Stallet, träningar

Jag känner mig så lugn men ändå riktigt taggad, kombinationen mellan dessa två känslor får mig att känna mig glad. Hur menar jag? Eftersom att jag är lugn då jag inte har speciellt mycket att göra än det jag verkligen älskar, häst och blogg som gör mig både taggad och peppad till att fortsätta.

Jag vill återigen tacka er för era fina kommentarer som värmer otroligt mycket samt erat engagemang angående min förfrågan igår. Bästa ni!! <3

Godis? 😂

Idag värmde vi upp genom en promenad i ridhuset i ca 10 minuter, därefter uppsittning och skritt på långa tyglar. Snön som låg på ridhustaket tyckte Olivia var läskigt när den gled ner ifrån taket. Därefter lite trav i en låg form vilket gör att hon sträcker ut ryggen och får söka sig till bettet. Älskar verkligen hennes bakben!

Därefter en stor volt vid A där vi ställde henne inåt samt utåt, rolig övning för att se om hon är med. Gårdagens pass för Ann innehöll mycket sitsträning, höften som gör jobbet vilket för mig är ganska svårt men idag satte vi det. Jag satt ner med skänklarna ganska stilla och hälen ner, och där satt jag som fastlimmad i sadeln medans Olivia gick som en klocka.

Lite galopp och därefter avjogging i en låg form så att hon får sträcka på sig, därefter skritt och promenad.

Hojta gärna till om ni vill ha fler detaljerade ridinlägg samt om ni vill ha ännu mer detaljerat.

Puss och kram på er! <3

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Gårdagens ridpass gick verkligen bättre än förväntat. Jag fick nya tips som verkligen fungerade. Olivia gick helt perfekt. Liven fick på sig ett nytt schabrak från Equito och ett par lindor från Equiline😍

Från att ha bromsat med överlivet samt i handen till att rida helt med sitsen, wow! Så sjukt häftigt.
Vi red mycket programridning samt delar av programmet med tips och trix. ”Titta vart du ska” och ”lee” var de jag typ hörde mest haha.

Sötaste Liven.

”Aha matte du dricker sånt, får jag smaka?”
❤️

Likes

Comments

Vardag, Blandade inlägg

Godmorgon på er alla fina!
Idag ska vi vara glada för idag har vi uppnått rekord i antal visade inlägg, tack för erat engagemang och tack för era fina kommentarer!❤️

Mamma väckte mig vilket kändes bra, därefter sova i 25 minuter innan jag kände för att kråla mig upp ur sängen. Därefter på med fina kläder, jeans och en fin tröja, lätt sminkad bara för en lite fräschare känsla.

Det är vingar på ryggen, denna tröja är verkligen supersöt!😍

Nu till det jag behöver eran hjälp till, hur vill ni ha inlägg? Okej jag ska förklara. Jag har försökt publicera tre inlägg per dag, tycker ni att det räcker eller ska jag publicera fler/färre? Kommentera gärna nedan eller kontakta mig på snapchat där jag heter @disa_silver03 .


Ha en super dag❤️

Likes

Comments

träningar

Jag har tyvärr kommit in i en såkallad svacka..igen.. Men hur tar jag mig ur en sådan? Jo jag bestämmer mig! Jag har hittat en ny perfekt träningsmetod som förmodligen bara håller någon vecka men vi får försöka tillsammans.

Jag är precis som alla andra, en människa med sina behov och ibland blir man bara ganska kär i godis och kan tyvärr inte hålla sig. När godis blandas in i bilden för mig så spricker träningen. Nu ger jag detta ett försök till. Sedan ett till. Här ska vi må bra.

Du kan inte lära en människa någonting. Du kan bara hjälpa henne att upptäcka det inom sig. - Galileo Galilei

Likes

Comments

Åsikter

Dressyr handlar om avancerad kommunikation mellan ryttare och häst. Med små signaler i olika kombinationer söker ryttaren en känsla av flow, att sväva fram i fullständig harmoni.

Dressyr är en bedömningssport med bakgrund i militärens behov av välutbildade hästar. Kommunikationen mellan ryttare och häst, och kvaliteten på de rörelser som hästen kan utföra, är avgörande för resultatet.

Hästar är ingen bil
I motsats till vad som ibland påståtts av okunniga sportjournalister och andra, kan en ryttare och en häst inte jämföras med en bilförare och en bil. Hästen är, till skillnad från bilen, en individ med en egen vilja, egna erfarenheter och egna kunskaper. Hästen kan också kommunicera med andra varelser, med hästar likväl som människor.

Att hästar är varelser och inte själlösa automater är en självklarhet för de flesta ryttare, som vet att de måste samarbeta med hästen för att nå sina mål. Hur detta ska gå till är inte någon självklarhet, och det finns olika idéer om hur man bäst uppnår den goda och närmast omärkliga kommunikation mellan häst och ryttare som syns i dressyrsporten.

Likes

Comments

träningar

Då jag och medryttaren utan varandras vetskap har sagt till mamma att Olivia går perfekt, att hon har byggt muskler samt att hon verkar gilla dressyren mera.

Vad är planerna?
För nuet är det en tävling 11 februari samt att vi står som reserv på en pay n ride.

Nu ska jag ge er bästa tipset på finfina galoppfattningar. Var väl medveten om att detta kan ta upp till 2h, 60 galoppfattningar i varje varv, totalt 120 galoppfattningar på ett och samma pass. Träningsvärk för häst men mycket finare galoppfattningar samt avsaktningar.

#horse #horses #dressyr #dressage

Likes

Comments

Stallet

Då våra bästa kompisar var på Runsten idag varav ena skulle tävla, passade jag och min familj på att åka och kika på deras nya ponny och ritten såklart.

Felfri var bästa Nova med sin nya B-ponny Poppy!❤️

Därefter till Liven, jag ler varje sekund jag tänker på detta men hon var BÄST!! Sitsträning medans världens bästa mamma stod och longerade mig och Liven!❤️

Ha en bra dag!!❤️

Likes

Comments

Igår hade jag nog världens bästa dag typ, min älskade dressyrsadel har kommit hem!!😍 Jag är så överlycklig! Dock tänkte jag aldrig på att eftersom den e omskodd och jag har ridit i en hoppsadel i två veckor så tänkte jag aldrig på att jag skulle behöva börja om från början med min sits. Det är sån stor skillnad på dressyrsadeln och hoppsadeln.

Dock var hon riktigt superfin idag, passet slutade med fokus på min sits som kändes blä, bara börja öva!!❤️

Efter passet kom denna goding Rambo, älskar vovven😍 Adopterar gärna!

Likes

Comments

Morsning korsning på er!!

Fredag idag!!😍

I skolan jag går delas eleverna in i tre grupper, osminkade, halvsminkade och fullsminkade. Varför? Jo för antingen är man för snygg för smink, för ful för smink eller bara helt okej. Men varför är det såhär? Att eleverna delar in resterande elever i dessa tre kategorier beroende på utseende är ju helt ofattbart!

ALLA ÄR LIKA VÄRDA!
Ingen ska dömmas utefter hur du är sminkad eller klädd!

Själv älskar jag att bara få vara mig själv, jag har smink om jag vill. 3/5 dagar är jag sminkad oftast. Dock har jag bara nu förtiden mascara, ögonbryn och läppstift.

Ha en bra dag! Låt ingen trycka ner dig!

Likes

Comments