken gav en möjligheten att verkligen uppleva landet på ett sätt som man ofta inte kan göra som turist vilket är min typ av resetyp. Jag tycker personligen inte alls om att vara en turist utan vill resa och uppleva landet på insidan och inte bara besöka turistattraktioner då jag anser att man helt missar själva charmen då. Irland har inte sett det sista av mig kan jag ju säga.

Likes

Comments

Vi möts för första gången sedan vi gjort slut på centralstationen i Lund, jag ser dig från tåget där du står på stationen och du ser inte mig. Mitthjärta slår hårt, men det är inte av samma anledning som det brukar vara. Nu är jag nervös för att man vet inte hur man ska bete sig runt sin före detta hjärtans fröjd. Vi möts i en kram som är lite för kort och lite för lös. Sedan går vi lite för långt ifrån varandra bort mot spåret till Göteborg samtidigt som vi säger lite för få ord och jag tycker mig nästan märka på digatt du redan funnit någon ny att lägga armarna runt, någon nyflicka att älska och som du ”inte klara dig utan”. 

Vi sitter i en trappa med cigaretter runt om kring oss men ingen är din för du slutade precis när vi gjorde slut. De är inte mina heller för jag tog inte med mig några, i respekt för dig. Men kanske är de från några andra människor som var kära i varandra en gång och tillslut hamnade på Lunds centralstation på väg att se Håkan.

På tåget är det tyst halva resan och jag ritar bara medan du skriver med någon flicka som jag inte vet namnet på. Vi lyssnar lite på musik tillsammans och jag börjar nästan gråta flera gånger. 

Väl iGöteborg träffar vi en kompis till dig och jag har aldrig känt mig så liten och patetisk. Du pratar med henne och jag har inget att säga och du presenterar mig inte ens.
Vi står utanför Ullevi när du krossar mitt hjärta. Vi skrattar och knuffas lite som vi brukade göra och klumpen i magen släpper en aning. Då går du inför att kyssa mig, sen fryser du till och drar bort. Förlåt säger du tusen gånger, det var en reflex säger du. Jag vänder mig bort och gråter. I bakgrunden spelas ”Jag hatar att jag älskar dig och jag älskar dig så mycket att jag hatar mig”, Håkans röst dränks av fulla Stockholmare som skrik sjunger med. Jag har på mig solglasögonen och du är tyst och obekväm. Vi är som tur väl inte själva så jag går bort till min bästa kompis, där står jag och gråter. så du inte ska se. 

Jag vet inte hur jag överlevde den där Håkan konserten på Ullevi i Göteborg. Hela staden fick mig att må illa och jag grät så många tårar att jag borde sett ut som ett russin. När vi sa hejdå visste vi att vi inte skulle ses på ett väldigt långt tag, kanske aldrig. När vi sa hejdå kramade du mig lite för fort och lite för löst och mitthjärta rann ut på gatan precis utanför Ullevi. Vi brukade säga”för alltid och alltid, och alltid” men för alltid har tydligen ett slut och vårt slut blir väl din början med någon ny.

Likes

Comments