Reseberättelse Florida del 5

Walt Disney World, Reseberättelse

Florida 2019

Dag 5 24/6-2019

Orlando - Animal Kingdom

Det som jag hade sett fram emot mest med vår resa till Orlando var att få se Pandora - Land of Avatar som är det senaste området på Disney's Animal Kingdom. Vi var i Orlando i januari 2017 och det nya området öppnade i maj samma år. Sedan dess har jag längtat efter att få komma dit och se hur Disneys imagineers har lyckats med området. Bilderna som jag har sett från området har varit helt otroliga och jag var extra exalterad över att få åka Flight of Passage som är en av två attraktioner i "landet". Samma dag som FastPassen släpptes (60 dagar innan besöket för oss eftersom vi bodde på att av Disneys hotell) satt jag vid datorn för att lyckas få ett FastPass till just Flight of Passage. Eftersom det är en otroligt populär attraktion som ofta har väntetid på 2-3h så var det extra viktigt med att lyckats att få ett FastPass. Jag lyckades! Visserligen fick jag inte en morgontid som jag hade föredragit, men jag nöjde mig definitivt med tiden vid 14-tiden.

Vi var uppe i god tid. Ibland är det bra att man inte har vant sig vid tidsskillnaden. Det var Extra Magic Time på Animal Kingdom, med start kl 8.00 för oss som bodde på ett av Disneys hotell. Vi blev lite sena eftersom säkerhetskontrollen tog längre tid än väntat och vi missade vår Tram och fick vänta några minuter på nästa. Ingen fara skedd och vi var förbi grindarna ca 8.15. Vi gick direkt till Pandora - Land of Avatar. Jag hade hoppats på att vi skulle se en kort kö till Flight of Passage nu på morgonen, så att vi kunde åka den både då och senare. Men, kön var redan på 2h så vi åkte istället den andra attraktionen i Pandora; Na'Vi River Journey. Det är en stilla båttur i ett tänkt landskap från Pandora. Visst var det roligt att se alla effekter, men jag var mer imponerad av kön än av själva båtturen som dessutom var mycket kort. Vi gick runt i Pandora och hela familjen blev imponerad. Disney har verkligen arbetat för att man ska känna sig inne i en helt annan värld. En del av växterna är lite väl tydligt konstgjorda, men som helhet är det otroligt att stå och se "the floating islands".

Bilderna gör det inte rättvisa alls.

Efter att vi hade tittat klart i Pandora fanns det mycket annat som vi hade planerat i resten av Animal Kingdom innan vårt FastPass till Flight of Passage. Vi hade FastPass till Kali River och Expedition Everest.

Kali River är inte den attraktionen som har bäst tema, men eftersom det är en vatten attraktion och det var över 34 grader när vi var där så passade det bra att bli lite nerstänkt. Några av oss blev helt våta andra klarade sig bättre - som vanligt tillhörde jag kategorin "några" och inte "andra". Expedition Everest är en av mina absoluta favoriter. Berg och dalbanan är snabb och rolig med en sektion som går baklänges, men den har även en genomtänkt story och tema. Vi åkte en extra gång i singel rider kön. Innan lunch hann vi med flera attraktioner som Kilimanjaro Safari där vi fick sitta extra länge stilla eftersom en av girafferna inte kände för att flytta på sig. Djuren har alltid företräde. Vi fick se en annan giraff gå helt nära oss, helt opåverkad av vår närvaro. Vi träffade även på Kevin, den udda fågeln från filmen "Upp" som gick runt. Jag passade också på att få en bild med Sigge McQuack.

Vi åt lunch på vårt favoritställe i Animal Kingdom - Flame Tree Barbecue (snabbmat). De använder mobile-ordering vilket var förvånansvärt smidigt. Vi gick in på appen och bestämde vad vi ville äta och ändrade i menyerna så det passade oss. Vi betalade och när vi närmade oss restaurangen tryckte vi på knappen "I'm here". När vår mat var klar fick vi upp ett nummer i appen och jag kunde gå och hämta vår mat utan att stå i kö. Smidigt och praktiskt.

