Reseberättelse från Läsare - Ulf på Disneyland Paris

Läsarbrev

Ulf kontaktade mig inför sitt besök på Disneyland Paris. Han och hans fru skulle ta med sitt barnbarn och ville ha lite tips och råd inför resan.

Jag hjälpte till med tips om hotell och genom att göra ett individuellt schema till honom. När de kom hem skrev Ulf ihop den här "recensionen" om deras upplevelse:

Men en fantastiskt härlig resa har vi haft. Några minus, men mest plus.

Det viktigaste var ju att Alice fick ett minne för livet...

Vi valde Air France. Mycket bra! Detta var första gången Alice flög och precis då vi skulle gå ombord flygplanet, började hon gråta! Detta observerade personalen ombord och frågade snabbt om allt var ok. Jag förklarade att hon bara var lite pirrig inför detta.

Då planet lyfte, förvandlades tårarna till skratt och sen gick flighten helt perfekt. Hon t o m somnade en stund efter mackan!

Den gulliga stewarden kom farm till oss strax innan landning med ett "Certificate". Där stod flightnummer, distans, flygets nummer mm. Allt undertecknad av dem och Alics namn högst upp. Strålande!

Vi hamnade på Terminal G på CDG. Så himla lugnt och skönt område! Gällde även hemresan (där piloten körde in över tjugo minuter!!)

Det var varmt och skönt i Valée. Shorts på torsdagskvällen!

Vi var mycket nöjda med Hotell Cheyenne. Kul tema och mysigt, avspänt område. Första kvällen valde vi buffé på Santa Fé. Kanske det bästa vi åt under denna långhelg!

Mindre bra tyckte vi om frukosten inne på Disneyland. Långa köer och velig kille i kassan. Varför ska det behöva ta sån tid?? Kändes onödigt och vi konstaterade att man skulle behöva organisera upp detta med köerna. På fredagen blev det buffé på Plaza garden. Bra buffé här också, men då man ville köpa mer dryck, skulle man ställa sig i kön där man kom in… Urlöjligt och komplicerat. Det gick alltså inte att köpa in dryck vid bordet. Och vid det läget var kön mycket lång. Så vi lade ner detta med dryck…

Sista buffén (lördagen) blev på hotellet där vi bodde. Helt ok. Men Santa Fe var mest positivt!

Fredagen ägnade vi åt de båda parkerna. Men här märkte vi verkligen att det var fint väder och att folk hade årskort… Långa köer överallt, med andra ord! Detta var väl det mest negativa med resan…Köerna alltså…

I övrigt är vi väldigt nöjda! Det roligaste vi åkte var Ratatouille! Snacka om succé!!

Men Alice vågade sig inte på någon av bergbanorna, så det skippade vi. Hon gillade Buzz Lightyear! Åkte den två gånger. En attraktion som tog en eeevighet at komma fram till var Autopia. Snigelfart i kön och de utlovade 35 minuterna tog långt över en timma. Kan inte fatta att vuxna par står i kö för denna. Och sen tar varsin bil!! Detta är ju nåt för barnen…

Under torsdag och fredag kväll upplevde vi den otroliga Illumination. Helt, helt magiskt…

Lördagen tillbringade vi till en början i de båda parkerna. Dock upptäckte vi tidigt hur folk fullkomliogt vällde in… Lördag och fint väder… Nej, vi ”flydde fältet”. Vi tog oss in till Paris. Mycket bra med alla dessa snabba och smidiga tåg som lätt tog oss in till Charles DeGaulle /vid Triumfbågen). Väl där äntrade vi en dubbeldäckare. Ett perfekt sätt att se den vackra staden. Vi gick av ibland och upplevde en väldigt fin dag i Paris. Alla nöjda!

Så på det stora hela är vi väldigt nöjda med resan. Hade det inte varit för alla köer och den dåliga organisationen i samband med förtäring, ja då hade varit en fullpoängare!

Ännu en gång, tack för alla värdefulla tips som du gett oss inför denna resa. Oerhört snällt!

Må så gott!!

Ulf, Eva och Alice

Ulf valde samma hotel som det jag bodde på i September: Disney's Hotel Cheyenne. Fotot är från mitt senaste besök

Alla foton är privata och tillhör mig om inget annat anges. 


 Mia - Din Disneyexpert

Gillar

Kommentarer