Hur mår du? 

Forskning visar på att den psykiska ohälsan i bland annat svergie har ökat krftigt dom senaste åren. Ungdomar har aldrig mått så dåligt som dom gör i dagsläget.

Jag tror att ett av dom första stegen till bättring är att inse att man mår dåligt, sedan söka hjälp. Att söka hjälp behöver inte vara en stor grej. Det räcker med att skicka ett anonymt meddelande. Jag rekommenderar tjejjouren som jag har varit i kontakt med flera gånger. Där kan du skicka frågor anonymt och få hjälp inom specifika ämnen. Deras länk: https://tjejjouren.se/

Barn och Ungdomspsykiatrin (BUP) är också vanligt att hamna i kontakt med när man mår dåligt. Hos dom kan man boka in möten med utbildade psykologer. Även på deras hemsida går det att skicka anonyma meddelanden, Då skickas det till personer som är utbildade och kan hjälpa en. Deras länk: http://www.bup.se/

En annan sida där man kan skicka meddelanden (en kan vara anonym) och få hjälp är UMOs sida. Även där finns det specifik hjälp inom olika ämnen. Deras länk: http://www.umo.se/

Till dessa kan du skriva om alla möjliga problem, allt från kroppsliga problem, trauman, köns dysfori, familjeproblem, osäkerhet, ätstörningar och rädsla till frågor om sex, alkohol, droger, missbruk, våld och kränkningar. Var aldrig rädd att be om hjälp.

Sedan början av 90-talet har antalet unga som lider av psykisk ohälsa tredubblats och självmorden hos dem mellan 16 och 24 år har nått den högsta nivån på 25 år, enligt statistik från SCB och Socialstyrelsen.- Aftonbladet.

Att må dåligt är inget att skämmas för. Det är något man får kämpa med precis som mycket annat i livet. Var inte rädd att prata med personer i din omgivning.

Hoppas detta inlägg hjälpte lite grann. :)

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Jag vet inte änns hur jag ska börja detta inlägg. Jag är så ledsen och arg. För er som inte har hört nyheterna om migrationsverket. Så är det så att migrationsverket utför "homotester" på asylsökande personer, som säger att dom är homosexuella. Testerna ska avgöra om personerna är homosexuella eller inte. Jag måste bara säga att jag är så jävla nyfiken på hur fan dessa test går till?!

Detta får mig att vilja ställa mig på mina bara knän och be för alla unga personers framtid i Sverige. Jag blir rädd. Detta är så obeskrivligt homofobt och det är människodiskriminering.

Vilken värld lever vi i? Jag har varit i denna värld i 16 år. Det anser säkerligen många som lite. Men jag har levt länge nog för att få jävligt nog av denna skit. Det jag sett av denna värld räcker för att få en att aldrig vilja vakna igen. Jag skriver detta eftersom jag är jävligt oroad för alla unga personer som ska behöva växa upp i denna skit!

Vilka vidriga människor är så jävla sjuka att dom är kapabla att göra sånhär skit. MÄNNISKOR KOMMER TILL DETTA LAND OCH BER FÖR SINA LIV OM HJÄLP. OCH MIGRATIONSVERKET IFRÅGASÄTTER DERAS SEXUALITETER? Få saker äcklar mig så mycket som sådant människo förtryck. Jag hoppas detta upphör jävligt snabbt. Och att migrationsverket aldrig gör om detta. Jag ber till dom vuxna som läser detta att ringa migrations verket, att klaga och säga emot. Jag är 16 år och min röst är knappt värd ett piss. Men er vuxnas röster verkar ju folk höra så håll inte tyst! För framtidens skull.

Likes

Comments

I min skola, precis som i så många andras skolor, bör du vara precis som alla andra. Dina kläder ska följa modet och inte sticka ut för mycket. Du ska ha rätt mängd smink och täcka upp vissa delar av din kropp. Och du ska raka dina ben, ditt könsorgan och dina armhålor, för där ska man inte ha hår. Däremot på huvudet där får du gärna stoppa in lite extra löshår. Helst ska du vara onaturligt smal, ha stora bröst och en stor rumpa. Du ska le gulligt och inte säga för mycket i sociala sammanhang. Och du ska inte ha några extrema åsikter. Du ska mest se söt ut. Och juste, om en populär pojke kommer fram till dig och tar på dig så ska du fnittra. Och när han har haft sex med dig så ska du bli kallad hora i skolan i nått år. Och han ska hyllas för hans manlighet. En kille som har haft sex med många tjejer är sexig och kan sina grejer. Men VARNING om du är tjej och har haft sex, då måste du vara väldigt lätt att få i säng, du har säkert en könssjukdom och är bara en äcklig hora.

