* Så fort han ser när jag kommer med hö i hagen så börjar han bocka och försvara maten han inte ens har fått än...

* Han är jättepigg när vi rider ut, vill bara springa och springa. Men han har aldrig gjort något dumt (ex. Bockat eller stegrat) med mening!

* Han är väldigt klumpig, t.ex. när vi ska gå ut ur stallet eller ur hästbussen så snubblar han nästan alltid!

* Om jag öppnar stalldörren när jag ska göra iordning Bippen inför ett ridpass så tror han att jag ska gå därifrån och får panik, börjar gnägga och skrapa hovarna i golvet.

* Han har en vit fläck under manen som är formad som ett hjärta♡

* Han HATAR salt. Det är det absolut vidrigaste han vet! Om jag blandar det i kraftfodret så lämnar han hela fodret och jag har sett han slicka på saltstenen en gång sedan vi köpte honom (på ett år)! Jag får då ge honom liiiiite salt i krubban så det inte blandas med fodret.

* Eftersom han är dålig på att äta salt så betyder det att han dricker VÄLDIGT dåligt också! Men han kan dricka hur mycket som helst om jag blandar i lite slobber mash. Så bra lösning! Mashen innehåller också natriumklorid = salt ;)

* Han är väldigt hög i rang! Är man kung så är man♕

* Han känner av mig så fort jag är nervös, stressad, ledsen mm. Han visar att han känner det tydligt genom att t.ex. stå och skaka, spänna sig eller gosa med mig.

* Namnet Bebop är en form utav Jazz🎷

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

"Motgångar är viktigt för att kunna nå en högre nivå". "Man lär sig alltid något nytt utav motgångarna". "För att nå toppen måste man ha varit i botten".

Det är många som döljer sina motgångar, INKLUSIVE mig. Ja, jag döljer mina motgångar och egentligen har jag ingen jättebra anledning till varför jag gör det. Kanske tycker att det är pinsamt att berätta för andra att det går dåligt? Eller kanske för att andra ska tycka och tänka att jag är dålig? Men hallå! Man kan inte alltid vara bäst.

Detta är något jag måste kämpa med att säga till mig själv när det tex har gått dåligt på en tävling, eller när jag rider som en kratta på träning osv osv. Jag blir extremt ledsen på mig själv när jag gör något fel. Vilket är helt normalt, men jag måste fortfarande jobba på det här. När jag blir arg så drabbas min omgivning också vilket jag inte vill ska hända.

Jag skriver sällan ut på sociala medier när Bippen har stannat eller jag tvekat, för att jag skäms över mig själv. Bippen stannar ju bara pågrund av att jag tvekar och det vet jag. För så fort jag inte tvekar så hoppar han allt jag styr på.

Jag måste sluta tänka på vad alla andra tycker och köra mitt eget race, som jag gör ibland. Men absolut inte alltid. Det finns många på läktaren som sitter och slänger ut sig kommentarer om hur dålig hon va eller varför hon red sådär. Sluta med det tack:)

Puss på er

Likes

Comments

Vad är ditt bästa hästminne 2017?

Svar: Det absolut bästa minnet var när jag vann kvalet till Scandinavium! Det var helt amazing.

Ditt sämsta minne?

Svar: Att vi var tvungen att ta bort finaste Melanie och Billy:(

Har du köpt några hästar?

Svar: Ja, eller ja....mina föräldrar har köpt världens finaste Bebop!

Vem har du tränat för?

Svar: Jag har haft Helena Jonsson som min vardagstränare, som förövrigt är jättebra som vardagstränare! Sedan har jag tränat för Gabrielle "Gaby" young shing som är väldigt noga med att allt ska se enkelt ut när man rider, I like:)) Och sist men absolut inte minst Lasse Berglund, en otroligt bra tränare han också. Han är mest ute efter bra galopp och samspel med hästen! Jag har tränat för Lasse kanske i 4 år och därför har vi ganska bra kontakt om hur det har gått efter tävlingar osv.

Hur har du utvecklats som ryttare under 2017?

Svar: Jag tror att jag mest har utvecklat mitt självförtroende, förut var jag seriöst rädd att hoppa 80 cm och nu är ja inte det minsta rädd att hoppa 120, haha!

Hur har dina hästar utvecklats?

Svar: Bippen har utvecklats så sjukt mycket och jag är så glad för den snabba utvecklingen! Från 0 till 100 iprincip! Valle har inte utvecklats speciellt mycket, han har bara varit samma älskade Valle som alltid ställt upp på vad som helst.

Har någon häst varit sjuk eller skadad 2017?

Svar: Melanie hade sammanväxningar i ryggkotorna som var obotligt och Billy hade slinger som även det var obotligt :(

Har du träffat några kända ryttare?

Svar: Inte riktigt träffat några jätte kända ryttare i år, men dock så sprang jag på Både Bertam Allen och Nicola Philippaerts när jag var nere och kollade på EM i göteborg.

Har du stött på några problem under 2017?

Svar: Ja! Ett problem jag stött på i sommar är att Bippen är känslig på foderbyte och värme, genom att hans ben sväller upp.

