Header

Tjena!

Införskaffade mig en ny Apple Tv för några dagar sedan, tänker inte skriva så detaljerat, men radar upp lite "features" som den har och vad man kan göra med den, här nedan. Det är i alla fall en Apple Tv Generation 4, den är lite tjockare, dvs högre. Den har nu inbyggd Appstore för liknande appar som på iOS, vilket gör hela Apple Tv mycket bättre. Snygg design i menyn, nya spel, appar, böcker osv. Jag rekommenderar den här smarta lilla lådan till alla.

 • TvOS
 • 64 Gb lagringsutrymme
 • Tv Appstore
 • 1080p 60fps
 • Wi-Fi, Bluetooth, Ethernet, HDMI
 • Airplay
 • A8 processor chip (samma som iPhone)
 • Smart touch kontroll med lightning laddare

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Tjena! Nu var det lite väl längesedan jag skrev här. Jag kommer nog göra såhär, men det bryr jag mig inte om, hoppas det finns läsare som gillar att kika in här ändå!

Idag fick jag hem en trådlös och bärbar högtalare från märket Beats! Den heter Beats Pill + och ser ut som en liten tablett/piller varav namnet "pill" på engelska. Jag öppnade den och satte den direkt på laddning. Innan jag berättar om resultatet så måste jag bara nämna den sjukt häftiga förpackningen, instruktioner, små lådor och mycket mera som gör själva uppackningen mycket roligare än andra prylar som man sliter upp. Den är snyggt förpackad och inslagen, med säkerhetsplast på alla ömtåliga ställen och det är även ett ögonblick av perfektion när alla delar som högtalare, laddningssladd och instruktionsblad ligger så snyggt paketerat.

Men nu till det roliga!
Måste bara säga wow! Vilken liten och snygg produkt med ett förvånansvärt bra ljud för att vara så liten. Den levererar ett riktigt premiumljud som får den att bli värd prislappen efter man tittat på designen. Riktigt bra ljud med en bra bas som får ljudet att bli fylligt och avkopplande att lyssna på. Man ska inte mäta denna produkten med t.ex ljudet från märket Bose, där ljudet är en aning renare. Men det märks knappt, Beats Pill + ger ifrån sig ett väldigt bra sound. Design och funktioner får också tumme upp ifrån mig, det är enkla, smidiga och användbara funktioner.

 • 12 timmar lyssnartid på lithium-jon batteriet.
 • Bluetooth.
 • Mikrofon inbyggd för samtal med parkopplad mobil.
 • 5 st vita ljuslampor som indikerar batterinivån.
 • Coolt intro och utro i form av ljud och ljus när man startar/stänger av högtalaren.
 • App med funktioner för parkoppling av flera Beats högtalare där man kan använda dem som DJ och stereo.
 • Aux uttag
 • Usb-A Charge Out. Man kan ladda sin mobil via högtalaren.

Sammanfattning?
Förvånande bra ljud för så liten högtalare med många simpla funktioner. Perfekt att ta med sig ut med kompisar på äventyr.

Likes

Comments

Tjena!

Jag uppdaterar väldigt sällan och det vill jag verkligen ändra på. Oftast är det för att jag har svårt att komma på bra saker att skriva om och jag har dessutom svårt att bestämma mig för om det är något värt att skriva om, eftersom jag är lite perfektionist (tror jag i alla fall). Men nu vill jag passa på att skriva lite om mitt senaste inköp.

Jag införskaffade mig en Chromecast från Google (Google Chromecast). Den streamar innehållet på ens dator, surfplatta eller mobil till din TV. Med trådlöst nätverk som ett måste så skickas ljud och bild mellan din t.ex mobil till TV via Chromecast, den sitter i en av dina HDMI-ingångar i din TV. Installationen är väldigt enkel och på ungefär 5 minuter så kan du kolla på dina favoritfilmer från Netflix, streama din musik via Spotify eller till och med spegla din skärm från någon av dina apparater till den stora TV-skärmen på några sekunder.

Det finns även en version bättre som heter Chromecast Ultra (Google Chromecast Ultra), den kostar cirka 400 kronor mer. Den klarar av 4K Ultra HD upplösning och har även en egen nätverksingång om det trådlösa Wi-Fi nätverket inte klarar av såpass hög upplösning. Den funderar jag på att köpa lite längre fram, jag får se.

Är Google Chromecast något jag skulle rekommendera? Definitivt.

Denna lilla trådlösa puck är så snabb och kraftfull. Det är inte många touch på plattan eller mobilen och sen vips så kan jag luta mig tillbaka till grym bild samt grymt ljud! Den är värd priset och inköpet överhuvudtaget. Först så trodde jag att den bara stöd appar som Netflix osv, men den är anpassad för allt möjligt och de flesta appar och program stöder Chromecast, den lilla symbolen för överföring finns nästan överallt. Den har kanske inte lika många inbyggda appar och dessutom inte heller fjärrkontroll som en Apple TV, men den har det man behöver. Och speciellt för det låga priset så är kvaliteten över all förväntan, jag är imponerad.