Jag vet hur det känns att bli kallad hora. Jag vet hur det känns att bli utnyttjad. Bara för att ens kjol är kort eller ens tröja är urringad. Jag vet hur det känns att bli kallad för saker man inte är. Jag vet hur det känns att bli runt kastad. Och tyvärr är jag långt ifrån den enda som vet det.

Om du kallar mig hora för att jag klär mig som jag vill. Om du kallar mig hora som ett straff för att jag sa emot dig. För att jag flyttar mig ifrån dig. För att jag har en åsikt du inte gillar.

Då kan du kalla mig hora.


Jag är feminist eftersom jag inte vill att fler ska gå igenom sexism och förtryck på grund av vilka dom är. Du ska inte bli behandlad annorlunda grundat på hur du identifierar dig.

Likes

Comments


Intervju med Ollie 18 år

Hur identifierar du dig?

Som en Bi/Pan sexuell Transkille

När kom du på att du är en HBTQI+ person?

Jag insåg min sexualitet när jag var 13 och min könsidentitet när jag var 14 och ett halvt

Hur kom du på det?

Jag pratade med mina närmsta vänner, och sa att jag hade en crush på en tjej, och det tyckte dom var konstigt. Jag hade aldrig tänkt på att det inte var något som alla upplevde innan. När jag insåg min könsidentitet gjorde jag det via Youtube. När jag kom ut som bisexuell så började jag leta efter andra människor som upplevde samma saker. Då stötte jag på trans för för första gången.

Hur kom du ut?

När jag kom ut som bi första gången till mina föräldrar sa jag det sa jag det först till min mamma. Hon respekterade mig men jag tror att hon tänkte att det var mer av en fas. Så kom jag ut 2 gånger till några år efteråt.

Hur reagerade folk?

Alla tog det okej när jag kom ut som bi, men när jag kom ut som trans förlorade jag alla mina vänner utom 1. Min pappa kallade mig för missfoster. Needless to say har jag ingen kontakt med honom idag.

Vart fick du mest stöd?

De som gav mig mest stöd var min mamma och min bästa vän som jag träffade efter att alla andra lämnade mig. Hon har varit vid min sida sedan dess.

Vart fick du minst stöd?

Min pappa har varit minst stöttande.

Har du någonsin blivit diskriminerad pga din identitet?

Jag har blivit nekad jobb, blivit mobbad och misshandlad på grund av att jag är trans.

Har du någonsin blivit hotad pga din identitet?

Definitivt ja.

Vad är ditt råd till andra unga regnbågsbarn som inte är ute ur garderoben än?

Ta din tid, kom bara ut när du känner dig redo. Se till att du har någonstans att ta vägen om det går åt helvete.

Har du varit med om någon speciell händelse i ditt liv som påverkat dig som hbtqi+ person?

Första gången jag blev misshandlad. Jag satt på spårvagnen på väg hem från mötesplats Simone (HBTQI+ häng i Göteborg) med min kompis. Det var rätt sent på kvällen, tror det var fredag. Vi skulle iallafall till centralen. Vi sitter mestadels och snackar om kvällen, när en rätt lång och full kille går fram till oss (Vi stod upp) och börjar knuffas. Min kompis vacklar bakåt, och jag ser liksom att den är killen är på väg mot honom. Så jag knuffar till snubben. Han stirrar på mig några sekunder och sen slår han till mig hårt över käken. Som tur var stannade konduktören vagnen nånstans mitt i bråket och kommer bak till oss och drar bort honom. När han blev bortdragen sa han "jävla flator" lite lågt. Både jag och min kompis klarade oss bra , och vi lämnade en anmälan.

Polisen slår ner anmälan "på grund av brist på bevis".

Efter den här händelsen har jag blivit mycket mer aktiv inom aktivism och jag har blivit mycket mer mån om att stötta mina regnbågssyskon och skriva om mina upplevelser.

Vad är ditt råd till regnbågspersoner som blir diskriminerade?

händer det i skolan eller på jobbet? vänd dig till skolledningen eller din chef. De har en skyldighet att stötta och skydda dig. Händer det på gatan? anmäl det, du har rättigheter som en minoritets person.

