Newport Bay Club - Deluxe hotell på Disneyland Paris (EuroDisney)

Disneyland Paris

Disneyland Paris har just nu två hotell i deluxe-klassen - Newport Bay Club och Disneyland Hotel. Hotel New York var tidigare det tredje hotellet i kategorin, men det håller stängt fram till 2020 och kommer då att ha ett helt nytt koncept som ett Marvel hotel.

Newport Bay Club för tankarna till ett lyxig strandhotell från början av 1900-talet. Likheten med Beach Club och Yacht Club från Walt Disney World är slående. Hotellet genomförde en stor renovering under 2015-2016.

Det är ca 15 minuters gångväg till parkerna från hotellet och det går även gratisbussar från receptionsområdet var 10 minut.

Rum:

Standardrum finns i flera olika varianter: Superior Room rymmer 2-4 gäster och har en dubbelsäng alternativt 2 dubbelsängar. Rummen med två dubbelsängar kan även fås med utsikt mot sjön eller med balkong. Superior Family Room rymmer upp till 5 personer och har 2 dubbelsängar samt en bäddsoffa . Familjerummen finns med standardutsikt eller med sjöutsikt.

Newport Bay Club har även consiergerum och sviter: Compass Club. Rummen finns i 2 varianter med "vanliga rum" som rymmer 2 eller 4 gäster och har 1 respektive 2 dubbelsängar. Rummen har antingen standardutsikt eller utsikt mot sjön. Det finns även 2 olika sorters Family Room som rymmer 5 respektive 6 personer. Rummen har 2 dubbelsängar och en bäddsoffa som rymmer 1 l 2 personer beroende på rumstyp. Det ingår tillgång till Compass Club med frukost på morgonen och 1 Hotel FastPass per dag och person.

Det finns också 4 olika sorters sviter: Executive Suite rymmer 4 personer och har utsikt mot trädgården. Det har ett kombinerat vardagsrum och sovrum med en dubbelsäng och en bäddsoffa. Det ingår tillgång till Compass Club med frukost på morgonen och 1 VIP FastPass per person och dag. Resort Suite har utsikt mot sjön och rymmer 4 personer. Sviten består av ett vardagsrum med bäddsoffa och en sovalkov med en dubbelsäng. Det ingår tillgång till Compass Club med frukost på morgonen och 1 VIP FastPass per person och dag. Compass Club Suite rymmer upp till 4 personer och har utsikt mot sjön. Det har ett större vardagsrum med bäddsoffa och en dubbelsäng, samt ett större badrum. Det ingår tillgång till Compass Club med frukost på morgonen och 1 VIP FastPass per person och dag. Presidental Suite rymmer 6 personer och är den största sviten och har utsikt mot sjön. Den har ett vardagsrum med bäddsoffa och en sovalkov med en dubbelsäng, samt ett extra sovrum med en extra stor dubbelsäng. Det ingår tillgång till Compass Club med frukost på morgonen och 1 VIP FastPass per person och dag.

Det finns tyvärr inget kylskåp i rummen. Det finns gott om frukostalternativ i parkerna och på Disney Village. På Cape Cod serveras en frukostbuffé varje morgon för ca €20 per vuxen och €17 för barn upp till 12 år. Compass Club har ett eget frukostrum.

Alla rum har gratis WiFi och det finns ett litet kassaskåp i alla rum. Du kan be om en babycot utan extra kostnad, men tillgången är begränsad och garanteras inte.

Restauranger:

Det finns två restauranger på Newport Bay Club: Cape Cod som är en bufférestaurang och Yacht Club som är en lite finare restaurang. Cape Cod är öppen för frukost och middag, men stängd vid lunchtid. Yacht Club har enbart öppet för middag. Det finns även en mindre bar på hotellet. På 10 minuters gångväg ligger Disney Village med många restaurangalternativ, både snabbmat och vanliga restauranger. Bredvid Newport Bay Club ligger Seqouia Lodge som har två bufférestauranger.

Gäster ill Compass Club har tillgång till Roomservice under vissa tider till en extra kostnad.

Extra info:

Newport Bay Club har en pool samt en vanlig bastu och en ångbastu. Det finns även ett gym.Det finns en liten affär på hotellet som säljer Disneysouvenirer och ett mycket litet sortiment av vatten läsk och öl. Parkering är gratis för boende på Newport Bay Club. Du har även gratis parkering vid parkerna, men det går lika snabbt att gå från hotellet till parkerna än att parkera på den stora parkeringen vid parkerna och gå därifrån. Det finns Valet parkering på hotellet. Vanliga rum debiteras en extra kostnad, medan gäster till Compass Club har gratis Valet parkering. Vid vissa tidpunkter under dagen finns det möjlighet att träffa Disneyfigurer på hotellet vid receptionen. För en extra kostnad kan du lämna in kläder till kemtvätt.

Alla foton är privata och tillhör familjen Stene. De publiceras med deras tillstånd.

Alla foton är privata och tillhör mig om inget annat anges. 


 Mia - Din Disneyexpert

Gillar

Kommentarer

IP: 173.231.62.87