Hotel Santa Fe - budgethotell på Disneyland Paris (EuroDisney)

Disneyland Paris

Disneyland Paris har två hotell i budgetklassen: Hotel Cheyenne och Hotel Santa Fe.

Här kan du läsa mer om Hotel Cheyenne:Hotel Cheyenne - bästa budgethotellet på DLP?

Hotel Santa Fe renoverades under 2013 och rummen fick Cars tema. Renoveringen förbättrade rummen, men tyvärr sattes inte AC in, vilket gör att under sommarmånaderna kan rummen bli olidligt varma även om många av rummen får skugga under dagen. Det finns inte en pool på hotellet.

Det är 15-20 minuters gångväg till parkerna från hotellet och det går även gratisbussar från receptionsområdet var 10 minut.

Rum:

Alla standardrum har 2 dubbelsängar och finns i 3 olika kategorier beroende på var rummen ligger. Du kan välja på standard, nära floden eller nära receptionen där restaurangen finns.

Hotel Santa Fe har även en mindre mängd familjerum som är omgjorda dubbelrum. Här finns det en dubbelsäng, en bäddsoffa och en "truckle säng" (dvs en låg säng på hjul som finns under bäddsoffan). Har du en större familj är det här ett av de få hotellen på Disneyland Paris där ni inte behöver två rum. Familjerummen har även 2 badrum.

Det finns inget kylskåp i rummen, vilket är ett stort problem med rummen på Disneyland Paris (det är enbart stugorna på Davy Crockett Ranch som har kylskåp). Eftersom frukost inte ingår på Disneys hotell på DLP längre, så borde det vara standard att de sätter in ett mindre kylskåp så att det är enkelt att ordna egen frukost. Tyvärr har så inte skett. Det finns gott om frukostalternativ i parkerna och på Disney Village. På Hotel Hotel Santa Fe finns det en frukostbuffé (men rent för dyr) och även en Starbucks med enklare frukostalternativ.

Restauranger:

La Cantina är en bufférestaurang med svagt mexikanskt tema som har öppet för frukost och middag (stängt under lunch). Det finns även en Starbucks på området och en mindre bar. På 10-15 minuters gångväg ligger Disney Village med många restaurangalternativ både snabbmat och vanliga restauranger. Bredvid Hotel Santa Fe ligger Hotel Cheyenne som också har en bufférestaurang.

Extra info:

Parkering är gratis för boende på Hotel Santa Fe och du parkerar vid receptionen. Du har även gratis parkering vid parkerna, men det går lika snabbt att gå från hotellet till parkerna som att parkera på den stora parkeringen vid parkerna och gå därifrån. Du kan begära en babycot utan kostnad, men tillgången är begränsad och garanteras inte. Hotellet har gratis WiFi. I varje rum finns det ett litet kassaskåp. Det finns en mindre affär vid receptionen som har ett mindre utbud av Disneysouvenirer.


Cars temat är tydligt i rummen

Fotot tillhör Elin och publiceras med tillstånd

Standardrum

Fotot tillhör Elin och publiceras med tillstånd

Vid vissa tider kan du träffa Disneyfigurer vid receptionen.

Fotot tillhör Elin och publiceras med tillstånd.

Receptionen


Photo op inne vid receptionen det är här som olika Disneyfigurer kommer under vissa tider.

Receptionen

Rio grande ligger mellan Hotel Santa Fe och Hotel Cheyenne.

Du vet aldrig vad du kan hitta när du går en runda på hotellområdet.

Alla bilder på rummen tillhör Elin och är publicerade med hennes tillstånd. Övriga bilder tillhör mig.

Alla foton är privata och tillhör mig om inget annat anges. 


 Mia - Din Disneyexpert

Gillar

Kommentarer