Har du någon speciell HBTQI+ förebild?

När vi snackar förebilder tror jag att jag skulle säga Dodie Clark. Hon gör Youtube videos och är bisexuell. Det jag älskar mest är att hon gör saker utanför sin sexualitet. Liksom, det är så naturligt invävt i hennes kanal.

Bild på Ollie :)

Stort tack till Ollie som bidrog till projektet och delade med sig av sin historia. Tyvärr får väldigt många hbtqi+ personer genomlida likanade saker som Ollie men det är väldigt viktigt att dela med sig av det och låta världen förstå vad som faktiskt händer ute på våra gator. Det är väldigt tacksamt att vi har starka personer runt om oss som Ollie som kan dela med sig av dessa saker. <3

Likes

Comments

Intervju med Cim från Bromma.

Hur gammal är du?

Jag är 14 år

Hur identifierar du dig?

jag identifierar mig som en bisexuell Han-Hon.

Vilka pronomen använder du?

jag använder pronomen Han, Hen och Hon.

När kom du på att du är HBTQI+?

När jag var typ 13

Hur kom du ut, hur reagerade din omgivning?

Jag berättade för mina vänner, dom tog det okej.

Vart fick du mest stöd?

jag fick mest stöd är jag var på Egalia och av mina föräldrar.

Vart fick du minst stöd?

I skolan fick jag minst stöd eftersom Ingen trodde på mig där.

Har du någonsin upplevt diskriminering pga din identitet?

Nej.

Har du några tips till andra regnbågsmänniskor som är i garderoben?

Var stolta över er själva! Och prata med era närmsta kompisar. Om du behöver stöd kan du vända dig till tex. en lärare.

Tack till Cim som bidrog till intervju projektet. 😘 Precis som i Cim`s fall så är det väldigt vanligt att inte bli trodd på när en kommer ut. Väldigt många Hbtqi+ personer känner också som Cim att Egalia är en bra plats för att få stöd under jobbiga perioder.

Bild på Cim😊

Likes

Comments

Intervju med Bella från Bro

Hur identifierar du dig?

Jag identifierar mig som en bisexuell ciskvinna

Vad använder du för pronomen?

Jag använder pronomen Hon.

Hur kom du på att du är HBTQI+?

Jag kom på att jag var bisexuell redan när jag gick i 3:an. Först trodde jag det var något fel på mig för jag var kär i min bästa väns bästa vän. (Stereotypiskt i know hahah)men det var något med henne som gjorde att jag inte kunde sluta kolla på henne. Jag märkte detaljer på henne som man bara märker när man är kär. Jag trodde först att jag var dum i huvudet för det vara aldrig någon som pratade med mig om att det är okej att gilla samma kön som en själv. Jag försökte släppa det men sedan bestämde jag mig för att nu får det vara nog. Jag frågade mamma om man kan vara kär i samma kön och hon sa att det var normalt. Men jag kom dock inte ut förns jag var 14 år.

Hur kom du ut första gången?

Första gången jag kom ut så bestämde jag mig för att göra det genom instagram. Då jag inte vågade se folk i ögonen och säga det. Jag fick både positiv och negativ respons till det. Mina vänner sa att dom var stolta över mig och att jag borde ha komit ut tidigare, men det fanns också dom som inte accepterade det och sa att jag bara inte kunde bestämma mig och att det bara var en fas. Men ja jag är 16 (och snart 17) och jag är fortfarande extremt bisexuell hahahah.

Var fick du mest stöd ifrån?

Jag har fått mest stöd av min mamma, flickvän och mina närmsta vänner. Men det bästa stödet jag fick var från ett Hbtq+ harry potter läger där kärleken bara flödade

Var fick du minst stöd?

Jag har fått minst stöd av min farmor, har inte kommit ut till henne då jag har varit för skräckslagen eftersom att hon är en homophobisk rasist.

Har du någonsin blivit diskriminerad pga din identitet?

Jag har definivt blivit diskriminerad pga min identitet, tyvärr har det också varit från hbtq+ samhället. De flesta anser att bisexualitet är en stor lögn, och eftersom jag är ciskvinna vet jag inget om hur det är att ha det jobbigt i världen. Har även blivit extremt sexualiserad pga att jag är bisexuell. Vissa tror att det innebär att jag vill ha trekanter. Detta är för mig något av det mest diskriminerande man kan säga till en person om deras sexliv bara för att personen är bisexuell.

