Så slipper du köer på Disneyland Paris

Disneyland Paris har ungefär 12 miljoner besökare varje år och det blir många och långa köer i de båda parkerna.

Jag vet hur du undviker köer och hur du ska få ut det mesta och bästa av ditt besök på Europas bästa, populäraste och största nöjesresort- Disneyland Paris (även kallad EuroDisney av en del). Jag besöker Disneyland Paris ofta och trots att jag åker allt jag vill så står jag aldrig i en kö längre än 20 minuter. Men hur gör jag?

Här får du mina 5 bästa tips för att undvika onödiga köer på Disneyland Paris:

1

Kom tidigt

Sovmorgon och Disneysemestrar passar inte ihop om du inte gillar köer. På morgonen är köerna till attraktionerna korta och du hinner åka många attraktioner innan parkerna blir fulla med besökare. Om du bor på ett av Disneys hotell, så se till att vara på plats klockan 8.30. Bor du inte på Disneys hotell, så släpps du in i parkerna klockan 9.30 även om parkerna officiellt öppnar 10.00. Var på plats senast klockan 9.15 så att du hinner gå genom säkerhetskontrollen.

Disneyland Paris på morgonen - inga köer varken till Star Tours eller Hyperspace Mountain.

2

Bo på ett Disneyhotell

Bor du på ett av Disneys hotell så får du tillgång till Extra Magic Time . Parkerna öppnar officiellt klockan 10.00, medan besökare släpps in kl 9.30. Du som bor på ett Disneyhotell får gå in redan klockan 8.30 och även om inte alla attraktioner är öppna, så hinner du med många attraktioner under den tiden. De här attraktionerna är öppna under Extra Magic Time: Attraktioner Extra Magic Time, vika attraktioner som är öppna kan variera lite under året, så kontrollera här på bloggen innan du åker så att du har aktuell information.

Vilka Disneyhotell finns det och vilka är bäst? Här hittar du aktuell info om de olika Disneyhotellen:Disneys hotell

Kalle Anka under Extra Magic Time -Ingen kö kl 9.15. Kalle väntar på gäster inte tvärtom. Klockan 10.30 - lång kö. De båda fotona är tagna under samma dag, vid tidpunkterna ovan av mig i September 2018 på Disneyland Paris.

3

Var förberedd

Förbered din semester i god tid hemma. Gå igenom vilka attraktioner som finns och vilka som passar just er familj. Det är inte roligt för någon att stå i en lång kö för en attraktion som man sedan inte gillar. Du hittar all information som du behöver på bloggen under kategorin Disneyland Paris. Du hittar också ingående inlägg om parkerna där jag har gått igenom alla delarna av parkerna och förklarat attraktionerna: Genomgång av parkerna. Under kategorin Bästa Tipsen hittar du bl. a. : Bästa tipsen för småbarnsfamiljer på dlp Bästa tipsen för budgetsemester på dlp De mest intensiva attraktionerna på dlp

Använd gärna Youtube och se POV videos från attraktionerna så att du bättre vet vilka som passar er. Som exempel så låter ju Snövit som en attraktion som passar de riktigt små barnen, men den är ganska läskig.

Se till att du har köpt dina biljetter innan ditt besök. Här hittar du all info som du behöver om att köpa biljetter till Disneyland Paris: Biljetter till Disneyland Paris

Blanche-Neige et les Sept Nains (Snövit-attraktion) kanske verkar vara lämplig för små barn, men den är läskigare än vad man tror.

4

Åk under lågsäsong

Det är stor skillnad på att besöka Disneyland Paris under lågsäsong och högsäsong. Under högsäsong är det mycket folk i parkerna, men det är självklart alltid värt ett besök. Tänk på att Disneyland Paris högsäsong inte alltid är när vi tror. Juni är t.ex. inte högsäsong på Disneyland Paris, men största delen v September är det. De franska skolornas sommarlov är senare än vårt. Här kan du läsa mer om det: Högsäsong/Lågsäsong


Lågsäsong på Disneyland Paris innebär visserligen köer på de allra populäraste attraktionerna, men det är dubbelt så många besökare i parkerna under högsäsong.

5

Åk attraktionerna i rätt ordning och använd FastPass smart

Gå till de populäraste attraktionerna först och spara de som aldrig har långa köer till eftermiddagen. På morgonen är det oftast ingen kö alls eller max 10 minuter, medan vissa attraktioner har över en timmes kö på eftermiddagen. Crush's Coaster är t.ex. den attraktion på Disneyland Paris som får längst köer och det är inte ovanligt att kön är 2 timmar lång. Förutom under Extra Magic Time eller före 10.00 ser du aldrig en kö under 1h här. Vilka attraktioner är mest populära och bör åkas först? Det hittar du här:Attraktioner med längst köer på dlp

Med FastPass får du en tid när du får komma tillbaka till attraktionen och gå förbi den längre kön. Du kan dock bara ta ett FastPass åt gången, så slösa inte bort den på attraktioner med korta väntetider. Så här fungerar FastPass: FastPass på dlp

Du kan nu köpa till olika sorters FastPass. Läs om de olika varianterna här: Super & Ultimate FastPass

Bonustips:

Vill du få ut det allra mesta av ditt besök på Disneyland Paris? Vill du slippa alla onödiga köer och vara säker på att du inte missar de attraktioner som passar just dig och din familj? Vill du slippa en stor del av förberedelserna innan besöket och ta hjälp av ett proffs?

Kontakta mig på [email protected] så berättar jag mer om möjligheten att få ett eget individuellt anpassat schema för ditt besök på Disneyland Paris. När jag gör dessa scheman, så tar jag hänsyn till tidpunkt på året, vad just din familj gillar, höjdrestriktioner, eventuellt stängda attraktioner, tider för shower och mycket mycket mer. Kontakta mig om du vill veta mer.

Alla foton är privata och tillhör mig om inget annat anges. 


 Mia - Din Disneyexpert

Gillar

Kommentarer