Vi utforsker nærmiljøet

I dag har det vært en skikkelig behagelig dag, en dag hvor vi har hatt både overskudd og tid til å nyte nærmiljøet vårt. Det ble riktig nok ikke den lengste turen, men vi fikk muligheten til å undre oss over hvorfor fjellene er så høye, hvorfor det er strøm i vannet og ikke minst hvorfor dyrene som bor i skogen ikke har vask og toalett. Det er rett og slett en herlig alder Kasper er i nå, en alder hvor han tar til seg lærdom og ikke minst en alder hvor spørsmål kommer som perler på en snor.

Vi endte opp med å ta oss en tur til ett område jeg lenge har hørt mye positivt om, men aldri klart å plassere beliggenheten til. Så det at vi endelig fikk oppleve dette området, var helt fantastisk.
Jeg kan ikke fatte hvorfor jeg ikke har lagt inn mer energi i å finne denne perlen av ett område, for i mine øyne var det en helt magisk opplevelse.
Kasper storkoste seg og vandret langs vannkanten, noe han for første gang fikk utforske «helt alene». Dette grunnet at vannmengden ikke var høyere enn att han hadde blitt våt opp til kneet sitt.
Kasper smilte lurt til meg i det han kjente på det halvlukket vannet som rant over hendene sine, øynene strålte av stolthet over at han var blitt så stor at han nå kunne sitte der ved kanten og utforske mer enn noen gang. Selv sto jeg like i nærhet og beundret den lille gutten min, som viste en så stor lykke over dette vannet. Helt Magisk !
Vi vandret også litt rundt i skogen og kom over mye spennende, som trær vinden hadde tatt i vinter under den store stormen. Vi fikk både sett og opplevde mye jeg vet at vi vil ta med oss videre, samtidig som jeg vet at det absolutt ikke var siste gangen vi utforsket dette området.

Som mamma ser jeg på det å ut i naturen som viktig for mitt barn. Jeg ønsker at han skal få oppleve det å klatre på steiner, klatre i trær og bevege seg mellom trærne. Selv er jeg ett menneske som elsker naturen, noe jeg også har bemerket meg for flere år siden at også Kasper gjør.
Når det kommer til det å ut i naturen kan jeg være ganske spontan, samtidig som jeg det siste året har tatt Kasper med inn i avgjørelsen på hvor vi skal dra å utforske. Kasper har sine favorittsteder, og jeg mine. Noen deler vi, men vi har også våre helt egne favorittsteder. Jeg elsker å ned på stranden og vandre på de kritt hvite strendene vi har her, mens Kasper elsker å ned i steinfjæra å lete etter krabber, åler og tangsprell. På turer i skog og mark, liker jeg best å gå opp i fjellene, mens Kasper helst liker å gå langs skogsstier og klatre i trær. Vel i dag fant vi ett helt nytt favorittsted, en favoritt jeg vet at vi begge deler !
Det var områder for å klatre i trær, det var sandstrand, det var vann, det var frittgående sauer og lam i nærheten av oss. Noe Kasper elsket. Det var på mange måter ett turområde som virkelig passet for familier.

Som mamma har jeg lært meg å glede meg over de små tingene i livet, ting som jeg aldri tidligere har bemerket meg på samme måten. Det å bo i paradis, slik jeg føler at vi bor. Ja, det er rett og slett en drøm. I dag setter jeg enormt stor pris på det trygge miljøet vi er omringet av, og med det alle de fantastiske mulighetene mitt barn har til å bli kjent med naturen og sette pris på den. For er det en ting vi har her i vakre Lofoten. Ja, så er det en helt magisk natur, noe jeg selv setter enormt stor pris på. Jeg setter pris på at mitt barn får lov til å klatre i trær, gå i ulent terreng, oppleve store fjell og ikke minst at mitt barn får kjenne på den friske luften vi har her.

Liker

Kommentarer

livetmitt93
livetmitt93,
koselig da 😊nouw.com/livetmitt93
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229