Har du någonsin blivit hotad/ känt dig hotad pga din identitet?

Jag har definitivt känt mig hotad pga min identitet. Blev mobbad i 2 år då folk trodde jag var lesbisk. En kväll gick jag ensam och då kom en tjej, (som jag haft extrema probelm med) tillsammans med en grupp och detta slutade med misshandel och jag blev kallad för "äcklig lesbisk hora". Detta är en av sakerna som gjorde att jag inte vågade komma ut först.

Har du något råd till regnbågsmänniskor som fortfarande är i garderoben?

Mitt råd till regnbågs människor i garderoben är att det är okej, om någon sträcker ut handen till er och erbjuder sig att guaida er igenom dom svåraste tiderna, ta personen i handen och håll fast hårt, ta steget ut ur garderoben och vänd er aldrig om. Kolla aldrig tillbaka om det inte är för att du sträcker ut handen till någon annan för att hjälpa den att komma ut. Det är okej, allt blir okej i slutändan. Lyckan av att få gå i pride paraden med stolthet är det bästa som finns, lyckan i att få hålla sin partner i handen och för första gången känna sig riktigt älskad väger upp för de mörkaste tiderna. Tro mig det kommer gå bra.

Har du vart med någon speciell händelse som har påverkat dig som HBTQI+ person?

En stor händelse i mitt liv som påverkat mig som hbtq+ person är definitivt min första pride parad. Jag hade aldrig känt så mycket kärlek och glädje på en endaste plats förrut. Det var så mycket gjädje tårar och lycka att jag började gråta och blev så rörd. Detta är något som jag håller mig fast vid i de jobbigaste stunderna, när jag inte orkar längre så tänker jag bara "fortsätt det är snart pride igen". Jag rekomenderar definitivt att vända sig till egalia eller RFSL överhuvudtaget om man upplever mycket diskriminering eller behöver stöd. De har forum där man kan skriva och få så mycket kärlek och stöd tillbaka och få superbra råd!

Har du någon HBTQI+ förebild?

Min hbtqi+ förebild är definitivt Ellen DeGeneres, hon lever livet som att ingen kollar på. Men hela världen ser henne egentligen. Älskar det med henne. Sedan är det självklart Lady Gaga, tror inte hon är hbtq+, men hon står upp så extremt mycket för vårat samhälle och hon visar alla att det bästa och vackraste i världen är att vara sig själv och att inte gömma sig i skam utan vara öppen och glad och må bra istället.

Tack till Bella som har bidragit till bloggprojektet 😘.

Tyvärr är det väldigt vanligt i HBTQI+ världen med misshandel. Bella är en av så många starka individer som har fått genomlida detta för att vara ärlig mot sig själv. Precis som Bella beskriver Pride, tycker många att pride är en fantastisk möjlighet, till bland blandat att träffa andra HBTQI+ personer. Men också för att se allt stöd

Likes

Comments

Jag har intervjuat några av mina hbtqi+ vänner och jag tänkte posta intervjuerna här på bloggen så alla kan få ta del av dessa människors historia. Detta är den första intervjun med Lilo 16 år ifrån Malmö

Hur identifierar du dig?

Jag är ickebinär, Och jag har ingen direkt label på min läggning, men Pansexuell passar nog bäst.

Vad använder du för pronomen?

Hon eller Hin

När kom du på att du var HBTQI+person?

Jag har nog alltid vetat det men jag kom underfund med det ungefär 2014-2015

Hur kom du på att du är hbtqi+?

Jag minns faktiskt inte, min identitet var bara något som jag alltid kände var flytande och min identitet kom jag väl fram till efter mycket hängande på ask då jag fick ett namn på mina känslor.

Hur kom du ut?

Till mina vänner osv kom jag ut på internet, till familj och släkt via sms.

Hur reagerade dom du kom ut till?

Rätt okej faktiskt

Vart fick du mest stöd när du kom ut?

När jag kom ut så hade jag precis börjat gå till HabitatQ (Typ Malmös Egalia) och jag tror att det var där jag fick mest stöd, och av mina internet vänner.

Vart fick du minst stöd?

I början var det i skolan, men mycket med min mamma hemma också.

Har du någonsin blivit diskriminerad på grund av din identitet?

