Smartklokke til barn

Til bursdagen i år fikk Kasper en smartklokke tilpasset barn av pappaen sin, en klokke jeg var noe skeptisk på helt i starten. Nå er det en klokke jeg virkelig er takknemlig for at i det heletatt
eksisterer !

Kasper er nå 5 år og får selvsagt ikke lov til å utforske bygda alene enda, dette både fordi han kun er 5 år, men også fordi han overhodet ikke er moden nok til det. Det å slippe barna ut for å utforske «verden» alene er noe jeg enda kommer til å være skeptisk på i lang tid. Så jeg så overhodet ikke vitsen i det å anskaffe Kasper en slik klokke allerede nå. Vel, det var før jeg forsto nytten i det å la han få denne klokken. Hverdagen vår har blitt mye enklere.
Kasper er nemlig veldig glad i det å besøke oldemoren sin som kun bor to hus unna oss, noe han nylig har fått lov til å begynne og gjøre helt alene. Dette kun fordi jeg kan se han i fra stuevinduet mens han løper bortover jordet. Jeg har full kontroll på han, og ved at han benytter seg av denne smartklokken får jeg også med meg bevegelsene hans. Dette samtidig som han selv føler på ansvaret og selvstendigheten over det at han er «alene».
Kasper har enda ikke helt begrepene for tid, noe jeg føler han har fått langt mere oversikt over nå. Via denne klokken kan jeg sette på alarm når han må komme hjem, dette istedenfor å ringe og mase på han. Han vet da at han må hjem og at mammaen stiller forventninger til han om at han også da kommer hjem. Vel, vi har hatt noen kamper om akkurat dette trinnet, det har funnes tilfeller hvor Kasper har ringt meg og sag med sin mørkeste stemme «Hei, dette er pappaen til mamma, Kasper må få lov til å være hos oldemor litt lengre … Hade». Noe jeg opp til flere ganger har fått mange gode latterkuler av, han er jo bare så herlig. Likevel må jeg som mamma holde meg til den avtalen vi laget før han løp over jorde for å besøke oldemoren sin, mens jeg sto og lagde middag. Det er en del av det å være mamma, nettopp det å være den strenge og kjedelige.

Klokken benytter vi også ellers i løpet av hverdagen, da Kasper er svært glad i det å være ute. Kasper får nemlig nå lov til å leke i hagen litt alene. Dette kun fordi vi bor i en liten trygg bygd og verken har hovedvei eller havet i umiddelbar nærhet.
Denne klokken kommer med en super enkel app som utgjør at jeg kan sette opp begrensninger når det kommer til områder Kasper kan bevege seg i. Om han skulle bevege seg utenfor området går alarmen på klokken hans, samtidig som jeg får beskjed på telefonen om hvor han befinner seg.
Helt genialt !

Kasper kan også ringe til meg og gi meg beskjed, eller spørre om han får lov til gjøre noe som ligger utenfor området han har fått satt opp til å bevege seg fritt innenfor. Noe han ofte gjør.
Ja, det er jo lov til å prøve seg da, men det er jo grunner til at han ikke får lov til å bevege seg utenfor.
Klokken kan han også benytte til å ringe sin nærmeste familie, noe han ofte velger å gjøre.
Kasper kan ikke selv legge inn telefonnummer direkte på klokken, samtidig som fremmede nummer ikke kommer igjennom til han. Noe jeg ser på som trygt.
Jeg sitter med kontrollen over hvilke nummer han kan ha på klokken og hvem han kan ringe. Kasper kan selv komme med ønsker om hvem han vil ha på sin telefonliste, en liste som også er begrenset.
Denne smartklokken bidrar til at Kasper får litt «voksen pause», samtidig som han øver seg på å bli selvstendig i umiddelbar nærhet av meg. Kasper lærer også gjennom denne klokken at det ligger mye tillit til han og at han har en mamma som stiller forventinger til han.

Appen til smartklokken er superenkel å sette seg inni, noe jeg liker svært godt. Samtidig som appen gir meg full oversikt over hva han utfører og gjør på klokken.

Liker

Kommentarer

livetmitt93
livetmitt93,
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229