Ha de gött!

Chromecast

Chromecast Ultra

Likes

Comments

Hur kommer den nya iPhone se ut och vad kommer den heta? Enligt tradition kommer den få namnet iPhone 7S men eftersom det är 10 års jubileum för telefonen, så sägs det att den kommer heta iPhone 8. Något som japanska medier har lyckats sprida väldigt bra är att årets iPhone kommer att heta iPhone X. Detta för att jubileet kommer bli större än någonsin och då passar ett nytt namn bättre än de andra vanliga namnen. Men det är fullt av kreatörer bland social media som lyckas få till riktigt bra konceptbilder på hur den nya iPhone kommer att se ut;

Design på en iPhone X

Det pratas mycket om att skärmen kommer täcka hela framsidan. Det här är inte framsidan av den förra bilden.

Flera koncept av den nya iPhone kommer ha inbyggd framkamera och hemknapp, eller lite allt möjligt.

Blir den här för lik Android?

En prototyp av en slags Touch Bar från den nya Macbook Pro på en iPhone, snyggt?

Den här ser lite för lik ut 7an i mitt tycke.

Den här designen tycker jag skulle passa bäst på den kommande telefonen.

iPhone har nästan alla de funktioner man kan tänka sig, i alla fall som jag tror man behöver. Dock vet jag inte om det var rätt eller fel att ta bort hörlursuttaget/AUX. En del skriker av ilska fortfarande och en del anpassar sig. Men jag tror ändå det var hyfsat bra läge att göra sig av med det uttaget, för det skulle ändå bort förr eller senare. En sak som jag verkligen hoppas blir bättre är batteritiden. Det är något vi alla behöver mer utav, vi klarar knappt en hel dag utan att behöva ladda en extra gång.

Detta var lite bilder på hur den nya iPhone kanske kommer att se ut och vad jag hade för tankar kring den nya telefonen. Skulle vara kul om ni som läser kan kommentera era tankar kring den nya iPhone och dels vad ni tycker om bloggen såhär långt.

Ha de gött!

Likes

Comments

Tjena!

Jag läser väldigt mycket medier, bloggar, forum och tidskrifter, mest när teknik och design är inblandat och de senaste åren så har en så kallad "Desk Setup" blivit allt vanligare då det blivit som olika varianter på design upplägg. Man lägger upp sina teknikprylar på olika platser på skrivbordet, ofta efter hur kanter och linjer ska passa ihop, så att det ligger snyggt och stilrent på bordet. Detta är väldigt populärt och jag kände att jag också ville testa på detta, så jag rensade mitt skitiga skrivbord och lade mina prylar lite snyggt med hyfsat raka linjer så att det skulle se stilrent ut.

Såhär ser min Desk Setup ut;

Från vänster till höger:
 1. Bose QuietComfort 35
 2. Apple Screen Cloth
 3. GoPro Hero 4 Silver
 4. iPhone 6s
 5. MacBook Pro 13" 15-16
 6. Gant Clock Franklin White Strap
 7. Ace Computer Mouse
 8. iPad 4th Generation

Likes

Comments

Vill bara passa på att nämna denna mannens födelsedag som var igår dock, det kan vara värt att nämna honom med tanke på hur vi arbetar med datorer idag och att Apple idag är ett av världens största och mest framgångsrika företag. Han var ett föredöme och en av världens bästa på att få fram sina budskap, samt att han var en karriärist som visste precis vad han ville. Denna mannen inspirerar mig fortfarande och det är svårt att släppa taget om en sådan ledare som andra inte kunde slita sig från.

Han är mannen som skapade Apple Inc och förändrade världen, Steve Jobs.

Likes

Comments

Tjena!

Detta är mitt första inlägg och ska försöka mig på det här med att blogga.
Namnet på den här bloggen kommer att heta Digital Living, något som jag kommit på själv och som jag tycker sammanfattar mitt största vardagliga intresse, teknik.

Men nu till mig. Jag är en kille på 20 år som tog studenten för lite mer än ett halvår sedan och jobbar just nu heltid. Mitt största intresse har vuxit något enormt dem senaste åren och jag skulle kunna jobba med det på heltid, teknik i alla dess former. Inom teknik är datorer, mjukvara, hårdvara, kommunikation, nätverk osv, de främsta nycklarna som jag gillar att studera. Märket Apple och deras mjukvara/gränssnitt är något som har intresserat mig och jag använder mig för det mesta bara av produkter från Apple, även för deras lyckade design till marknadsföring. Det här inlägget är skrivet på min Macbook Pro 13" och jag har även en iPhone 6s.

Bloggen kommer inte bara att handla om Apple och mina främsta teknikintressen, utan mer än så kommer det att bjudas på.

Hoppas jag kan ge råd, inspirera och kanske även byta åsikter med andra som tänker teknik. Tyckte det passade med en film för att ge det här inlägget lite liv haha.

Ha det gott!

Likes

Comments