Ja, väldigt mycket queerfobiska uttryck och kränkningar mot mig, folk i min skola gjorde narr av mig när jag kom ut med vilket namn jag ville kallas. Och det har allmänt varit mycket diskriminering. Har blivit spottad på vid offentliga platser. Jag har blivit jagad på stan när jag hade Pride tröja på mig. Och på Malmö Pride så har jag fått läsk kastad på mig samt blivit nedslagen.

Har du någonsin blivit hotad på grund av din identitet?

Ja, folk har sagt att dom ska våldta mig, att de ska leta upp min adress och mörda mig, att dom ska komma till min skola och slå ner mig och mer.

Har du något råd till unga regnbågs personer därute som inte har kommit ut än?

Ta din tid, låt inte någon pressa dig till att komma ut ifall du själv känner att du inte är redo. Men kom ihåg att din identitet och din läggning är helt normal, och att komma ut med sin läggning är inte något du ska behöva göra. Kom även ihåg att scenariot man har i huvudet oftast är mycket värre än vad som egentligen händer, det kommer antagligen gå jättebra!

Har du vart med om någon händelse som har påverkat dig som HBTQI+ person?

Fråga 3 och 4 svarar nog mycket på det. Nu när jag började i en ny skola har jag blivit tvungen att dölja min identitet och låtsas vara någon jag inte är, och det påverkar ju mig och mitt mående på sitt sätt.

Har du något råd till regnbågs människor som blir diskriminerade?

Det beror på vad för diskriminering och var den sker. Om den sker i skolan ska en vända sig till sin mentor som gör en kränkningsanmälan, samt kan en gå in på http://diskrimineringskartan.se Där en fyller i vilken skola en går i samt förklarar vad som hänt. Ifall diskrimineringen sker i hemmet, och den är så pass grov att du far illa av det så kan du vända sig till skolan, bris, bup eller socialtjänsten. Kommer diskrimineringen ifrån en främling på tex stan, så ska en polisanmäla ifall det är grovt, men om det bara är en fördomsfull kommentar så är det inte "tillräckligt allvarligt" för polisen och då bör personen vända sig till folk den mår bra av för att snacka av sig sina känslor.


Jag är väldigt glad att Lilo har valt att dela med sig av sin historia :) Stort tack till Lilo <3

Likes

Comments

Jag gjorde aldrig ett inlägg som var mer ingående om allt kaoset i USA. Jag måste säga att det bara gör ont. Det drabbar hela världen. Vi säger att vi har kommit så långt. Det är 2017, Människoförtryck borde vara ett minne blott. Men att en man som han kan bli president i ett av världens mäktigaste länder, det bevisar att så mycket arbete har varit förgäves. Det bevisar att vi inte har kommit så långt. När jag hörde om honom första gången kan jag tänka mig att jag skrattade. En sån idiot kan inte bli president. Men det kunde han. När beskedet att trump har blivit president nådde ut så brast så mycket. Så många Hbtqi+ personer tog sina liv. Hoppet gick förlorat för så många. Och det är förståeligt med tanke på dom beslut som trump vill ta. Hans parti vill bland annat att minderåriga hbtq personer ska "botas". "Dom ska göras friska från homosexualitet"

Medicinska beslut för bland annat transpersoner ska tas endast av föräldrarna utan barnets inblandning. De minderåriga barnen får alltså ingen sägen i bland annat om dom vill ta hormoner/hormonblockerande. Beslutet om samkönade äktenskap vill den högsta domstolen återkalla.

"Naturliga äktenskap mellan man och kvinna leder mest troligt till avkommor som inte kommer bli drogmissbrukare eller på annat sätt skadade."

Så det som dom säger här är att heterosexuella par får barn som har minst risk för att bli "missbrukare eller på annat sätt skadande". Medans samkönade par får barn som "löper större risk för att bli det."

"Tidigare i år gav dåvarande president Barack Obama direktiv om att alla transpersoner i skolan har rätt att använda de badrum och omklädningsrum för det kön de själva definierar sig som. Detta vill nu vicepresident Mike Pence dra tillbaka." 

Med detta vill även trump göra det lagligt att diskriminera Hbtq-personer. Det är lagligt för delstater att införa lagar och regler som diskriminerar Hbtq-personer. Och en lag som gör det förbjudet för regeringen att göra något när det sker sådan diskriminering.