Vilken tävling har varit den bästa?

Svar: Den bäst annornade tävlingen som jag har varit på i år var mockfjärdsspelen i Gagnef, superbra och rolig tävling! Den med bäst resultat var nog i Söderhamn då jag kom hem med 2 placeringar inklusive en LA debut.

Har du förändrat något under 2017 i ditt träningsupplägg?

Svar: Ja, jag har lagt upp ett schema varje vecka som minst ska innehålla ett hårt backträningspass, ett trimpass, minst 1 pass med hinder, 2 joggingpass och 2 dagar vila. Det är då ett upplägg som funkar bra för att Bippen ska hålla sig i bra form och orka med mycket.

Vilka tre saker är de bästa sakerna du lärt dig under året i träningssammanhang?

Svar: Att om jag inte har en bra galopp med mycket tryck i så funkar det ej att komma upp i höjderna, atthålla om med skänkeln och supporta Bippen ända fram till hindret, tillsist så är det att alltid vara ambitiös och positiv :)

Vilken placering är du mest stolt över?

Svar: Sverigeponnyn vinsten och andra placeringen i LA debuten!

Vad har du köpt mest av, alltså i kvantitet?

Svar: Schabrak utan tvekan!

Dina tre mest använda produkter 2017?

Svar: Equipe sadel, roeckl handskar och min samshield hjälm.

Årets bästa ryttare?

Svar: Går lätt till Peder Fredricsson aka the king

Har du lärt känna några nya människor?

Svar: Ja, tack vare alla tävlingar och träningar man åkt på!

Vad har du för mål med vardera häst 2018?

Svar: Bippen; Msvb - tävla SM. Valle: Ha roligt

Hur kommer ditt häst-år se ut 2018?

Svar: Jag hoppas och tror att det kommer bli ett otroligt roligt år. Startar året med att tävla i Gothenburg Horse Shoooow och sedan har jag en massa tävlingar och roliga träningar inplanerade.

Likes

Comments

Förra helgen var jag i Högbo och tävlade! Startade en LB:inverkan. Jag fick totalt 29 (av 30 möjliga) poäng. Bedömdes av Leif Hall. Jag vann (!!) och är därmed kvalade till semifinal på Gothenburg horse show i Scandinavium i februari👌🏼. Det var inte väntat, men jag är väldigt glad och taggad!

Bippens tävlingsvila har inlett nu och första tävlingen efter den blir nog Sundsvall 11/2!
Tanken till nästa år med Bippen blir att debutera MSVB och ta oss till SM. Jag ska därmed satsa fullt ut på honom 2018!

I helgen är det ÄNTLIGEN Lasse Berglund träning igen! Bippen går båda dagarna.

Likes

Comments

I somras gjorde jag ju ett inlägg om hur en vanlig sommardag brukar se ut för mig. Nu har skolan börjat och jag har börjat komma in i rutiner. Här kommer en vanlig dag:

07.00 upp sminka, mig äta frukost🍞🍳

08.15-15.00 varje dag, skola🏫

15.30 hemma🏠

16.00-17.15 rider 1 häst🐴

17.15-18.00 äter middag🍽

18.00-19.30 rider 1 till häst eller fixar hela stallet🐎

19.30-20.30 plugga prov eller läxa📚

20.30-21.00 duscha🚿

21.00-21.30 intag av hästisar och nattar dom🦄

22.00 sova🛏

Likes

Comments

Hej, det var ett tag sen sist! Har tävlat och tränat en del och det är några tävlingar på g.

Sen sist har jag b.la. tränat för Lasse och Gaby. Tävlat i Gagnef, där jag även gjorde min och Bippens nationella debut, med 2 st LA:er. Gick superbra den helgen men lite skitpet här och var, har tagit upp dom med mina tränare och vi har kommit fram till lite saker för att inte få dom nedslagen.

Har tävlat DM och samma där lite otur i form av nedslag och jag måste lära mig att rida Bippen ännu lite bättre!

Jag och mamma har tillsammans med Lasse lagt upp en plan åt Limoncelli. Jag ska börja hoppa honom och tävla honom på kvalitetstestet och breeders nästa år😻

Nästa helg är det meeting i Sundsvall och vi hoppar LB & LA. Den 28/10 är det tävling i Högbo och där går ett kval av sverigeponnyn till Scandinavium👍🏼

Är anmäld med Valle till KM 14/10 men jag vet inte om det kommer bli av. Han känns inte i toppform och det går i LC, så vi får se!

I jul åker vi till Thailand och då får hästarna hopvila, dom ska dock bli riden några ggr då vi är där i typ 10 dagar.

Skolan tar mkt av min fritid! Är i stallet 4/5 av tiden jag kommer hen från skolan och 1/5 pluggar jag.... Det positiva med detta är att jag älskar att vara i stallet och rida💖

Likes

Comments

Back again! Har varit på em i 4 dagar samt fjällvandrat med klassen i 3 dagar så nu är jag hemma igen! Alltså helt sjukt vad "coolt" att se Peder ta em-guld!! Dessutom att sitta längst fram på hela Ullevi var minst lika coolt😻.

