Equiband - En månads recension

Nu har jag provat equibandet i ungefär en månad och jag har mycket att säga. Innan vi beslutade att köpa detta band ifrågasatte vi oss, är detta verkligen värt pengarna? Nu har jag svaret! Olivia har väldigt svårt att komma inunder sig vilket inte alls är svårt att förstå. Hon är lång i kroppen och en hopphäst. Det är inte omöjligt för henne men hon tycker då självklart med sin långa kropp att det är jobbigt. Dessutom är hon väldigt oliksidig och lägger sig gärna i ryttarens hand. Efter 8 arbetstillfällen med henne, fyra uppsuttna och fyra under tömkörning så känner jag skillnad. Jag känner att hon orkar mer, att hon får hjälp med mag- och rumpmusklerna på ett sätt som får henne att kunna utvecklas.

Man behöver självklart inte använda sig av equiband då det finns flera sätt att aktivera och hjälpa hästen på. Men jag ser det som ett extra hjälpmedel inom dressyren och inför kommande klasser samt att jag anser att Livan kommer att kunna prestera bättre då hon får dem förutsättningar hon behöver. En hållbar häst är en häst som kan prestera.

Slutligen vill jag säga att equibandet hjälper Livan och inte nog med att det känns i både hand och säte så ser man hur hennes rörelsemönster håller på att utvecklas. Exempelvis har hon börjat få ett övertramp i ökad skritt, en rundare galopp och ett shwung i travstegen samtidigt som hon avlastar sig något i traven. Detta är en början på passagen som vi kämpar med!

  • Tips

Gillar

Kommentarer

brieditiseventing
brieditiseventing,
Så kul med en recension!! Verkar skitbra
nouw.com/brieditiseventing
DisaSilver
DisaSilver,
Verkligen att rekomendera!
nouw.com/disasilver