HBTQ+ personernas juridiska rättigheter är hotade "Demokraterna har drivit frågan om att ändra Civil Rights Act från 1964, för att helt förbjuda diskriminering på grund av könsidentitet och sexuell läggning. Detta sätter sig nu republikanerna emot." trump vill tillsätta anti-gay kandidater i högsta domstolen och det kan hota hbtq personers rättigheter starkt.

"DETTA ÄR DOM MEST HBTQI+FÖRTRYCKANDE LAGARNA PÅ 162 ÅR."-Gregory T Angelo, ledare för den republikanska hbt-organisationen

1855 hade vi mer rättigheter och säkerhet än vad vi har nu 2017. Vad säger det om våran värld?

Likes

Comments

Hejsan allihopa. Det är allt för sent om att prata om att det är ett nytt år. Men jag tänker göra det ändå. Det är 2017 nu alltså. Jag tycker av flera anledningar att det inte är något positivt med ett nytt år. Att tiden går framåt. Men jag ska få göra något helt fantastiskt i år. Jag ska få se ett av dom bästa banden som någonsin existerat. Den 29 juni ska jag gå och se Guns N Roses med min bästa vän, min morbror och min pappa. Och det var min fantastiska morbror som fixade biljetter. Och dom som känner mig vet att det betyder sjukt mycket för mig. Jag började året med min onyktra bästa vän och nyårsfirande. Och jag har vart på bio med min pojkvän och sett den nya star wars filmen! (Som var helt fantastisk). Och jag börjar också året med en BUP-utredning. Vilket jag försöker se som något bra, eftersom att det kan hjälpa mig. En annan sak som händer i år, om exakt 70 dagar, är att jag firar ett helt år med min pojkvän. Det känns som att vi precis träffats, att jag precis har fallit för honom. Att jag precis fått lära känna denna människa. Men ett år med honom är helt magiskt. Och jag är så jävla tacksam för honom.

2016 var en röra till stor del. Jag klippte ut många idioter ur mitt liv. Vilket jag är så himla glad att jag gjorde. Jag tog massor av risker som har lönat sig. Så 2017 börjas definitivt med bättre människor. Och om 17 dagar firar jag Parinirvana. Så detta kan absolut bli ett bättre år. Såklart hände det bra saker 2016 också, Jag träffade ju min pojkvän och åkte till Paris med min pappa! Och jag hade en sommar med min bästa vän. Jag var på min första Pride parad med 2 människor jag älskar. Och snart får jag börja på ett gymnasium och då kommer jag aldrig behöva träffa vissa människor igen. Och det är absolut något att vara glad över! Men tyvärr sker det dåliga saker redan nu under tidiga 2017. Som att ett rövhål har blivit president i USA. Måste vara den mest patetiska människan någonsin. Men vi får väl hålla hoppet uppe ändå. Så jag hoppas ert 2017 blir fantastiskt. Och jag håller tummarna för mitt.

Likes

Comments

Nu i oktober är det ett år sedan jag kom ut. Jag kommer fortfarande ihåg min inre panik när jag satt och läste på wikipedia och insåg att det stämde in på mig. Jag var ju inte del av det där färgkalaset?

Jag fick väl inte så bra respons när jag kom ut. Först och främst kunde ingen av mina nära förstå att jag kunde komma detta när jag var i ett straight förhållande. Ingen visste vad det var. Och den fantastisk översockrade kommentaren "det finns bara 2 kön" fick jag höra mer än tusen gånger.  Jag visste inte vad jag skulle göra åt detta. Jag försökte förklara detta för folk men ingen trodde mig. Det var ju bara en fas. Jag är så glad att min omgivning valde att förstå och acceptera mig. Och ett extra stort tack till min mamma som verkligen har hjälpt mig och har velat förstå. Och hon frågade och la sig i så mycket hon kunde. Och att se en vuxen människa säga, Jag förstår inte detta, kan du förklara?

Det är ovanligt. Jag blir väldigt glad över att hon gjorde det. Och nu kan hon felfritt förklara för människor vad pansexualitet är och vad det innebär. Tänk om fler regnbågsbarn hade föräldrar/vårdnadshavare som bara helt enkelt kunde fråga och acceptera. Så skål för ett år som offentligt Pansexuell. Hoppas alla har det bra och att alla som läser detta och är i garderoben får lite hopp. Skicka gärna en snap till: diffrent-queen, om du vill delta i ett blogginlägg eller bara prata med någon :)

Likes

Comments