Efter lunch passade vi på att åka Expedition Everest en extra gång och tittade på tigrarna och fladdermössen på Maharadja Jungle Trek innan vi begav oss tillbaka till Pandora - World of Avatar. Vi tittade i affären och var med i en trumshow innan vi äntligen fick åka Flight of Passage. Det var den bästa attraktionen som jag har åkt. Det kändes verkligen som om jag satt på en Banshee när man kände andningen från "djuret"som man satt på. Det är svårt att beskriva attraktionen, men i princip sitter du framåtlutad och är "länkad" till din Avatar och du får flyga iväg på Pandora. Du har självklart 3D glasögon på dig och du rör dig samtidigt som du känner vinddraget. Jag kan inte förklarar attraktionen, men får du någon gång möjlighet att åka den, så gör det utan tvekan.

Min man har länge velat se en raketuppskjutning när vi är i Florida, men varje gång som det har varit en raketuppskjutning planerad från Cape Canaveral när vi har varit i Florida har det blivit uppskjutet. Senast vid vårt besök i december 2016 skulle det ske en raketuppskjutning vår andra dag. Vi bokade en hyrbil och skulle åka dit. Men, Nasa sköt upp raketuppskjutningen till 3 dagar senare när vi var iväg på vår kryssning. Under vår resa den här gången var det en uppskjutning planerad till vår första hela dag i Florida och självklart skulle vi åka dit. Men, som vanligt blev planerna och ändrade till vår Animal Kingdom dag. Raketuppskjutningen skulle ske vid 23-tiden. Jag hade redan bokat våra FastPass när datumet kom, och jag övervägde att byta vår dag för Animal Kingdom till en annan dag. Men, då hade jag missat våra FastPass till Flight of Passage och det fanns inga kvar de andra dagarna. Jag hoppades helt enkelt att datumet skulle ändras igen. Detta gjorde att vår dag på Animal Kingdom blev kortare än önskat.

Vi tog det lugnt på väg ut ur Animal Kingdom och stannade och tittade på apor och alligatorer på vägen. Men, tyvärr var vi tvungna att lämna parken om vi skulle hinna åka ut till kusten för att få en bra plats i god tid för raketuppskjutningen. Vi hade inte bokat biljetter inne på Kennedy Space Center eftersom det är så vanligt med ändrade datum och eftersom vi var på Animal Kingdom tidigare under dagen. Vi hade undersökt vilka bra platser det fanns att se raketuppskjutningen ifrån och valde Max Brewer Bridge som låg tillräckligt nära och som hade parkeringsplatser och en offentlig toalett. På vägen stannade vi och åt på ett Wendys. Det tar 1-1,5h att köra från Animal Kingdom ut till kusten, beroende på trafiken inne i Orlando. Vi parkerade vid 19-tiden och det var bra att vara tidigt ute eftersom många av de bästa platserna var upptagna. Vi gick några rundor och plaskade i vattnet och väntade och väntade och väntade... Det var fortfarande över 30 grader och vi drack mängder. Vi var trötta p.g.a. av tidsskillnaden och en lång dag på Animal Kingdom. Det fanns dessutom rejält med mygg och några av oss blev bitna mer än andra (om igen tillhörde jag "några"). När klockan närmade sig 22 fick vi höra att uppskjutningen var förskjuten till midnatt så vi fortsatte att vänta. När klockan närmade sig 24.00 fick vi reda på att raketuppskjutningen blev tidigast kl 2, eller kanske 3 om den överhuvudtaget skulle bli av alls.

Vi gav upp och åkte tillbaka till vårt hotell och gick och lade oss helt slut.

Dagen efter fick vi reda på att SpaceX hade skjutit upp sin raket under natten, klockan 3.00. Nåja, vi får väl åka tillbaka till Florida fler gånger. Någon gång ska vi lyckas pricka in en uppskjutning.

Alla foton är privata och tillhör mig om inget annat anges. 


 Mia - Din Disneyexpert

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229