Hotel Cheyenne - Bästa budgethotellet på Disneyland Paris? (EuroDisney)

Disneyland Paris

Disneyland Paris har två hotell i budgetklassen: Hotel Cheyenne och Hotel Santa Fe.

Mitt favorithotell av dessa är dessutom en av mina favoriter av alla hotell på Disneyland Paris:

Hotel Cheyenne!

Hotel Cheyenne renoverades under 2017-2018 och har fått en rejäl uppfräschning med helt ny inredning med Toy Story tema i rummen och mycket efterlängtad AC. Restaurangen har också renoverats och det har tillkommit Starbucks på hotellområdet. Hela hotellområdet har ett mycket tydligt Vilda Västern tema.

Rum:

Alla rum rymmer 4 gäster och finns i två varianter- antingen 2 dubbelsängar eller en dubbelsäng och 1 bäddsoffa och du kan dessutom välja 3 olika kategorier beroende på var rummen ligger. Du kan välja på standard, nära floden eller nära receptionen där restaurangen finns. Har du en större familj, så finns det en del rum med "connecting doors" så att ni kan öppna upp och ha alla samlade.

Det finns inget kylskåp i rummen, vilket är ett stort problem med rummen på Disneyland Paris (det är enbart stugorna på Davy Crockett Ranch som har kylskåp). Eftersom frukost inte ingår på Disneys hotell på DLP längre, så borde det vara standard att de sätter in ett mindre kylskåp så att det är enkelt att ordna egen frukost. Tyvärr har så inte skett. Det finns gott om frukostalternativ i parkerna och på Disney Village. På Hotel Cheyenne finns det en frukostbuffé (men rent för dyr) och även en Starbucks med enklare frukostalternativ.

Restauranger:

Chuck Wagon Café är en bufférestaurang som har öppet för frukost och middag (stängt under lunch). Det finns även en Starbucks på området och en mindre bar. På 10-15 minuters gångväg ligger Disney Village med många restaurangalternativ både snabbmat och vanliga restauranger. Bredvid Hotel Cheyenne ligger Hotel Santa Fe som också har en bufférestaurang.

Extra info:

Parkering är gratis för boende på Hotel Cheyenne. Du har även gratis parkering vid parkerna, men det går lika snabbt att gå från hotellet till parkerna som att parkera på den stora parkeringen vid parkerna och gå därifrån. Det finns en mindre affär vid receptionen som har ett mindre utbud av Disneysouvenirer. Du kan begära en babycot utan kostnad, men tillgången är begränsad och garanteras inte. Hotellet har gratis WiFi. I varje rum finns det ett litet kassaskåp. På området finns en mindre lekplats i form av ett fort och några tipis att leka i.


Rummen ligger i hus som är utspridda i området. Vilda Västern temat är tydligt överallt.

Rum med dubbelsäng och en soffa. Temat är tydligt med Woody från Toy Story. Du hittar mängder med detaljer i rummet.

Soffan med en utdragbar säng under.

Rummen är ljusa och fräscha.

Badrummen har dusch, vask och toalett.

Connecting Doors

Det finns gott om uttag och plats för att hänga kläder samt skrivbordsyta.

Vanliga uttag samt USB uttag.

Du kan ta gratisbuss till parkerna, som då avgår vid receptionen, eller så tar det ca 15 minuter att gå till fots.

Receptionen

Du kan lämna dina väskor hos Bell service om du kommer innan ditt rum är färdigt, eller om du vill använda din sista dag i parkerna.

Vägen mellan Hotel Cheyenne och parkerna är tydligt utmärkt.

Vägen går längs floden Rio Grande och Hotel Santa Fe ligger på andra sidan floden.

det finns tipis och ett litet fort för barnen att leka i.

Restaurangen Chuck wagon ligger vid receptionen och du måste boka bord (det görs enkelt i receptionen). Det är en frukostbuffé på morgonen och en middagsbuffé på kvällen.

Alla foton är privata och tillhör mig om inget annat anges. 


 Mia - Din Disneyexpert

Gillar

Kommentarer