FastPass+ på Walt Disney World

Walt Disney World

Jag har berättat om hur FastPass på Disneyland Paris fungerar, det inlägget kan du läsa om här: FastPass på Disneyland Paris .

Men hur fungerar det på Walt Disney World i Orlando,Florida?

För bara ett par år sedan fungerade FastPass på samma sätt på Walt Disney World som på Disneyland Paris. Du fick gå till FastPass maskinerna som stod utanför attraktionerna och använda din biljett till att "boka" ett FastPass till senare. Eftersom parkerna på Walt Disney World är så stora var det mycket planering för att gå de långa sträckorna i rätt ordning för att undvika så många köer som vanligt.

Men, för 3 år sedan introducerade Walt Disney World FastPass+ , som är en mycket mer praktisk och användbar form av FastPass, d.v.s. för de som planerar i förväg. Om du inte vill planera i förväg alls, med vilken park du ska besöka vilken dag, och vilka tider som du vill vara här, så är FastPass+ något som ger dig mer köer.

Vill du åka Soarin på EPCOT utan långa köer utan att använda FastPass+ ? Det är nästan omöjligt under högsäsong numera.

FastPass+ fungerar så här:

Innan du ska besöka någon av Disneys parker på WDW, så måste du ha köpt biljetter. Du linkar biljetterna till ditt konto på Disney World . Har du inget konto, så går det fort att registrera dig. Du kan köpa dina biljetter från ditt konto, direkt från Disney.

Ska du bo på ett av Disneys hotell, så kan du göra dina FastPass+ bokningar 60 dagar innan du vill besöka parken. Bor du inte på Disneys hotell, så måste du vänta till 30 dagar innan besöket.

Du måste alltså därför veta vilken/vilka park(er) som du vill besöka och på vilken dag.

Du loggar in på ditt konto och väljer 3 st attraktioner som du vill ha FastPass till. Du får föreslagna tider till attraktionerna, och kan ändra tiderna (till andra lediga tider) om de inte passar. FastPassen linkas automatiskt till ditt Magic Band om du bor på ett av Disneys hotell (Magic Bands kan du läsa om här: Magic Bands på WDW). Bor du på ett annat hotell, så linkas de till dina biljetter.


När du sedan kommer till parken och tiden för attraktionen är inne (du har oftast ett 45 minuters "fönster" där FastPassen gäller) går du till attraktionen och scannar ditt Magic Band/biljett och går i den korta FastPass kön.

När dina 3 FastPass är slut, så kan du gå in på appen My Disney Experience och boka ett nytt FastPass. Du kan boka ett nytt FastPass i taget och bara när alla FastPass är använda. Naturligtvis finns det fritt WiFi i alla parkerna på Walt Disney World.


Magic Bands

Fördelarna med FastPass+ är att du slipper springa fram och tillbaka i parkerna för att ta FastPass. Du vet att du får åka dina 3 favoriter utan köer. Du kan också använda ett av FastPassen till platser till paraden eller fyrverkerierna. 

Nackdelarna med FastPass+ är att du måste planera. Vill du inte bestämma i förväg vilken park som du ska besöka vilken dag, så är risken stor att du missar att åka de populäraste attraktionerna. (Vem vill stå i 2h kö)?  Om du inte har besökt parken innan, behöver du också veta vilka attraktioner som är bäst/har längst köer för att inte slösa bort dina FastPass. Du blir också bunden vid tiderna som du har bokat med FastPass+. 


För mig som gillar att planera är FastPass+ en stor fördel, och jag använder det absolut. 60 dagar innan besöket sätter jag klockan för att inte missa tiden. De mest populära attraktionerna kan ta slut, och jag vill dessutom välja tider som passar min familj. FastPass+ går att boka från klockan 07.00 lokal tid vilket är 13.00 här i Sverige på dagen 30 eller 60 dagar innan. Men, glöm inte att biljetterna måste vara köpta då och linkade till ditt konto. 

Hur du kan tänka för att välja vilken park som du ska gå till vilken dag, ska jag skriva om i ett senare inlägg.

Alla foton är privata och tillhör mig om inget annat anges. 


 Mia - Din Disneyexpert

Gillar

Kommentarer