Detta är sakerna jag köpte på em! 2 st jättefina schabrak från equestrian Stockholm med jätte fin och bra kvalité!

Snyggaste, skönaste och mest prisvärda stövlarna jag provade på hela mässan! Mountain horse sovereign high rider.

2 st kylspray från dr. Schattle

1 superfint guldigt pannband från kyroridinggear!

Likes

Comments

Idag och igår har jag fått lite ridhjälm av bästa Selma som skrittade Valle medans jag skrittade Bippen barbacka. Vi skrittade i ca 35 minuter bara på asfalt igår för att mjuka upp lederna extra mycket efter ett meeting! Idag skrittade vi på båda mjukt och hårt underlag i ca 1 h! Men mest på mjukt idag.

Imorn ska båda hästarna få joggas och sen ska dom få vila i 4 dagar!! Jag åker nämligen ner till EM i Göteborg torsdag-söndag. Planet går kl 06.30 på torsdag och jag längtar sönder!! Är taggad på att kolla på Europas BÄSTA ryttare och att SHOPPA!! Wiie😝 Ska samla massa med inspiration och när jag kommer hem kommer allt vara 👌🏼 Dock när jag kommer hem på söndagkväll så är det vanlig skola på måndag.. (vill inte veta schemat) så jag kan rida då, sen på tisdag-torsdag så ska jag fjällvandra med klassen..... men då ska jag försöka få mamma att sitta upp och trimma iallafall Bippen och longera Valle👍🏼 sen är vi helt ledig på fredag och då ska jag hoppa båda hästisarna! Blir att hålla dom på bakbenen hela tiden och ha en lugn och samlad galopp fast ändå power i den. Så kul!

Jag har varit fruktansvärt trött idag och att vara trött kan vara den värsta saken jag vet typ... att inte orka gå upp från soffan osv. Hate it! Jag vill bara vara pigg och glad hela tiden och ha massa energi!

Likes

Comments

Helgen har bestått av tävlingar, mina ponnys har ju stått hemma eftersom det bara tar 15 min att köra in till travet!

Tanken var att jag skulle hoppa så här på Bippen:
Fredag: LB Lördag:LA Söndag: LB

Men det blev lite ändringar i fredags då det stod att det skulle regna runt 40mm då La:n gick på lördagen.... så vi bestämde oss för att göra klassbyten så helgen såg ut så här med Bippen:

Fredag: LB & LA. Lördag: LB. Söndag: LB

Valle: Fredag: LD. Lördag: LC

FREDAGENS RUNDOR: Bippen vann LB och nollade vår andra LA någonsin (!!) och kom 2:a utanför placering av 19 startande. Då det var en
A:0 så tog jag ju inte några för snäva svängar utan ville mest bara gå för en fin runda! Kvalet till MSVB är nu satt✔️ men vi ska inte debutera innan nästa utomhussäsong! Sjukt bra rundor av Bippen!

Valle fick 4 fel i LD då han stannade, konstigt nog. Men sen hoppade han jätte fint och var fin och fräsch!

LÖRDAGENS RUNDOR: Bippens runda var super fin ända fram till hinder nr10 A som var en kombination som jag tog en för snäv sväng in på i omhoppningen vilket då resulterade med ett nedslag! Men det var helt mitt fel och han hoppade jätte fint! Näst snabbaste tiden i kategorin!

Valle stannade också på ett hinder här men hopade jätte fint resten av banan, höjden LC verkar inte vara något problem alls!!

SÖNDAGENS RUNDA: Bippens runda var jätte fin och ledde till vinst. Igen (😍). Han slutar aldrig att leverera den här fina fina ponnyn!! Gud vad han betyder mycket!

Bild från lördagens kombination hinder nr 10 a & b. Här ser ni att han rev hinder A. Men är så försiktig till B hindret!

Likes

Comments

Lite uppdatering känns som en sak jag skriver om i alla inlägg nu...

Under tiden jag inte har bloggat så har jag hunnit med att tagit bort Billy, 2 år blev han..., ramlat av Bippen för andra gången för jag inte hade dragit sadelgjorden nog mycket när jag satt upp...han fick panik och som tur va så var vi hemma på gården men han drog iväg i sken till hästarna i hagarna. Jag fick bara något rejält skrubbsår men inget mer! Bippen klarade sig också utan skador!! Bippen har också hoppat över 130cm tråden in till Valle och Limoncelli😜. Vilken bushäst. Inga skador!

Har också tränat för min all time favourite tränare, Lasse Berglund. Han gör allt så enkelt, säger vad jag gör som påverkar saker osv. Han ger bra feedback och han är så fruktansvärt rolig! Han vill t.ex. att jag ska skicka video på varje klass jag tävlar så han kan ge feedback, sånt gillar jag!!👍🏼 Om ni vet att Lasse har träningar i eran närhet så PROVA åtminstone att rida för honom. Han är fantastisk.

Imorn börjar "hemma" tävlingarna och jag är så SJUKT taggad alltså! Ska försöka blogga imorn!

BE LUCKY, JAG ÄLSKAR DIG❤️

Likes

Comments