Sommerkroppen 2019

Sommerferien nærmer seg med stormskritt, og kampen om den «perfekte sommerkroppen» er for lengst gitt opp i år også. Noe jeg egentlig var ganske innforstått med at kom til å skje lenge før jeg hadde det «årlige» forsøke på å nå målet mitt. Det er kanskje holdningen min til å komme meg i bedre form det er noe galt med, eller kanskje det er motivasjonene som overhodet ikke er tilstede.
Uansett hva det var som utgjorde det, så er saken ganske klar. Jeg kom meg ikke mål !

Personlig kjenner jeg godt på dette kroppspresset som svever i luften rundt meg, noe som bidrar til at jeg ikke føler meg vel i min egen kropp. Altså det vil si – Jeg føler meg komfortabel i min egen kropp, så lenge jeg beholder klærne på.
Kroppen min bærer tydelig preg av at jeg har gjennomgått ett svangerskap. Magen min er overhodet ikke flat, heller ikke stram. Magen min er full av dype, tykke falmet striper som går på kryss og tvers over hele magen min. Jeg har igjennom kampen om å akseptere disse strekkmerkene opplevd å bli kvalm av mitt eget speilbildet, blikket mitt fester seg bestandig på strekkmerkene mine.
Noe som jeg opplever som sårt og vondt, veldig vondt.
Jeg føler at hele den «perfekte» sommerkroppen er noe jeg aldri vil oppleve å få. Dette nettopp fordi jeg har disse strekkmerkene. Bikiniene som jeg før svangerskapet benyttet meg av hver eneste sommer, ligger nå i søpla, da de aldri mer kommer til å bli tatt i bruk. Jeg er flau over min egen kropp og hvordan den ser ut med disse strekkmerkene, som jeg så gjenre skulle ønske jeg var skikkelig stolt over. Jeg vet jo hva de skyldes og at jeg i dag har en kropp som har vært med om å gi meg det vakreste jeg eier. Likevel klarer jeg ikke å tillate meg selv å bære dem med stolthet offentlig.
Altså jeg liker dem ikke på min egen kropp, men har ingenting imot andre som bærer de samme strekene som meg. Jeg legger heller ikke merke til dem på andre, før dem selv kommenterer dem.
Det er heller det at jeg vet at jeg har dem, og har helt siden de var ganske synlige rosa, breie streker hatet dem på min egen kropp.
Ordene «den perfekte sommerkroppen», er rett og slett de verste ordene jeg vet om. Jeg skulle så gjerne ha gledet meg til deilige dager på stranden, hvor jeg kunne ha ligget i solsengen og solt meg i bikini slik som jeg en gang gjorde. Jeg skulle så gjerne vært stolt av min egen kropp !

Nå vil jeg også legge til at selv om jeg ikke er komfortabel med å vise frem kroppen min i offentlighet slik som den er, så ville jeg aldri vært villig til å gå gjennom laser for å fjerne strekene mine. De er en del av meg, en del av meg som jeg må arbeide med å akseptere. Fordi strekkmerkene er der om jeg liker det eller ikke, og det må jeg bare akseptere. For sånn er jeg og sånn er det bare.
Det å være misfornøyd med noe på sin egen kropp trenger ikke å bety at man må endre på det, og for meg betyr nettopp denne situasjonen at jeg har mye å arbeide med meg selv om å akseptere.
Selv om jeg ikke kommer meg i bikinien, så har jeg funnet meg en badekjole som utgjør at jeg likevel kan føle meg komfortabel på stranden. Samtidig som jeg er bevisst på at det valget jeg har tatt bare skjuler de utfordringene jeg har. Likevel så kommer jeg meg dit jeg ønsker !

Liker

Kommentarer

Anleggsfrue
Anleggsfrue,
Jeg også sliter med det å komme meg i form! Men jeg har vel innsett litt etter litt at er det sommer og man har en kropp så er det sommerkroppen uansett🌸 nouw.com/anleggsfrue
Diarymom
Diarymom,
Jeg er helt enig med deg i at kropp er kropp og at den følger med uansett årstid. For meg stopper motivasjonen i det å virkelig forsøke å komme meg i form, med at kroppen ikke kan bli «perfekt» slik man gjerne ønsker at den skal være. Jeg har derfor valgt å forsøke å snu det om til å lære meg og akseptere min egen kropp. Noe som er både på godt og vondt, samtidig som det er noe man kjenner litt ekstra på om sommeren når min egen tankegang er sporet inn på at sommer er bikini og stranden. Dette selv om jeg vet at det finnes andre alternativ og faktisk også selv benytter meg av en badekjole for å føle meg vel. nouw.com/diarymom
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229