På denna bild ändrade jag färgbalansen på "övertoningskartan" till "Spektrum". Sen tog jag blandningsläge "Multiplicera", vilket jag tyckte gjorde bilden grönare. Jag drog även ner på "fyll" så att det inte blev en sån skarp grön ton i bilden utan mer en naturligare grönhet. Inte så jättestor förändring men det ändrade lite färg på cykeln och buskarna i bakgrunden vilket jag tycker blev finare och passa bra på denna bilden.

Här har jag ändrat färgbalansen till "cyan" och tog blandningsläge "Raster". Detta gjorde bilden mycket ljusare och gav mer härligare färger. Jag drog även ner här på "fyll" så att bilden inte skulle se överredigerad ut. Men tycker ändå att det blev ganska stor förändring på denna bilden efter jag la på blandningsläget.

Här tog jag "övertoningskartan" och ändrade den till svartvit och sedan blandningsläge "Täcka över". Inte heller så jättestor förändring men tycker att blandningsläget passade rätt så bra på denna bilden eftersom den gjorde (nedersta bilden) mer mörkare i hörnen, vilket jag tycker skapade mer djup.

Här är då kanske en lite mer onaturligare redigering där man ser väldigt tydligt vad som har hänt med bilden. Men jag tog iallafall "Blanda kanaler" och drog ner ganska mycket på "röd" som gjorde att jag fick fram en väldigt skarp grön ton. Sedan tog jag blandningsläge "Mjukt ljus" som la ihop lagerna väldigt fint och så drog jag inte ner lika mycket på "fyll" denna gången utan kände att jag ville behålla grönheten. Tyckte de passade rätt så bra eftersom det var en bild på en växt. 

Här ändrade jag lite på "Selektiv färgändring" och sedan tog blandningsläge "Färg". Det är ganska svårt att se skillnaden på dessa två bilder, men om man jämför räcket och trappstegen på bilderna så ser man att den nedersta bilden har en lite mer "lila" ton i sig. Jag vet inte riktigt om just detta blandningsläge passade bra på denna bilden men nu har jag iallafall testat på alla blandningslägen och vet hur dem fungerar!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

​Här har jag då använt mig utav lagermask och markerade blomman. Därefter kunde jag ändra bakgrunden utan att det påverkade blomman, och tvärt om, genom att använda kommandot "ctrl i". Jag ändrade bakgrundens ljushet till lite mörkare och drog upp ljusheten på själva blomman. Det gör att det blir mer fokus på själva blomman när man kollar på bilden, vilket jag tycker är snyggt.  

Likes

Comments

​På denna bilden har jag ändrat intensiteten och kontrasten så att bilden blev ljusare och fick mer lyster. Jag tyckte att det förbättra bilden för att det gav en mer finare blå färg än vad det var från början. Båda bilderna ser ut att ha fint väder men jag tycker att den som är längst ner med lite redigeringar gjorde att det ser en aningen soligare ut ute. 

Likes

Comments

På denna bild har jag höjt lystret och ändrat färgbalansen till en mer grönare ton. La även på ett fotofilter vilket jag tyckte gjorde bilden snyggare och mer färgstark. För övrigt tycker jag att bilden fick ett fint fokus.

Denhär bilden var väldig grå och tråkig från början så jag höjde lystret i bilden och drog upp färgbalansen rejält. Ändrade nyans/mättnad lite också men det var i stort sätt de ända jag gjorde med bilden och tyckte det räckte för att den skulle bli fin men ändå se hyffsad naturlig ut.

Här har jag återigen höjt både lystret och ändrat färgbalansen. Ville få en mer varmare ton i denna bild så jag la på ett värmande fotofilter som jag tyckte passa bra.

Denna bilden var ganska gul från början så la även på här ett fotofilter fast som var kylande som skulle ta bort "gulheten" i bilden. Ändrade även färgbalansen mer åt de blåa hållet.

Detta är den bilden som jag har redigerat minst. Tyckte den blev ganska bra i sig med både ljus,färgstarkhet osv. Men la på ett violett fotofilter och ändrade sedan färgskalan på filtret så den inte skulle bli så stark..

När det gäller alla bilder generellt sätt så vet jag inte riktigt hur jag tänkte när jag valde motiv, tog bara kort på det jag tyckte verka fint och som såklart följde uppgiften som vi skulle göra. 

Likes

Comments

Hej, mina förväntningar till kursen är att få mera kunskaper om fotoshop. Jag har lite förkunskaper när det gäller fotografering och redigering men har aldrig provat film, vilket ska bli kul att lära sig:)

Likes

Comments