Disneyland Hotel - Deluxe hotell på Disneyland Paris (EuroDisney)

Disneyland Paris

Disneyland Paris lyxigaste hotell ligger direkt ovanför ingången till Disneyland Park och heter Disneyland Hotel.

Disneyland Hotel har en viktoriansk stil och har många likheter med Disneys Grand Floridian på Walt Disney World i Florida. Hotellet komemr att genomgå en renovering med start under 2019.

Det är 0 minuters gångväg till Disneyland Park och under 5 minuters gångväg till Walt Disney Studios Park och Disney ViIlage från hotellet.

Rum:

Standardrum heter Superior Room och rymmer 2-4 gäster och har en dubbelsäng alternativt 2 dubbelsängar. Rummen finns med eller utan balkong. Superior Family Room rymmer upp till 5 personer och har 2 dubbelsängar samt en bäddsoffa . Familjerummen finns med eller utan balkong.

Disneyland Hotel har även consiergerum och sviter: Castle Club. Castle Club har en egen våning och en hiss direkt ned till vändkorsen in till Disneyland Park. Här serveras frukost för Club Castle gäster med besök av olika Disneyfigurer. Rummen finns i 2 varianter med "vanliga rum" som rymmer 2 eller 4 gäster och har 1 respektive 2 dubbelsängar. Rummen har antingen standardutsikt eller "Park View" d.v.s. utsikt mot Disneyland Park. Det ingår tillgång till Compass Club med frukost på morgonen och 1 VIP FastPass per dag och person.

Det finns också 5 olika sorters sviter: Junior Suite rymmer 4 personer. Det har ett vardagsrum med en bäddsoffa och sovrum med en dubbelsäng. Det ingår tillgång till Castle Club med frukost på morgonen och 1 VIP FastPass per person och dag. Tinker Bell Suite rymmer 4 personer. Sviten består av ett stort vardagsrum med bäddsoffa och ett separat sovrum med en stor dubbelsäng. Det ingår tillgång till Castle Club med frukost på morgonen och 1 VIP FastPass per person och dag. Walt's Apartment rymmer 4 personer och har ett stort vardagsrum med bl.a. ett mindre matbord förutom soffgrupp med en bäddsoffa. I det separata sovrummet finns en större dubbelsäng. Det ingår tillgång till Castle Club med frukost på morgonen och 1 VIP FastPass per person och dag. Cinderella Suite rymmer 2 personer och består av ett stort vardagsrum med soffgrupp och matbord. Det finns ett separat sovrum med en större dubbelsäng och fåtölj. Det ingår tillgång till Castle Club med frukost på morgonen och 1 VIP FastPass per person och dag. Sleeping Beauty Suite är den största sviten och rymmer 2 personer. Den har ett enormt vardagsrum med soffgrupp och piano och ett separat utrymme med kök och matsal. I sovrummet finns en extra stor dubbelsäng. I badrummet finns en jacuzzi. Det ingår tillgång till Castle Club med frukost på morgonen och 1 VIP FastPass per person och dag.

Det finns tyvärr inget kylskåp i rummen. Det finns gott om frukostalternativ i parkerna och på Disney Village. På Inventions serveras en frukostbuffé varje morgon för ett högt pris om du inte bokar under någon av erbjudanden med "Free Halfboard". Castle Club har ett eget frukostrum.

Alla rum har gratis WiFi och det finns ett litet kassaskåp i alla rum. Du kan be om en babycot utan extra kostnad, men tillgången är begränsad och garanteras inte.

Restauranger:

Det finns två restauranger på Disneyland Hotel: Invention som är en bufférestaurang och har öppet under hela dagen. Under lunch och middag (samt vissa speciella dagar med brunch) finns olika Disneyfigurer på besök, medan frukost är en vanlig buffé. California Grill är en finare restaurang med klädkod och har öppet för middag. Det finns även en mindre bar på hotellet. På 5 minuters gångväg ligger Disney Village med många restaurangalternativ, både snabbmat och vanliga restauranger.

Gäster till Castle Club har tillgång till Roomservice under vissa tider till en extra kostnad.

Extra info:

Disneyland Hotel har en pool samt en vanlig bastu och en ångbastu. Det finns även ett gym. Till en extra kostnad finns även ett mindre spa med behandlingar att boka. Det finns en liten affär på hotellet som säljer Disneysouvenirer och ett mycket litet sortiment av vatten läsk och öl. Parkering är gratis för boende på Disneyland Hotel och det är gratis med Valet Parking. Du har även gratis parkering vid parkerna, men det går mycket snabbare att gå från hotellet till parkerna än att parkera på den stora parkeringen vid parkerna och gå därifrån. Vid vissa tidpunkter under dagen finns det möjlighet att träffa Disneyfigurer på hotellet vid receptionen. Varje dag kommer Askungen på besök i lobbyn. För en extra kostnad kan du lämna in kläder till kemtvätt. Det finns ett lekrum på hotellet med personal. Det finns ett arkadrum med spel mot avgift.

På Disneyland Hotel finns även möjlighet för små flickor att bli "Princess for a Day". Du bokar på plats på morgonen eller max 3 dagar i förväg via telefon. Det finns olika paket med eller utan klänning. Priserna startar vid €60 och då ingår make up, håruppsättning och ett foto. Upplevelsen är öppen för barn under 12 år. Du måste inte bo på Disneyland Hotel för att boka den här upplevelsen och du kan självklart ta med en egen klänning.


Disneyland Hotel ligger direkt ovanför ingången till Disneyland Park och sprider sedan ut sig på sidorna mot parken.Två dubbelsängar

Badrum

Lekrum

Lobby

Ingång till spaavdelningen och poolen

Poolen

Disneyfigurer på besök. Lena med sina flickor

Arkadrum

Det översta fotot av utsidan av hotellet är privat och tillhör mig.

Alla andra foton är privata och tillhör Lena med familj. De publiceras med hennes tillstånd.

Alla foton är privata och tillhör mig om inget annat anges. 


 Mia - Din Disneyexpert

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229